9 Nyíl

Atomcity diktál - avagy nukleáris támadás a magyar darts egén

2016. július 28. 20:39 - adam_f

Egy kis hazai (3. rész)

Folytatódik tovább a hazai klubokat (fel)kutató sorozatunk, melynek mai részében ezúttal Dél-Magyarországot támadjuk be, és nézzük meg, hogy a nagy paksi atomerőmű árnyékában milyen módon született meg a semmiből egy olyan egyesület, amely ma már ismert és elismert nemcsak szűkebb környezetében, hanem egész Magyarországon is. Hölgyeim és Uraim! Ismerkedjenek meg tehát a Paksi Darts SE történetével!

pdse.jpg

Az egész úgy kezdődhetett, hogy - feltevésem szerint - egy paksi baráti társaság együtt nézhette azt a bizonyos és híressé vált 2015-ös PDC-döntőt, és annyira bejött nekik ez a miliő, hogy kitalálták, mi lenne, ha alapítanának egy klubot, ahová a paksi és Paks környéki dartsosok összejöhetnek egy jót dobálgatni. Így született meg 2015. április 4-én (a régi motorosok számára szerintem ismerős lehet ez a dátum) az egyesület jogelődje, a Paksi Darts Klub.

csoportkep.jpg

Az "atommag" - fotó: PDSE Facebook 

El is kezdtek szervezkedni, termet keresni, felszerelést venni, fúrni-faragni, és ennek eredményeként két pályán kezdődhetett el a klubélet Pakson. És ez olyannyira jó hatással volt a helyiekre, hogy egyre többen jöttek játszani, így a két pályából hamar négy lett, a kezdeti hét fő pedig elkezdett tovább gyarapodni (nemcsak fiúkkal, hanem nagyon ügyes hölgyekkel is), lezajlottak az első háziversenyek, valamint megkezdődött a kapcsolatépítés is (elsőként Kecskemét, Szekszárd és Vác felé nyitottak a fiúk-lányok).

A csapatépítés pedig folytatódott tovább, nem kevés lendülettel. Sikerült végre egy állandó helyet találniuk, ahol minden héten zavartalanul össze tudtak jönni, és gyakorolni, játszani egymással. Az emberkék pedig csak jöttek, és jöttek, ahogy a támogatók is. Úgy látszik, mindenkit megfertőzött a darts vírusa a tolnai városkában. Július 11-én pedig lejátszották első hazai barátságos mérkőzésüket a váci alakulat játékosaival, akik szívesen tettek eleget a paksi invitálásnak, miután az előző hónapban ők hívták meg az atomvárosiakat a Dunakanyarba.

Sajnos ezt a hónapot egy szomorú esemény is beárnyékolta a klub életében, ugyanis az egyik alapítótag, Szurovecz István, és felesége egy tragikus motorbaleset áldozatai lettek. Mindenki megdöbbent ezen, Magyarország minden dartsegyesülete mélyen osztozott, és osztozik a mai napig is a gyászban, emléküket pedig itt, a 9nyíl oldalán is kegyelettel megőrizzük.

Az élet azonban tovább csordogált, a paksi dartsosok pedig egyre-másra aratták a sikereket, hol kisebbeket, hol pedig nagyobbakat. Szeptemberben a dunaújvárosiakat látták vendégül, akik ezúttal elvitték az első helyet úgy, ahogy a novemberi visszavágón is tették.

Végül elérkezett december 11. napja. Ez a nap mérföldkő volt a klub életében, ugyanis ettől kezdve a klub hivatalosan is bejegyzett sportegyesületként működhetett tovább. Október 20-án döntöttek arról, hogy sportegyesületként szeretnének továbbműködni, decembertől pedig hivatalosan is megalakult a Paksi Darts Sportegyesület, amely innentől kezdve akár komolyabb terveket is szövögethet a darts terén. Nem kizárt, hogy tagjaival hamarosan a magyar nemzeti bajnokság soraiban is találkozhatunk.

A sikerek pedig csak jöttek tovább. A klub játékosai egyre több versenyen indultak, és nagyon előkelő helyeken végeztek a különféle versenyeken. Az egyesület legeredményesebb játékosaként talán Tibai Attilát lehet megnevezni, aki már a kezdetek óta nagyon jó eredményeket szállított Paksnak, a legnagyobb győzelmét viszont július 9-én, a soroksári sportcsarnokban rendezett IV. Target Amatőr Kupán érte el, ahol - kiegyensúlyozott játékkal - egészen a döntőig menetelt, ahol 2-0 arányban diadalmaskodva veretlenül nyerte meg az egész tornát. Az internetnek hála, sikerült megtalálni a felvételt, amit most itt közre is adunk.

Örülünk neki, hogy az atomerőmű árnyékából egy olyan egyesület nőtte ki magát, amely most már ott tart, hogy jövőre szeretne elindulni a hivatalos bajnokságban is. Kívánjuk nekik, hogy ott is állják meg a helyüket, és mutassák meg az országnak, hogy milyen is az a bizonyos "atomvillanás", amely a PDSE játékosaira jellemző. Úgyhogy mi csak azt kívánhatjuk nekik, hogy: Hajrá Paks, Hajrá Paks!!!

2_6.jpg

montazs.jpg

 

Edzések: minden héten kedden és csütörtökön

Kontakt: tibaiattila@citromail.hu

 

Forrás: A Paksi Darts SE hivatalos Facebook-oldala

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr58917114

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása