9 Nyíl

„Majdnem” meglepetés-mentes első nap Frankfurtban

2016. június 03. 00:42 - adam_f

betway World Cup of Darts - az 1. nap összefoglalója

Nagyszerű magyar siker, szárnyaszegett Sasok, szimpatikus Kiwik, valamint egy mindenkit álomba ringató holland-orosz. Ilyen, és ehhez hasonló jelzőkkel lehetne illetni a dartsozók páros világbajnokságának első napját. Ebből persze számunkra a legelső meccs volt a legkedvesebb, amiről egy külön cikkben is beszámoltunk. A továbbiakban az első nap többi találkozójának „rövid” összefoglalóit szeretnénk ismertetni.

 

Egyesült Államok (Darin Young – Larry Butler) - Fülöp-Szigetek (Gilbert Ulang – Alex Tagarao): 3-5

A filippínók majdnem meglepték a kezdésnél az amcsikat, mivel hátsó pályáról ők dobhattak először kiszállóra, de kihagyták, így az USA hozta a saját kezdését. A másodikban a szigetországiak – többek között Ulang 180-ával, és Tagarao 140-ével - gyorsan egyenlítettek. Ezután mindkét csapat magabiztosan hozta a saját kezdéseit, a fülöp-szigetekiek pedig nem engedték, hogy az amerikaiak elhúzzanak. 3-3-nál a filippínóknak sikerült bréket lopni az amerikaiaktól, majd az utolsó leget is behúzták, így meglepetésre elbúcsúztatták az amcsikat a további küzdelmektől.

usaphi.jpg

 

Norvégia (Robert Wagner – Cor Dekker) - Gibraltár (Dyson Parody – Manuel Vilerio): 5-2

A norvégok kezdték jobban a mérkőzést, Wagner 40-ről szerzett vezetést, de Gibraltárnak hamar sikerült egyenlítenie. A harmadikat megint a norvégok húzták be, Dekker 38-ról dupla 8-ra oldotta meg az egyenletet, majd tovább borzolva Parody idegeit egy 114-es kiszállót is szépen oldott meg, így már két leggel mentek az északiak. Ezek után a gibraltáriak már felőrlődtek, a norvégok pedig nem húzták be a kéziféket. Megszerezték a negyedik leget is. Ekkor hirtelen megszólalt az ébresztő a gibraltáriaknál, és Vilerio kiszállójával 4-2-re feljöttek, de már ez is kevés volt a norvégok ellen. Cor Dekker megdobta az utolsó kiszállót is, így Dyson Parodyék is elköszöntek a vb-től.

norgib.jpg

 

Dánia (Per Laursen – Daniel Jensen) - Svédország (Magnus Caris – Daniel Larsson): 5-2

Hamar ráijesztettek a dánok ellenfelükre, és - többek között Per Laursen hibátlan kiszállóinak köszönhetően - rögvest el is mentek 2-0-ra. A harmadik körben a hátsó pályás svédeknek sikerült brékelni, sőt a negyedikben egyenlíthettek is volna, de elrontották a kiszállókat, Jensen pedig d20-al behúzta a játékot. Az ötödik körben folytatódott a magabiztos dán játék, tökéletes tömegeket produkáltak, és ennek jutalmaként a negyedik játékot is nyerték. A svédek ezután – ha nyögvenyelősen is – hozni tudták a saját kezdésüket, de innentől kezdve sorsuk már a dánok kezében volt. Laursen pontosan dobálgatta a 100-asokat, Jensen pedig a 140-eket, míg Larsson sokat hibázott, Caris pedig hiába dobott maximumot. Daniel Jensen dupla 16-al pontot tett a meccs végére, ezzel pedig a svédek zsinórban másodszor estek ki a vb első körében.

denswe.jpg

 

Belgium (Kim Huybrechts – Ronnie Huybrechts) - Lengyelország (Krzysztof Ratajski – Mariusz Paul): 5-1

A belgák kezdtek jól a meccsen, pedig Ratajski jól dobta a tömegeket, viszont párja nem nagyon találta a tripla 19-et, így a belgák dupla 4-el indítottak. Ezután a lengyelek próbáltak lépést tartani a belgákkal, de nem tudtak, Kim pedig egy bullos kiszállóval el is lopta a lengyel kezdést. És ha már elkezdték, akkor folytatták is. Egy 180-al, és egy 140-el alacsonyra dobták magukat, majd 22-ről ki is szálltak. A lengyelek ugyan el tudták csípni a saját kezdésüket, de a belgák hamar tudatták velük, hogy ki az úr a háznál. Kim egy 180-al, Ronnie pedig egy szép kerekítéssel hamar pontot tett az ötödik leg végére. A lengyelek nem találták a fonalat, ahogy Mariusz Paul sem a tripla 19-et, Ratajski pedig egyedül nem tudta vállán cipelni a csapatot. 56-ról kiszállót rontottak, ám a belgák sem tudták elsőre kidobni magukat. Másodszorra azonban Kim Huybrechts 20-ról már nem rontotta el, így szombaton a magyar válogatott a flamand tesókkal mérkőzik a második körben.

belpol.jpg

 

Skócia (Gary Anderson – Robert Thornton) - Új-Zéland (Warren Parry – Cody Harris): 5-3

A skótok nagy elánnal kezdtek, hamar le is dobták magukat 84-re, de Anderson elrontotta a bullt, az új-zélandiak pedig meglepetésre 125-ről ellopták a skót game-et. A hegylakók azonban egy 180-al és egy 160-al hamar tisztázták az erőviszonyokat és dupla 2-vel visszavették a leget. A kiwik azonban nem hatódtak meg ettől, továbbra is nagyon jól dobták a nyilakat, és hamarabb is értek kiszállóra, mint a skótok, akik 86-ról nem tudtak kimenni, a maori kettős pedig megint ellopta a felföldiek kezdését, majd pedig hozva a saját játékukat is, már 3-1-re mentek. Cody Harris ellenállhatatlanul dobott, ám az ötödik játékban Thornton bullos kiszállóval egyre csökkentette a hátrányt. Ez meg is hozta a skótok harci kedvét, és Anderson 95-ről egyenlített. Új-Zéland továbbra is igyekezett megnehezíteni a skótok dolgát, ám a kerekítések nem jöttek rendesen, így a felföldiek behúzták a hetediket, majd egy parádés kör után – 24-ről – az utolsót is, ezzel együtt pedig – ha az átlagnál nehezebben is – a meccset is nyerték.

sconzl.jpg

 

Hollandia (Michael Van Gerwen – Raymond van Barneveld) - Oroszország (Borisz Kolcov – Alekszandr Oreskin): 5-3

Az oroszok hamar magukhoz ragadták a kezdeményezést, Kolcov két 140-essel, az extravagáns Baggio-utánzat Oreskin pedig egy szép 117-es kerekítéssel járult hozzá az első leg megnyeréséhez. MvG és Barney még nem nagyon találta a fonalat, de ez a rövidzárlat csak a második körig tartott, ahol már esélyeshez méltó játékkal egyenlítettek. A harmadik körben fej-fej mellett haladtak, de a hollandoknak jött ki a lépés a végén egy dupla 16 képében. Az oroszoknál kicsit elfogyott a szufla, így az Oranjénak félgőz is elég volt arra, hogy 3-1-re ellépjen, sőt már majdnem a negyedik is megvolt, de MvG elrontotta a 10-et, így az oroszok egy legre felzárkóztak. A hollandok azonban nem zavarodtak meg a lassú játéktól, és a hatodik játékot behúzva egy legre kerültek a győzelemtől. A ruszkiknak azonban volt még erejük ahhoz, hogy ne adják olcsón a bőrüket, és az „Orosz Whitlock” vezetésével fel is jöttek 4-3-ra. A szbornaja igyekezett tartani a tempót a hollandokkal, olykor még szép dobásokat is láthattunk tőlük, de Barney-t nem zavarta meg a tömeg, és dupla 10-el továbbdobta a holland csapatot a második körbe.

nedrus.jpg

 

Ausztrália (Simon Withlock – Kyle Anderson) - Németország (Max Hopp – Jyhan Artut): 5-3

A nap utolsó mérkőzését a házigazda németek vívták az abók ellen. Jól is kezdték a találkozót a hazaiak, hamar megléptek az aussziktól, és az első játékot – hipp-Hopp - meg is nyerték, egy dupla 16-tal. Ezután fej-fej mellett haladtak, ám az ausztrálok sebességet váltottak, és hamar le is értek kiszállóra, de elsőre nem tudtak élni az eséllyel, mint ahogy a németek sem. A Varázsló pedig rögvest el is tüntette a germán előnyt. Ezután a németek igyekeztek magukhoz ragadni a kezdeményezést, és ez olyannyira sikerült is, hogy Hopp elsőre kiszállót rontott, vagy inkább – diplomatikusabban fogalmazva – meghagyta Artut-nak, és máris a hazaiaknál volt az előny. Ami persze megint hamar el is tűnt, köszönhetően Anderson maximumának, és Whitlock kiszállójának. Egyenlő küzdelem bontakozott ki a csapatok között, ám ezúttal a németek értek le előbb a csekkpontra, amit aztán duplán el is rontottak, Whitlock pedig brékelt. Ezután pedig az ausszik ott is hagyták a németeket, és 36-ról kiszállva máris 4-2 volt a javukra. A németeknek már nem volt szabad hibázni, így rá is kapcsoltak, és Artut 180-al 81-re dobta Hoppot. Whitlock is maximalizált, így 170-re értek. A sok kiszálló elrontása után pedig a németek örülhettek. Az utolsó játék nagy csatát hozott, a németek beleadtak mindent, de meg kellett hajolniuk az ausztrálok előtt, akik végül dupla 8-al abszolválták a mérkőzést.

ausger.jpg

 

A statisztikai adatokat a PDC Hungarian Fan Club készítette, amelyek használatáért szíves köszönetünket fejezzük ki.

Szólj hozzá!
Gamecente

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr18773712

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása