9 Nyíl

Már a celebek is dartsoznak

2017. január 14. 15:00 - adam_f

Csak egy videó

Düsseldorf adott otthont a múlt hét szombatján a celebek világbajnokságának, melynek természetesen az volt a célja, hogy egy kicsit még közelebb hozzák a sportot az átlagemberekhez. Voltak nagyon jó találkozók, és szoros ütközetek is ezen az egyéjszakás rendezvényen, ahol végül a papírforma szerint alakult a győztes kiléte.

pdc.jpg

Nem távoztak csalódottan azok a nézők, akik a Maritim Hotelt választották a múlt hétvégén szombati időtöltésük céljául. Ugyanis olyan jó kis versenynek lehettek szemtanúi, ahol a PDC jelenlegi és volt játékosai, valamint a német televíziós és sporthírességek jelentek meg, és tették próbára tudásukat a darts terén. Egy játékos mellé tettek egy hírességet, és így párban kellett megküzdeniük a győztesnek járó kupáét. A PDC-től olyan játékosok voltak jelen, mint a friss világbajnok, Michael van Gerwen, a tizenhatszoros vb-győztes Phil Taylor, a kétszeres győztes Gary Anderson, a nagy bohóc, és nevettető Wayne Mardle (aki ugyan már visszavonult, de egy ilyen jó buliról tuti nem mond le soha), a skótok partyarca, a különc Peter Wright, s természetesen - a német vonalat erősítendő - Max Hopp, Rowby-John Rodriguez és Mensur Suljovic.

A németek sem fukarkodtak a prominens játékosok felsorakoztatásában. Jelen volt többek között a magyar válogatott volt szövetségi kapitánya, és a Bayern München oszlopos játékosaként is jól ismert Lothar Matthäus, a Werder Bremen és a Hoffenheim korábbi kapusa - és jelenleg pankrátorként ténykedő - Timo Wiese, a Werder és a Bayern másik korábbi játékosa, Mario Basler, a két ismert chef: Tim Malzer és Steffen Henssler, a népdalénekes Stefanie Hertel, valamint két sportriporter is - a változatosság kedvéért, persze -, Laura Wontorra és Matthias Opdenhovel.

A trófea végül a Michael van Gerwen - Timo Wiese páros birtokába jutott az este végén, akik a döntőben - természetesen Russ Bray kommentálása mellett - sima 3-0-ás győzelmet arattak a Peter Wright - Lothar Matthäus kettős ellen.

michael-van-gerwen-tim-wiese-courtesy-endemol-shine-germany_14howm3eg25ni1g0213ml8ty8w.jpg

Michael van Gerwen és Timo Wiese vitték a prímet - hál' Istennek személyi sérülés nélkül. Kell-e ennél jobb reklám szeretett sportunknak? 

Természetesen közreadjuk az eredménylistát is, hogy milyen módon alakult az est kimenetele:

A csoport:

Phil Taylor/Tim Malzer 2-0 Gary Anderson/Steffen Henssler
Peter Wright/Lothar Matthäus 2-0 Wayne Mardle/Laura Wontorra
Taylor/Malzer 2-1 Mardle/Wontorra
Anderson/Henssler 2-1 Wright/Matthäus
Wright/Matthäus 2-0 Taylor/Malzer
Anderson/Henssler - Mardle/Wontorra - nem kellett lejátszani

B csoport:

Michael van Gerwen/Timo Wiese 2-0 Mensur Suljovic/Matthias Opdenhovel
Max Hopp/Mario Basler 2-1 Rowby-John Rodriguez/Stefanie Hertel
Van Gerwen/Wiese 2-1 Rodriguez/Hertel
Suljovic/Opdenhovel 2-0 Hopp/Basler
Hopp/Basler 2-1 Van Gerwen/Wiese
Suljovic/Opdenhovel 2-0 Rodriguez/Hertel

Elődöntők:

Van Gerwen/Wiese 3-0 Taylor/Malzer
Wright/Matthäus 3-2 Suljovic/Opdenhovel

Döntő:

Michael van Gerwen/Timo Wiese 3-0 Peter Wright/Lothar Matthäus

Ha esetleg egy hosszabb lélegzetvételű videót is szeretnétek végignézni (kicsit furcsa szemszögből), itt van egy:

Ezt pedig a végére csak azért, hogy nagy kedvencemet, Wayne Mardle-t se hagyjuk ki a szórásból. Szerencsére nem felejtett el játszani sem, és még a humora is megvan... ;)

 

Szólj hozzá!
Gamecente

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr2512124595

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása