9 Nyíl

Van még egy nagy attrakció, a Bajnokok Ligája

2016. augusztus 31. 11:19 - Denis Potvin

Kedden írtunk a szeptemberi gazdag darts kínálatról, de kimaradt egy, talán a legfontosabb szeptemberi program, ezért erről most bővebben is írunk, ez pedig a szeptember 24-25-én rendezendő Champions League of Darts, amelyet egy új éra kezdetének titulálva – mint az első PDC rendezvényt – az angol közszolgálati csatorna, a BBC is közvetít.

darts-threepipe.jpg

Wales fővárosa, Cardiff és azon belül is a Motorpoint Arena ad otthont a Bajnokok Ligája tornájának, amely nem tévesztendő össze a Champions League Darts-szal, amelyet 2008 és 2013 között rendezett a PDC.

A World Matchplay (július 24.) után kialakult világranglistát vették alapul és az akkori nyolc legjobb játékos vehet rész majd a tornán. A lebonyolítás (és nem csak a név) is kicsit emlékeztet a futballra, a résztvevőket két négyes csoportba sorsolják és a körmérkőzés után a két csoport első két helyezettje jut az elődöntőbe.

A PDC elnöke, Barry Hearn büszkén nyilatkozta, hogy a BBC nagy tapasztalata és a Bajnokok Ligája egy új történet kezdetét jelenti. A világ nyolc legjobb játékosa egészen biztosan izgalmas csatákat fog vívni, a walesiek szeretik a dartsot, így a közönségben is lehet bízni, a tévék előtt pedig a BBC jóvoltából jut el a látvány. Ez egy nagy attrakció lesz. A világ nyolc legjobbja a világ összes dartsrajongójához eljut.

És akkor nézzük a csoportokat:

  • A csoport: Michael van Gerwen, Phil Taylor, Peter Wright, Robert Thornton
  • B csoport: Gary Anderson, Adrian Lewis, James Wade, Michael Smith.

Szeptember 24-én szombaton 14 órátol az első csoportforduló, majd 20-től a második következik. Ez utóbbiban az első forduló nyertesei játszanak egymással, majd a vesztesek következnek egymással. Szeptember 25-én, vasárnap 14 órától a csoportkör záró fordulóját rendezik, majd 20 órától az elődöntők, 22 órától a döntő következik.

A pénzdíj 100 000 font.

Szólj hozzá!
Gamecente

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr9811665296

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása