9 Nyíl

Bezzeg, a Nándi megmondja

2016. szeptember 10. 10:00 - Turpi9

Első magyarként Végső János kvalifikálta magát a PDC European Tour sorozatra, ahol ugyan nem sikerült legyőznie a német Martin Schindlert-t, azonban így is óriási sportértéke van a részvételének. A dartsot kedvelő társadalom egy emberként követte Morzsi mérkőzését, és nem tette másképpen kis hazánk egyik legjobb játékosa sem, Bezzeg Nándor. A mérkőzést követően megosztotta gondolatát és véleményét a meccsről.

bezzeg.jpg

Az előzetes esélyeket nagyjából 50%-ban hozták a fogadóirodák, minimális különbséggel Martin javára. Részemről teljesen 50% az esély. - kezdte mondandóját a nyolcszoros magyar bajnok.

Mindkét játékosnak jól ismerem a játékát testközelből, Martinnal januárban sikerült egy győztes mérkőzést produkálnom. Egyikük sem az a feladós típus, küzdenek a végsőkig. A mérkőzést három dolog döntheti el: a stabilitás, a teljesítményfokozó képesség, valamint - előnyszerzés esetén - a stratégia. Azzal sem árt tisztában lenni, milyen kiállni a sportág legrangosabb színpadára először. Felemelő és félelmetes egyszerre, kavarognak benned az érzelmek, legyél bármilyen felkészült. - ha valaki, akkor Ő mint a 2009-es világbajnokság résztvevője ezt pontosan jól tudja.

Rövid felvezetés után a mérkőzést is elemezte. - A kezdés joga igen gyorsan eldőlt, még a színfalak mögött, mindössze egy kör kellett hozzá. Jani: 25, Martin: bull.

A játék némi megilletődés mellett kezdődött, de Jani gyorsan sebességet váltott és 100%-os kiszállóval máris 2:0 volt a javára. Mindez egy 17 és egy 14 nyilas teljesítménnyel, BRAVÓ!

A harmadik legben Martin is magára talált, viszont hibázott a végén. Ez egy újabb hátsó győzelemre adott esélyt, de a 83-as befejezés és a 3:0 csak álom maradt, Martin már nem hibázott többet, 19 nyílból jött is a szépítés (2:1).

Itt következett a sorsfordító leg, amelyben némi kiszállócsata után sajnos alulmaradtunk. Ezt tapasztalatból mondhatom, mert mindig annak ad több erőt, akinek sikerül, főleg ha ezt hátsó pályáról oldja meg (2:2).

Sajna nem csak ez jött, hanem a stabilitás és a teljesítményének fokozása is, ami Jani részéről is fennállt, de a kerekítési szakaszba hiba csúszott a gépezetbe, és Martin ezt ki is használta (2:3).

A hatodik leg felépítésében nagyon hasonló volt az előzőhöz. Jani 80-as elhibázott kísérletére egy 110-es elhibázott volt a válasz Martin részéről. Igen csak izgalmas volt, de a következő kőr sem nekünk kedvezett. Jani is érezte, hogy Martin több leget már nem brékelhet. A leg színvonalát jól tükrözi az is, hogy a hibákkal együtt is 17 nyílból teljesült (2:4).

Jani a "ha már elvették a legem, én is elveszem" szellemiségben állt neki a következő 501-es sorozatnak, melyben egy 164-es kiszállót hibázott a 12. nyíllal, majd fejezett be 14-el. Megvan a brék! 3:4, és mi kezdünk.

A nagy nyomás ellenére Martin továbbra is magas fokozatban folytatta, és óriási előnyt kovácsolt össze egy 140, 180, és 125-ös sorozattal. A végére ugyan engedett egy 50-es kísérletet Janinak, de többet nem (3:5).

Következett a záró leg, amit nagyon elkapott a német, akinek 13 nyíl elég volt a játszma lezárására. Jani ekkor 106 ponton állt, ami teljesen elfogadható 12 nyíl után (3:6).

d0006991ef91b3a212751.jpg

A mérkőzés kiértékelése után megosztotta saját véleményét is. - Zárógondolatként elmondható, hogy érdekes és fordulatos mérkőzés volt. A kilenc leg alatt, öt brék is volt, ami azért nem olyan gyakori. Részesei lehetünk egy történelmi pillanatnak, köszönet érte Végső Janinak!

Debütáló mérkőzésén, egy - velünk szemben több ponton is előnyt élvező - német játékossal szemben, három győztes leg és 86,76-os átlag, az teljes mértékben dicséretes!

Lehetett volna jobb? – Lehetett volna!?

A jövőre nézve jobb ez így? – Hamarosan megkapjuk rá a választ, az idő majd mindent megmutat. Az alaptapasztalat már megvan.

Magam részéről nagyon örülök, hogy ismét egy hiteles magyar dartseredmény született!

Sportbaráti üdvözlettel: Bezzeg Nándor

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr8011691387

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása