9 Nyíl

Győri siker Darányban - Pengének még izgulnia kell

2016. július 03. 20:27 - adam_f

Steel Nemzeti Bajnokság - 5. forduló (összefoglaló)

Rucska József nyerte a Steel Nemzeti Bajnokság 5. fordulójának férfiversenyét, amit Darányban rendeztek ezen a hétvégén. Ezzel annyi vált biztossá, hogy Székely "Penge" Pálnak - aki bár nagy előnnyel vezeti a férfiak pontversenyét - még egy fordulót biztosan izgulnia kell ahhoz, hogy megvédhesse a tavalyi bajnoki címét. A hölgyeknél tovább folytatódott Fekete Nóra jó szériája, aki zsinórban második döntőjét nyerte meg. 

daranyposzter.jpg

A férfiak küzdelmében - mindvégig kiegyensúlyozott játékot bemutatva - a Győri DC kíválósága, Rucska József ért oda a végére. A győriek játékosa nagyon magabiztosan menetelt egészen a döntőig, olyan játékosokat kiejtve, mint Bata József (Sport DC), Szabados Attila (PSC), majd az elődöntőben a szolnokiak versenyzőjét, Nagy Attilát múlta felül 2-1 arányban. Azt a Nagy Attilát, aki a negyeddöntőben nem akárkit búcsúztatott a további küzdelmektől, mint a jelenleg regnáló magyar bajnokot, a mostani fordulóban majdnem 9 nyilast dobó Székely "Penge" Pált, akinek így még legalább egy fordulót kell izgulnia ahhoz, hogy biztossá váljon a címvédése, bár ehhez bőven elég lesz neki az is, ha a következő körben a 9. helyet elcsípi.

A másik ágon a DÖ-MIK DC színeiben versenyző Takács Gábor került a döntőbe, akinek olyan játékosokon keresztül vezetett az útja a fináléba, mint Katus Ferenc (T20 DC, Komló), Nagy Zoltán (Sport DC), és Kovács Patrik (Sport DC), aki ellen 2-1-es győzelemmel került be a végső kettősbe. 

A fináléban is folytatódott tovább a Rucska-mágia. Taki nem találta ellenszerét a győri játékosnak, aki így végül magabiztos játékkal győzött 3-0 arányban, ezzel pedig nyerte a fordulót is.

Annyi még a férfiak mezőnyéhez, hogy az egyetlen női játékos, Ihász Veronika egészen a nyolcaddöntőig menetelt, ahol a későbbi elődöntős, Kovács Patrik ellen szenvedett vereséget.

rucska.jpg

A hölgyek mezőnyében a DÖ-MIK DC versenyzője, Fekete Nóra szerezte meg a győzelmet, a döntőben a helyiek tehetséges játékosát, Bokor Boglárkát legyőzve. Mindkét játékos nagyszerű teljesítményt nyújtva ért el a fináléig. Nóra nyilainak elsőként a győriek játékosa, Kovács Csilla, majd a Wekerlei BSE versenyzője, Harsányi Enikő esett áldozatul, míg Bogi a Sport DC versenyzőit, sorrendben Czipó Vivient, majd Kiss Viktóriát győzte le a döntőig vezető úton. A fináléban aztán győzött a rutin, és Nóra végül 7-2 arányban húzta be a mérkőzést, ezzel pedig zsinórban második bajnoki elsőségét gyűjtötte be.

fekete.jpg

Folytatás Szekszárdon, szeptember 12-13-án, amikor a bajnoki forduló mellett a Magyar Kupa, valamint a páros bajnokság küzdelmeire is sor kerül majd.

 

Steel Nemzeti Bajnokság - 2016. július 2. - Művelődési Ház, Darány

Férfiak:

Elődöntők (Best of 3 sets, best of 5 legs):

Rucska József (Győri DC) - Nagy Attila (Szolnoki Baglyok): 2-1 (3-1; 1-3; 3-0)

ed1.jpg

Takács Gábor (DÖ-MIK DC) - Kovács Patrik (Sport DC): 2-1 (3-2; 2-3; 3-1)

ed2.jpg

Döntő (Best of 3 sets, best of 5 legs):

Rucska József (Győri DC) - Takács Gábor (DÖ-MIK DC): 3-0 (3-0; 3-1; 3-2)

d.jpg

 

Nők:

Döntő (best of 13 legs):

Fekete Nóra (DÖ-MIK DC) - Bokor Boglárka (Darányi DC): 7-2

noid.jpg

 

Csatolva közöljük a nyolc férfi csoport, valamint a főtábla ágrajzait is, az összes eredménnyel együtt:

1_3.jpg 

2_2.jpg

3_1.jpg

4_1.jpg

5_1.jpg

6_1.jpg

7.jpg

8.jpg

fotabla.jpg

 

Ez pedig a női verseny ágrajza, az összes eredménnyel együtt:

nok.jpg

 

Végül pedig álljon itt néhány videó is a mérkőzésekről. Mivel a közvetítők internetparákkal küzdöttek szombaton, ezért a második elődöntő második fele, a női döntő, és a férfi döntő nagy része sajnos lemaradt, ám ha meglesz minden mérkőzés teljes egészében, akkor cikkünket is frissíteni fogjuk.

A férfi elődöntők:

 

A férfi döntő utolsó pillanatai:

Nem utolsó sorban pedig szeretnénk megköszönni Tóth Józsefnek, a Győri DC versenyzőjének, valamint Pengének az önzetlen segítségét, amelyet ezen a hétvégén nyújtottak nekünk, és amivel nagyban hozzájárultak az összefoglaló elkészültéhez.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr768864094

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása