9 Nyíl

Ezt a versenyt ugyanolyan nehéz lesz megnyerni, mint a vb-t

2016. augusztus 02. 11:35 - Turpi9

Mint ahogy arról már írtunk, Ziegenhám Medárd szövetségi kapitány kijelölte az utazó keretet a WDF Európa bajnokságra, ami szeptember 20-24 között fog zajlani. A hivatalos közleményt követően megkerestük, hogy válaszoljon néhány kérdésünkre. Ő pedig készségesen állt rendelkezésünkre.

cdswv1yw0aamozp.jpg

9nyíl: Milyen szempontok alapján hoztad meg a döntésedet a kerettel kapcsolatban?

Ziegenhám Medárd: A nőknél sajnálatos Ihász Veronika visszamondása, hiszen ő Magyarország első számú jelöltje. Próbáltam a steel egyéni három dobogós helyezettjére építeni a válogatottat, de ez nem valósulhatott meg teljesen, mert csak Fekete Nórát és Kiss Viktóriát tudtam beválogatni. Czipó Vivien sajnos önhibáján kívül, a kora miatt nem vehet részt a kontinenstornán. A szabályok szerint 18 éven aluli személy nem játszhat, ő pedig 15 éves. Horváth Klaudia nem játszik steel szakágban, de softon Európa bajnok lett az idén. Néhány egyeztetés után azonban elvállalta a játékot, és elindul steelen is. Wachter Nikolett szenzációsan játszott a világbajnokságon Törökországban, összerakta magát és húzóember tudott lenni.

A férfiaknál Székely Pál az elmúlt évek legjobbja, mi más bizonyítaná jobban az eredményeinél, jelenleg is ő vezeti a steel egyéni ranglistát, és egy igazi csapatember. Kovács Patrikot nem kell kiemelni, ő az utánpótlás a csapatban, aki rendkívül tapasztalt fiatal kora ellenére. Mi sem mutatja jobban, hogy a világbajnokságon 2 meccset vesztett összesen. Takács Gábor egy nagy tudással és rutinnal rendelkező játékos, aki a mai napig az élvonalba tartozik, és nem mellékesen ő is egy vérbeli csapatember. Mészáros Zsolt ragyogóan játszik a csapatért, nemzetközileg tapasztalt, és nagy rutinnal rendelkezik.

A tartalékokkal kapcsolatban nagyon sokat hezitáltam. Összevetettem a képességeket, a pillanatnyi formákat és az alkalmazkodó képességeket. Azt se nagyon mondhatom, hogy nüanszok döntöttek. Ha tehetném, 6 embert vinnék ki, de sajnos ezt nem tehetem meg.

maxresdefault_8.jpg

9nyíl: Gondolom a felkészülés is hamarosan megkezdődik a keretnek, vagy már talán folyamatban is van. Mesélnél kicsit róla? Elmondod kik lesznek a segítőid?

Z.M.: A felkészülést a versenyzők a saját klubjukban, egyénileg végzik. Természetesen a Sport DC játékosait saját kezűleg tudom koordinálni, de a többiek saját maguknak, egyénileg csinálják. Ha valaki segítséget kér, annak állok rendelkezésére. Sajnos a költségvetésünk nem túl nagy, ezért nem tudunk közös edzőtáborba vonulni. Sok órát fognak a tábla előtt eltölteni, de csak annyit szabad, amennyi még nem megy más rovására. Nagyon fontos, hogy a napi rutinból, ritmusból ne essenek ki a játékosok és nyugalom legyen körülöttük.
Két segítőm lesz, az egyik Vereczkey Lajos team manager és a másik Barta Zsolt lesz, szintén team manager és ő fogja a tolmácsolást is csinálni.

9nyíl: Mikor indultok a versenyre és várhatóan mikor érkeztek vissza?

Z.M.: Szeptember 19-én fogunk egy autóval és egy kisbusszal nekivágni az 1400 km-es útnak. A terv az, hogy 2 alvást követően tudjanak a játékosok majd tábla elé állni, hogy egy kicsit szokják a környezetet, hangulatot és a körülményeket. A viadalnak 24-én lesz vége, de ezt követően nem térünk vissza Magyarországra, hanem ott maradunk a vasárnapi WDF fordulón, ahol elindulnak a játékosok. Mivel Hollandiában több mint 43 000 igazolt darts versenyző van, így garantált a színvonalas játék, ahol további tapasztalatokat gyűjthetnek. Miután az utolsó magyar is befejezi a versenyzést, azonnal indulunk haza.

9nyíl: A magyarok számára ez a verseny hol helyezkedik el, milyen rangot képvisel?

Z.M.: Nagyon is magasan! Itt lesz Európa krémje, a világbajnokságon is domináló csapatok. Ezt a versenyt ugyan olyan nehéz megnyerni, mint a vb-t. Itt egy remek lehetőség adódik a hölgyek és a srácok számára, hogy megmutassák magukat, feltegyék az országot és magukat a darts világ térképére. Nem véletlen, hogy az európai játékosok uralják a darts elitjét.

9nyíl: Milyen szereplés az elvárás a játékosoktól, mi az amivel elégedett lennél?

Z.M.: Nem szeretek előre bocsátkozni helyezések megtippelésével, most sem fogom ezt tenni. A mutatott játék legyen jó, nem foglalkozok az eredménnyel. A fejlődés útját meg kell járni. Nem mi vagyunk az esélyesek, de természetesen nyerni szeretnénk. Oda kell tenni magunkat, és akkor tiszta, nyugodt szívvel játszhatunk. 

5 komment
Gamecente

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr838929288

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hóhér az utolsó barátod · http://internetszemete.blog.hu 2016.08.03. 07:42:08

@Infamous: fogalmam sincs, miről szól a poszt. Címlapon láttam meg az "ugyan olyan" kifejezést és már legalább annyira irritálónak tartom, mint az "ugyan az", "egyet értek", "egyenlőre" és hasonló hibákat.

nolto 2016.08.03. 14:38:33

Rucska Józsit hiányolom a csapatból.
süti beállítások módosítása