9 Nyíl

Forró vizet a kopasznak?

2016. december 29. 12:15 - adam_f

William Hill PDC darts-világbajnokság - 12. nap (beharangozó)

A mai napon már a harmadik körös találkozóké lesz a főszerep a PDC darts-világbajnokságon. Annyit már elöljáróban elmondhatunk, hogy azok a játékosok, akik már idáig eljutottak, biztosan beírták a nevüket a darts történetébe. Erre a napra is hat találkozó jutott nekünk, melyek közül talán a legjobban várt mérkőzésnek az esti program utolsó találkozója, vagyis a kopasz holland világelső és az építőmunkás összecsapása ígérkezik. Persze rajtuk kívül lesz még egy Phil Taylorunk, Mark Webster-ünk, Ian White-unk, és Chizzy-nk is, nem beszélve a két csúszómászóról. Szóval nem fog hiányozni az izgalom ma sem. Lássuk is hát a csütörtök főszereplőit:

pdc_1.jpg

Délutáni program:

 

Mark Webster (WAL) - Daryl Gurney (NIR)

 

A két játékos egymás elleni múltja egészen 2008-ig vezethető vissza, akkor találkoztak először egy WDF-tornán, ahol Mark Webster simán verte Daryl Gurney-t. Azóta kiegyenlített csatát vívnak egymással, hiszen mindkét oldalon két győzelem jegyezhető fel, így az örökranglistán 3-2 áll "Doktor Spider" neve mellett. Utóbbi két találkozójukat azonban az északír játékos nyerte meg, így most ő várhatja kedvezőbb helyzetből a találkozót.

Webster két győztes meccsen van eddig túl a vb-n (mint ahogy az ellenfele is, persze). Az eddigi találkozóit összesítve 7 nyert szettje van, három vesztett ellenében, és 90,29-es összátlaggal rendelkezik. Joe Murnan ellen sima 3-0-ás meccs, közel 82-es kiszállózással (eddig ez a rekord az idei vb-n), a Mensur Suljovic elleni mérkőzésen mér egy kicsit megizzadt ugyan, de 4-3 arányban be tudta húzni azt is. Gurney eddig hét nyert szett mellé négy vesztettet írhat fel magának, viszont átlagban lekörözi Webstert, mivel 96,1-es összátlaggal rendelkezik, két mérkőzés után. 3-1-el kezdett a holland Jermaine Wattimena ellen, majd - egy végletekig kiélezett találkozón - 4-3-ra verte a kiemelt Robert Thornton-t (remekül kihasználva a skót megingásait). Így sikerült újra összekerülniük egymással a legjobb tizenhatban.

gurney_1.jpg

Daryl Gurney beírhatja nevét a darts történelemkönyvébe - ha túljut Mark Websteren

Mivel eléggé kiegyensúlyozott az egymás elleni mérlegük, kettejük között a pillanatnyi forma dönthet. Ez pedig jelen esetben az északír játékos felé billenti a voksomat, így én azt mondom, hogy Gurney fogja megnyerni a találkozót, ezzel egalizálva az egymás elleni mérkőzéseiket.

 

Dave Chisnall (ENG) - Jelle Klaasen (NED)

 

Chizzy számára igencsak nemzetközire sikerült eddig a világbajnokság. Az angol versenyzőnek - egy osztrák és egy angol játékos után - most egy holland jutott a harmadik köre, az ugyancsak nem lassú Jelle Klaasen személyében, akivel utoljára a Players Championship Finals-ben akadt össze, a legjobb 16 között. Azon a versenyen - egy nem akármilyen találkozó után - Klaasen húzta a rövidebbet (10-9 Chizzynek), így kettejük összesített versenyében a holland játékos elhúzott 5-3-ra. Ám most itt a lehetőség, hogy az angol ismét megközelítse ellenfelét.

Chizzy eddigi játékán nagyon meglátszott, hogy jelenleg magánéleti problémákkal küzd, így most minden apró kis siker sokat jelent az önbecsülésének. Két nehéz mérkőzésen van túl, ahol az elsőn 3-2-re tudott csak nyerni az osztrák Rowby-John Rodriguez ellen, és a másodikon is nagy szerencséje volt honfitársa, Chris Dobey ellen. Hollywood majdnem megtréfálta a rutinosabb angolt, ám pont ez a rutin kellett ahhoz, hogy Chisnall végül behúzza a találkozót, 4-2 arányban. Így tehát 7-4-es szettaránnyal, valamint 95,8-as átlaggal várhatja a Kobrát.

chizzy_1.jpg

Chizzy-nek most minden erejére szükség lesz, hogy ki tudja húzni a Kobra méregfogát

Klaasen rögvest egy holland házirangadóval kezdte a 2017-es világbajnokságot, ahol nem kis szerencsével tudta legyőzni Jeffrey de Graaf-ot (3-2 arányban), tegnap pedig egy viszonylag simábbnak tűnő találkozón múlta felül az északír Brendan Dolant (4-0), így 7-2-es mutatóval, valamint 94,67-es átlaggal rendelkezik az eddigi találkozók után.

jelle_klaasen_2017_william_hill_pdc_world_m7ivt2lzwell.jpg

"Vigyázz, a kígyók mérgesek, rázzák a csörgőjüket! Sötétben kúszik a vonat, Te vagy a következő áldozat!" (Deego - A kígyók mérgesek) 

Kiegyenlített erők csatája jöhet össze az ő meccsükön, így nem is olyan egyszerű tippelni, hogy ki mehet tovább. A jelenlegi forma alapján a holland játékos van most nálam jobb helyzetben, így én azt mondom, hogy kettejük csatájából - szoros mérkőzésen ugyan, de - Klaasen jut tovább.

 

James Wade (ENG) - Michael Smith (ENG)

 

A korántsem "kétbalkezes" James Wade ezúttal egy újabb honfitársat kapott a harmadik körben, a fiatal Michael Smith személyében. A két úriember kilencedik alkalommal csap össze egymással, az eddigi nyolc összevetésből hatszor Wade, míg kétszer Smith került ki győztesen. Az este után kiderül, hogy kinek az irányába fog változni a mérleg.

Wade eddig két, simának mondható találkozón van túl. Az elsőn egy laza 3-0 jött az idősebbik Huybrechts, Ronny ellen, míg a másodikon egy kicsit göröngyösebben ugyan, de egy 4-1-es siker érkezett a honfitárs, Steve Beaton ellenében. A Gép eddig 96,61-es átlaggal büszkélkedhet a két találkozó után, ám ennél még jóval több van benne, ezért nem ártana még jobban odatennie magát, ha minél tovább akar jutni.

wade_1.jpg

James Wade nagyon elszánt - szeretne lehetőleg minél tovább jutni

Ehhez pedig még Michael Smith-nek is lesz azért pár szava. A fiatal angol két nagyon erős mérkőzésen van túl, így neki már bizonyára nem kell motiváció a további csatákhoz. Az elsőn 3-2-re verte a rapidkezű Ricky Evans-t, a másodikon pedig - egy örökre emlékezetes csatában - 4-3-ra győzte le a szintén nagyon jó formában játszó Mervyn Kinget. 7-5-ös szettmutatója mellé még 95,31-es átlagot is felmutathat Gary Anderson mentoráltja, aki így - Wade-hez hasonlóan - jó formában várja a mai összecsapást.

michael-smith-william-hill-world-darts-championship-round-two-lawrence-lustig-pdc_rz84r8z9lmas1e1vbir5io227.jpg

Michael Smith is kicsattan az önbizalomtól - kérdés, hogy ez mire lesz neki elég Wade ellen

Hogy mit gondolok én? Nehéz csata lesz, mert mindkét játékos teljesen más stílust képvisel. Wade a lassú, komoly és megfontolt "ortodox" játékstílus híve, míg Smith pedig inkább a gyorsaságára tud támaszkodni. Egy biztos: aki jobban szórja a tömegeket, és jókor dobja a nagyokat, az fog nyerni. Vagyis, hogy kedvenc bukmékeremet, Johnny Firpót idézzem: "Én szeretek kockáztatni" - ezért azt mondom, hogy hiába az egymás elleni eredmények, de a mai találkozó Smith-nek fog kijönni jobban, így ő fog továbbjutni.

 

Esti program:

 

Peter Wright (SCO) - Ian White (ENG)

 

Kígyómarás becenevű barátunk ellenállhatatlanul játszik eddig ezen a világbajnokságon. Nem kell mondanom, de nálam már titkos esélyesként kezd előlépni, mert ezzel a játékkal, amit eddig láttam tőle, nem kell nagy bölcsnek lenni, hogy kimondjuk: komoly gond elé néz az, aki őt kapja ellenfélül. Ez a valaki pedig most az angolok egyre jobban csiszolódó Gyémántja, Ian White lesz, aki farkasszemet néz a jelenlegi világranglista harmadikjával.

Wright-nak eddig nagyon jól megy a versenyzés. Végre sikerült megtalálnia az ideális nyilat is (234.567.890-ikre azért csak összejött neki), azóta pedig nagyon odateszi magát a versenyeken. Eddig két meccsen van túl, de amit ezeken csinált, az valami fenomenális volt. Jerry Hendriks ellen 3-0 és 101,06-os átlag, Jamie Lewis ellen pedig 4-0 és 103,53-as átlag. Mindezt összegezve: szettveszteség nélkül menetel tovább, mellé pedig 102,23-as átlag. Kell ezt még tovább ragozni?

freepix_darts_wright_v_hendriks_sw4.jpg

Peter Wright eddig minden ellenfelét hibátlanul verte - vajon beletörik-e a méregfoga a Gyémántba?

Ian White számára is elég "simán" alakult az ideút, bár meg kellett szenvednie Kevin Simm (3-0), és Jonny Clayton (4-1) ellen is. Ugyan az eredmény tényleg sima volt, de aki látta a meccseket, az tudja, hogy White-nak jó adag szerencsére is szüksége volt ahhoz, hogy a két győzelmet behúzza. Wright ellen pedig még többre lesz szükség neki, nemcsak a szerencsére... 

iw.jpg

Vajon mennyire bizonyul keménynek a Gyémánt?

Egymás elleni mérlegük szerint Wright vezet 9-5 arányban, így ha ma este Snakebite győz, akkor eléri a tízet, ezzel pedig jól meg is lép White elől. Utolsó találkozójukon (a World Matchplay-en) Wright diadalmaskodott 11-6 arányban, így én azt mondom most is, hogy minden eredmény a skót mellett szól, vagyis Snakebite fog továbbmenni.


Phil Taylor (ENG) - Kim Huybrechts (BEL)

 

A generációk csatája. Így is fel lehetne vezetni a két úriember találkozóját. Hiszen Phil Taylor - a tizenhat megszerzett világbajnoki címével - már akkor dobálta a nyilakat, amikor Kim Huybrechts még csak az első lépéseit tette meg kisgyermekként. Azóta már sok víz lefolyt a Temzén, és most, immáron tizenegyedszer feszülnek egymásnak a felek. 

Taylor eddig szettveszteség nélkül vette a világbajnokság első két körét. 3-0-al intézte el az első körben a selejtezőből főtáblára került David Platt-et, majd még simábban verte 4-0-ra az örök rivális Kevin Paintert. Eddig összességében 97,21-es átlagot dobott, és bár Painter ellen nem volt annyira elsöprő erejű, de elég volt egy 167-es kiszálló, meg pár maximum ahhoz, hogy hamar rövidre zárja a meccset.

taylor.jpg

Phil Taylorra újabb megmérettetés vár - remélhetőleg számára pozitív végkimenetellel

Ellenfele is hasonló eredménysort tud felmutatni. 3-0 az első körben, James Wilson ellen, majd 4-0 a második etapban a német Max Hopp ellenében. Összátlaga eddig 95,71, úgyhogy ma este ennél kicsit combosabb teljesítmény kell tőle, ha labdába akar rúgni a Legenda ellen.

Egymás elleni mérlegük eléggé egyoldalú, mivel az eddig lejátszott tizenegy mérkőzésből tízet Taylor nyert meg. Utolján az Austrian Open-en kerülek össze, ahol Taylor 6-3-ra nyerte az összecsapást. S mivel az Erő még mindig Taylor oldalán van, úgy gondolom, hogy a találkozó fő esélyese a tizenhetedikre hajtó Legenda.

 

Michael van Gerwen (NED) - Darren Webster (ENG)

 

Na, igen. Ha most látatlanban kellene tippelnem erre a találkozóra, akkor azt mondanám, hogy a kopasz simán nyer. Ha viszont az eddigi mérkőzéseket nézem, amelyet ők ketten játszottak a vb-n, akkor már nem lennék azért ennyire biztos MvG sikerében.

Kezdjük azzal, hogy a holland játékos úgy nyerte meg a keddi találkozóját, hogy konkrétan rosszabb átlagot ért el, mint Cristo Reyes. Amíg a spanyol 106-os átlaggal esett ki, addig MvG "csak" 105,24-et dobott. A világelső nem is győzte dicsérni ellenfelét, aki akár egy kicsit jobb odafigyeléssel el is ejthette volna a hollandot a további küzdelmektől, de azok a fránya duplák...

Szóval hollandusunknak azért egy nagy adag szerencsére is szüksége volt ahhoz, hogy idejusson, ahol van. Bár az eddigi meccseit figyelembe véve (3-0 a finn Kim Viljanen, majd a 4-2 Reyes ellen) elég komoly összátlagot, 104,29-et dobott össze, emellett pedig 7-2-es pozitív szettaránnyal és nem kis önbizalommal várhatja a Darren Webster elleni összecsapást.

gerwen.jpg

Michael van Gerwen biztos elmorzsolt egy pár imát a Reyes elleni meccs után - az égiek ugyanis most mellé álltak

Azét a Websterét, aki brutális második körös szereplést produkált, hiszen 4-0-al hagyta állva az ausztrálok 17. kiemeltjét, Simon Whitlockot, miután az első fordulóban majdnem otthagyta a fogát a Stephen Bunting elleni összecsapáson. Ettől függetlenül figyelemre méltó az eddigi teljesítménye: 7-2-es szettarány (szintén), mellé pedig 99,55-ös átlag dukál. Szóval a hollandnak azért nem árt a helyén kezelnie a dolgokat, nehogy Webster megalapozza neki a kiesést.

cv7ofptwcaado-a.jpg

A híres Webster-fél mosoly. Vajon lesz oka mosolyra a mai nap után is?

Az egymás elleni mérleg erőteljesen a holland javára billen, hiszen az eddigi tizenegy összecsapásukból tíz alkalommal MvG került ki győztesen, míg Webster egyszer tudott borsot törni a holland világelső orra alá. Hogy ma este sikerül-e neki ismét? Erre majd a mérkőzésen kapunk választ, így tiszteletből én most eltekintek a voksolástól. Inkább meghagyom Nektek.

Szóval, akkor tippre fel, és kattintsatok párat:

Délutáni program:

 

Esti program:

 

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr3012077839

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Genius2 2016.12.29. 23:14:14

Van Gerven-t bekísérő hölgyről mit lehet tudni (meggugliznám, de kéne egy név...- mennyire vagy jólértesült?)

Dart Major 2016.12.30. 16:52:51

www.walkongirls.net/
Nem láttam a meccs elejét ezért nem tudom melyik hölgy kísérte be. De a linken az összes hölgyemény fent van
süti beállítások módosítása