9 Nyíl

Kezdődik az őrület - aki megnyitja: Gary Anderson

2016. december 15. 15:38 - Viking958

William Hill PDC darts-világbajnokság - 1. nap (beharangozó)

Hát elérkezett ez a nap is, ma beindul a nagyüzem, itt a William Hill World Darts Championship 2017! Bemutatjuk az első nap főszereplőit és tippjátékra hívunk benneteket. Este pedig jöhet a kötelező program a tévék előtt ülve. Induljon a banzáj!

A mai napon rögtön négy kiváló összecsapással nyitjuk a világbajnokságot. A 29. kiemelt Jabba, azaz Jamie Caven csap össze a Művésszel, azaz Kevin Painterrel. Utánuk jön a walesi Jamie Lewis és az ír Mick McGowan. A nap harmadik találkozóján már a regnáló világbajnok is színpadra lép, Gary Anderson – Mark Frost, végül pedig egy szélvészgyors Michael Smith – Ricky Evans találkozót tekinthetünk meg. Nézzük meg részletesebben, mi vár ránk:

Jamie Caven (29) – Kevin Painter

Egyik játékost sem kell különösebben bemutatni senkinek, Caven 2008 óta, míg Painter már 2002 óta állandó tagja a világbajnokságoknak, kettejük közül a Művésznek vannak szebb eredményei, a 2004-es világbajnokságon például egészen a döntőig menetelt, ahol Phil Taylortól kapott ki egy hihetetlen meccsen, míg Jabba csak egy nyolcaddöntőt tud felmutatni, igaz ezt tavaly érte el. Ettől függetlenül túlzás lenne azt állítani, hogy élete formájában van Caven, ugyanis a majortornákon nem tudott meccset nyerni a februári UK Open óta, sőt május vége óta semmilyen versenyen sem sikerült a legjobb 16 közé kerülnie. Painter mutatói sem túl fényesek, idén csak a UK Openre és a PC Finals-re tudta magát kvalifikálni a Major versenyek közül, míg 4 ET versenyén összesen egy meccset nyert. A világbajnokságon most találkoznak össze először, azonban már volt 11 egymás elleni mérkőzésük, ebből hetet Caven nyert, bár az utolsó négyből három Painter győzelmet hozott. Izgalmas mérkőzést várok, 3-2-es Painter győzelemmel.

painter.jpg

Jamie Lewis (30) – Mick McGowan

Lewisnak ez az ötödik, McGowannek pedig a negyedik világbajnoksága, Lewis az eddigi négy próbálkozása során még nem nyert mérkőzést, ehhez képest McGowan kétszer is túlélte az első kört, 2007-ben és 2008-ban. Jamie a kiemelt státuszt még a tavalyi remek szereplésének tudhatja be, negyeddöntős volt a Grand Prix-en, hogy a legkomolyabb eredményét említsük, idén azonban beleszürkült a mezőnybe, sőt.. Majortornán csak eg meccset tudott nyerni, három hete éppen Jamie Caven ellen diadalmaskodott a PC nagydöntőjén. A PC alapversenyein mindössze egy negyeddöntőt tud felmutatni idén, ez nagyon halovány. McGowan sem szerepelt jobban az idei szezonban, szintén egy győzelem a kiemelt versenyeken, de ezen felül van még egy Pro Tour elődöntője is. Egymással még sosem játszottak tétmeccset, így adja a kérdés magát: vajon ki lesz a jobb? Ha tippelnem kéne, most azt mondanám, hogy Lewis megtöri az átkot és megszerzi első győzelmét az Ally Pally-ban, 3-1 lesz Rastá-nak.

lewis.jpg

Gary Anderson (2) – Mark Frost

A regnáló kétszeres világbajnok az utolsó pillanatban kvalifikáló ellen. Mit is mondhatnék? Az esélyes természetesen a Repülő Skót, így meglepő lenne, ha egyáltalán szettet veszítene Frosttal szemben, aki ugyan már 2004 óta a PDC tagja, de csak most debütál a világbajnokságon. 2008 óta az angol úr nem tudott majortornára kvalifikálni, ha a UK Open-t nem számoljuk. Ehhez képest Gary kétszeres világbajnok, és ötszörös majorverseny győztes. Ez lesz történetük első egymás elleni mérkőzése, amit kíváncsian várok. A tippem 3-0 a világbajnok javára.

anderson_1.jpg

Michael Smith (11) – Ricky Evans

Villámgyors! Ez az első szó, ami eszembe jut erről a párosításról. Ami másodjára eszembe jut, hogy egyikük sincs túl jó formában. És hogy ezt mire alapozom? Smith idei hét majortornás meccséből ötöt elbukott, ráadásul mindannyiszor nála alacsonyabban rangsorolt játékosok ellen. Evans pedig legutóbbi hét mérkőzését veszítette el, a legkomolyabb név, akitől kikapott, Christian Kist. Egymás ellen hatszor játszottak, legutóbb a 2014-es UK Open-en, ahol az a Smith nyert, kinek mérlege 6/6-os Evans ellen. Vajon este meglesz-e a 7/7 is vagy Evans - Whitlock után - egy újabb nagyágyúnak tör borsot az orra alá? Utolsó tippem egy 3-1-es Smith győzelem.

bullyboy.jpg

Estére szerezzen magának mindenki nassolni valót és kucorodjon be a Sport TV elé! Jó szórakozást, de mondhatnám azt is, hogy GAME ON!

Tippeljünk akkor, gyerünk gyerekek!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr5512048883

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása