9 Nyíl

Narancsba borult Coventry

2016. május 22. 19:45 - Turpi9

Major Árpád

Új nap, új Players Championship forduló, ezúttal a 9.,  újra foghíjas mezőnnyel. A tegnapi naphoz hasonlóan ugyanis az Anderson, Barneveld, Taylor, Gerwen, Lewis ötösfogat távolmaradt a versenytől. Az izgalmas és meglepetések azonban így is garantáltak, ahogy a 75.000 fontos összdíjazás is.ci_wnnhw0aezh10_jpg.jpg

Első kör:
Kezdjük akkor a meglepetés eredményekkel. Andrew Gilding - James Wade 6-5. És ez még akkor is kicsit meglepő eredmény ha tudjuk, hogy Gilding remek játékos. Szintén nem semmi kategória Michael Smith ugyanilyen arányú buktája Kevin Dowling ellen. Ennél is nagyobb durranás azonban a méregzsák skót Robert Thornton 6-1es zakója James Wilson ellenében. Remélem volt aki elsősegélyt adjon Thornnak. Brendan Dolan három leges veresége pedig már azt hiszem nem is meglepő. Viszont a Ron Meulenkamp - Ian White Ron Meulenkamp 6-5ös végeredményre már felkaphatjuk a fejünket.
A nagy nevek közül Peter Wright három leggel volt jobb Robert Owennél, Daryl Gurney megsemmisítette  Nigel Danielset, Simon Whitlock sem kegyelmezett Steve McNallynak. A tegnapi győztes Gerwyn Price jól kezdte a tornát, mivel 6-2vel intézte el Dave Ladleyt. Tegnapi döntőbeli ellenfele Jamie Caven lazán túljutott Paul Milfordon, míg a tegnapi meglepetés ember Ronnie Baxter ezúttal korán búcsúzott Chizzy ellenében.

Második kör:
A Players Championship fordulókhoz képest igen kevés meglepetést hozott a második kör. Terry Jenkins sima veresége már nem tartozik a meglepő eredmények közé, és a Whitlock szurkolók sem lepődnek meg azon, hogy kedvencük vereséget szenved egy ismeretlen játékostól, jelen esetben Antonio Alcinastól.
Ami ebben a körben meglepő és roppant örömteli volt viszont, hogy 9 nyilas kiszálló is született mégpedig Jeffrey de Zwaan jóvoltából. Le a kalappal!
Folytatta a menetelést a walesi jégember és Chizzy is akik sima 6-1es eredménnyel abszolválták aktuális mérkőzésüket. A lassú kezűek pedig különösen éltek ebben a körben, hiszen Mensur és Justin Pipe is 6-0ás söprést mutatott be. Paul Nicholson megtudta, hogy a “Madár Az Ász”, mivel 3 leggel kikapott Stephen Buntingtól. Snakebitenak nem okozott gondot Steve Hine legyőzése, ahogy Alan Norris is lazán túllépett Dean Winstanleyn, valamint Mervyn King is aratott egy szép 6-1es győzelmet Jim Walker felett. Folytatta az utóbbi időkben mutatott jó formáját a “Demolition Man” aki a lehető legkisebb különbséggel győzte le Kevin Paintert.

Harmadik kör:
Ebben a körben talán a legérdekesebb mérkőzés a tegnapi döntő visszavágója volt, nevezetesen a Price - Caven csata. Jabba vissza is vágott a walesi kiválóságnak, három leges győzelmet aratva. Komoly meglepetést hozott Steve Beaton és Jelle Klaasen mérkőzése. Ez is egy tipikus “országos kettes” meccs let volna a fogadóirodáknál, de a Bronz Adonisz úgy gondolta, hogy borítja a papírformát és 6-1es tükörsima győzelmet aratott a Holland felett. Nem semmi…
Tovább menetelt Darren Webster is, aki ismét a legszűkebb győzelmet arra Jeffrey de Zwaan ellen. De gondolom a holland ifjoncot vigasztalta a 9 nyilasa. A darts Peter Griffinjének azonban végállomást jelentett ez a kör, hiszen Justin Pipe ellen nem tudott mit tenni és elbukta a meccset 6-3ra. Nagyon simán vette ezt a kört (is) Benito van de Pas is, aki az ifjú Nathan Aspinallt nullázta le. Ezt a kiütést tudta hozni Peter Wright is, de nem sokkal maradt el a nullázástól Mervyn King és Dave Chisnall sem, akik 6-1es laza győzelmet arattak. King esetében ez azért nagy dolog mert a kiváló Daryl Gurney ellen tudott ilyen arányban nyerni. Érdemes még megemlíteni Kim Huybrechtset is aki sikerrel vette ezt a kört is, amire régen volt példa.

Negyedik kör:
Ha előbb azt mondtam, hogy Beaton meglepetést okozott akkor megint ezt kell mondanom. 1995 BDO világbajnoka újabb értékes skalpot gyűjtött Mensur Suljovic 6-2es legyőzésével. Jabba skalpja pedig virtuálisan Chizzy övét fogja díszíteni mivel ugynailyen arányban kapott ki Chisnalltól. Alan Norris megálljt parancsolt Kim Huybrechtsnek, ami talán azt jelzi, hogy Chuck Norris kezd magára találni. Tovább rombolt Darren Webster, aki valósággal kiütötte Mark Walshot, de nem sokat vacakolt Benito sem, esélyt sem adott  Jason Wilsonnak. Lassúkezű Justin sikerrel jutott túl Gary Anderson védencén Chris Dobeyn, míg Joe Cullen az eddig jól teljesítő Andrew Gildinget múlta felül két legnyi különbséggel. A kör legérdekesebb meccsét két régi cimbora Snakebite és King vívta egymással. Ezeréves haverság az övék, így gondolom Mervyn nem vette zokon, hogy Peter ezúttal 6-4re legyőzte őt.

Negyeddöntők:
Mivel is kezdjek? A meglepetésekkel vagy a papírformával? Mert itt volt mind a kettőből. Jöjjön akkor a papírforma. Hiába volt kifejezetten jó versenye Pipenak most azonban a korábbi Nemzetközösségi játékokat nyert boksz bajnok nem tudott mit kezdeni a hollandok óriásával, és meg kellett hajolnia Benito van de Pas előtt. Végeredmény 6-3.
No és akkor jöjjenek a meglepetések: Joe Cullen vs. Dave Chisnall. Még egy országos kettesnek tűnő meccs. De csak annak tűnő. Sokadszor borult az előzetesen papírforma mérkőzésnek tűnő vélekedés, mivel a remek képességű, de még kiegyensúlyozatlan Joe két leggel túljotott Chizzyn.
Ennél durvább papírforma borulást hozott Darren Webster és Chuck Norris, azaz Alan Norris ütközete. Nem is ragozom elég ennyi: Demolition Man – Chuck Norris 6-5! Lehet félni Webstertől, mert aki megveri Chuck Norrist az bármire képes lehet.
Steve Beaton – Peter Wright. Itt is várható lett volna egy Snakebite győzelem. De csak lett volna, mivel Steve elég simán, három leggel jobbnak bizonyult. Wright csak annak örülhet, hogy ezzel a teljesítménnyel 2.250 fontot “rávert” a ranglistán James Wadere.

Elődöntők:
Big Ben vs. Demolition Man. Bronzed Adonis vs.The Rockstar. Akár úgy is fel lehetne konferálni, hogy rutin vagy fiatalság. Jó nehéz kérdés ez, nem is állok neki boncolgatni, de az örömteli, hogy a fiatalok egyre jobban kezdenek beérni és szép eredményeket produkálni. Látva mondjuk Benitot vagy Chris Dobeyt vagy épp Joe Cullent nyugodtan kijelenthetjük, hogy nincs veszélyben az utánpótlás.
Az első elődöntőben a fiatalság győzedelmeskedett, méghozzá elég simán. Benito ugyanis 6-1 arányban győzött Darren ellen. Webster teljesítménye abszolút megsüvegelendő, hiszen Ő “csak” félprofi játékos, és mégis stabilon ott van a TOP 40ben. Benito pedig fényes példája a hollandok utánpótlás nevelésének.
Az angol utánpótlással sincsenek túl nagy gondok, amit igazolni látszik  Joe Cullen, a bradfordi fiatalember sikere Steve Beaton ellen. Szoros volt, a lehető legszorosabb de most nem remegett meg Joe keze. Kicsit sajnálom Beatont mert óriási sportember és ritka jó ember. Maratont fut szabad idejében, gyerekeket taint játszani, jótékonysági rendezvényeken vesz részt. Hatalmas tiszteletet érdemel, de ma a lépés a nála 25 évvel fiatalabb honfitársának jött ki jobban. A veszteseket azonban vigasztalhatja, hogy 3000 fontot kaszíroztak, ami fájdalomdíjnak igencsak kitűnő.

Döntő:
Angol ifjonc kontra Holland ifjonc. Összecsapnak az ijfú titánok. Nagyon sajnálom, hogy sem közvetítés, sem összefoglaló nincs, pedig nagyon érdekes lenne. Talán majd egyszer.
Mind a ketten remek szériát futottak a mai napon, jól versenyeztek, megérdemelten jutottak el a döntőbe.
A döntőben aztán az angol fiatalember megtudhatta milyen az, hogy valakire rászakad egy raklap narancs. Benito 111es átlaggal, fenomenális teljesítménnyel 6-0ás söpréssel intéztel el a mérkőzést. Ezzel Benito idei második győzelmét arra és másodszor kaszált 10.000 fontot. Joe Cullen pedig 6.000 fonttal vigasztalódhat.549f22caf2805_darts.jpg

Players Championsip 9, Coventry


Első kör:
Peter Wright (1) 6-3 Robert Owen
Steve Hine 6-4 Mike De Decker
Robbie Green (32) 6-3 Dennis Smith
Mick Todd 6-1 Mark Frost
Daryl Gurney (16) 6-1 Nigel Daniels
Tony Newell 6-0 Matthew Dennant
Mervyn King (17) 6-4 Matt Clark
Jim Walker 6-3 Alan Tabern
Jelle Klaasen (8) 6-5 Ross Smith
Ted Evetts 6-2 Mike Zuydwijk
Steve Beaton (25) 6-4 Darren Johnson
James Wilson 6-4 Magnus Caris
Mensur Suljovic (9) 6-0 Scott Dale
Peter Hudson 6-3 Jonathan Worsley
Josh Payne (24) 6-4 Mick McGowan
William O'Connor 6-4 Jonny Clayton
Dave Chisnall (5) 6-5 Ronnie Baxter
Mark Barilli 6-2 Jeffrey de Graaf
Max Hopp (28) 6-4 John Bowles
Harry Robinson 6-4 Ken MacNeil
Gerwyn Price (12) 6-2 Dave Ladley
Ray Campbell 6-5 Stuart Kellett
Jamie Caven (21) 6-1 Paul Milford
Matthew Edgar 6-5 Devon Petersen
Andrew Gilding 6-5 James Wade (4)
Ronny Huybrechts 6-3 Jyhan Artut
Dimitri Van den Bergh 6-3 Jamie Lewis (29)
Steve West 6-0 Ryan Meikle
Simon Whitlock (13) 6-1 Steve McNally
Antonio Alcinas 6-3 Ryan Palmer
Joe Cullen (20) 6-3 Simon Preston
Andy Hamilton 6-4 Dirk van Duijvenbode
Kevin Dowling 6-5 Michael Smith (2)
Jermaine Wattimena 6-4 Andy Smith
Cristo Reyes (31) 6-3 John Part
Chris Dobey 6-2 Vincent Kamphuis
Stephen Bunting (15) 6-4 Curtis Hammond
Paul Nicholson 6-2 Darron Brown
Justin Pipe (18) 6-0 Ricky Williams
Nathan Derry 6-2 Steve Brown
Benito van de Pas (7) 6-3 Christian Kist
Andy Boulton 6-2 Mickey Mansell
Nathan Aspinall 6-5 Rowby-John Rodriguez (26)
Jason Marriott 6-2 Jerry Hendriks
Jason Wilson 6-1 Robert Thornton (10)
Ricky Evans 6-2 Keegan Brown
Mark Webster (23) 6-1 Wes Newton
Brian Woods 6-2 Ian Moss
Ron Meulenkamp 6-5 Ian White (6)
Jeffrey de Zwaan 6-5 Simon Stevenson
Darren Webster 6-3 Kyle Anderson (27)
Kevin Painter 6-4 Shaun Griffiths
Terry Jenkins (11) 6-5 Lee Evans
Jamie Robinson 6-3 Prakash Jiwa
Nigel Heydon 6-3 Brendan Dolan (22)
Mark Walsh 6-4 Terry Temple
Kim Huybrechts (3) 6-2 Pete Dyos
Berry van Peer 6-2 Jason Lovett
Jan Dekker 6-5 John Henderson (30)
Joe Murnan 6-4 Wayne Jones
Alan Norris (14) 6-1 Dick van Dijk
Dean Winstanley 6-5 Stephen Willard
Yordi Meeuwisse 6-4 Vincent van der Voort (19)
James Richardson 6-2 Andy Jenkins

Második kör:
Peter Wright 6-2 Steve Hine
Mick Todd 6-5 Robbie Green
Daryl Gurney 6-3 Tony Newell
Mervyn King 6-1 Jim Walker
Jelle Klaasen 6-5 Ted Evetts
Steve Beaton 6-3 James Wilson
Mensur Suljovic 6-0 Peter Hudson
Josh Payne 6-5 William O'Connor
Dave Chisnall 6-1 Mark Barilli
Max Hopp 6-1 Harry Robinson
Gerwyn Price 6-1 Ray Campbell
Jamie Caven 6-5 Matthew Edgar
Andrew Gilding 6-2 Ronny Huybrechts
Steve West 6-3 Dimitri Van den Bergh
Antonio Alcinas 6-5 Simon Whitlock
Joe Cullen 6-5 Andy Hamilton
Kevin Dowling 6-5 Jermaine Wattimena
Chris Dobey 6-5 Cristo Reyes
Stephen Bunting 6-3 Paul Nicholson
Justin Pipe 6-0 Nathan Derry
Benito van de Pas 6-2 Andy Boulton
Nathan Aspinall 6-4 Jason Marriott
Jason Wilson 6-4 Ricky Evans
Mark Webster 6-1 Brian Woods
Jeffrey de Zwaan 6-3 Ron Meulenkamp - Jeffrey de Zwaan 9 nyilas!
Darren Webster 6-5 Kevin Painter
Jamie Robinson 6-2 Terry Jenkins
Mark Walsh 6-2 Nigel Heydon
Kim Huybrechts 6-4 Berry van Peer
Joe Murnan 6-2 Jan Dekker
Alan Norris 6-2 Dean Winstanley
James Richardson 6-3 Yordi Meeuwisse
Pénzdíj £500

Harmadik kör:
Peter Wright 6-0 Mick Todd
Mervyn King 6-1 Daryl Gurney
Steve Beaton 6-1 Jelle Klaasen
Mensur Suljovic 6-3 Josh Payne
Dave Chisnall 6-1 Max Hopp
Jamie Caven 6-3 Gerwyn Price
Andrew Gilding 6-4 Steve West
Joe Cullen 6-2 Antonio Alcinas
Chris Dobey 6-1 Kevin Dowling
Justin Pipe 6-3 Stephen Bunting
Benito van de Pas 6-0 Nathan Aspinall
Jason Wilson 6-5 Mark Webster
Darren Webster 6-5 Jeffrey de Zwaan
Mark Walsh 6-2 Jamie Robinson
Kim Huybrechts 6-4 Joe Murnan
Alan Norris 6-3 James Richardson
Pénzdíj £1,000

Nyolcaddöntők:
Peter Wright 6-4 Mervyn King
Steve Beaton 6-2 Mensur Suljovic
Dave Chisnall 6-2 Jamie Caven
Joe Cullen 6-4 Andrew Gilding
Justin Pipe 6-4 Chris Dobey
Benito van de Pas 6-1 Jason Wilson
Darren Webster 6-1 Mark Walsh
Alan Norris 6-5 Kim Huybrechts
Pénzdíj £1,500

Negyeddöntők
Steve Beaton 6-3 Peter Wright
Joe Cullen 6-4 Dave Chisnall
Benito van de Pas 6-3 Justin Pipe
Darren Webster 6-5 Alan Norris
Pénzdíj £2,250

Elődöntők
Joe Cullen 6-5 Steve Beaton
Benito van de Pas 6-1 Darren Webster
Pénzdíj £3,000

Döntő
Benito van de Pas 6-0 Joe Cullen
Győztes £10,000
Második helyezett £6,000

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr628739034

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása