9 Nyíl

Második felvonás, avagy folytatódott a „zsugázás”

2017. január 20. 21:08 - Dart Major

PDC Qualifying School - második nap (összefoglaló)

Új nap, új esélyek, új remények. A játékosok (szám szerint 423-an) gondolom ezzel a mottóval vághattak neki a Tour Card-ért folyó küzdelemnek. Négyen tegnap már révbe értek, kíváncsian várhatták a rajongók, hogy kik lesznek a második négyes tagjai, azaz ki vehetnek részt két évig a PDC őrült cirkuszában.

pdc-qualifying-school_19kwr25lwcgrt1a94s8546zwrq_2.png

Első kör:

Tovább folytatódott a korábbi világbajnok, Richie Burnett kálváriája. A finoman szólva sem túl ismert Ricky Sudale nagyon lazán, 5-2-re verte meg Burnettet akitől most már csoda kéne ahhoz, hogy újra ott lássuk a legjobbak között. Mark Dudbridge szintén hasonló cipőben jár, neki Andy White okozott túl nagy problémát, igaz Ő csak 5-4 arányban kapott ki. Colin Osborne sem járt sokkal jobban, ő szintén 5-4-es vereséggel zárta a napot. Az ismertebb játékosok közül kihullott a világbajnokságokon már látott Dragutin Horvat, Kejta Ónó és Stuart Kellett is. A sorsolás szeszélye összehozta Borisz Kolcovot és Nathan Aspinallt, utóbbi bánatára, hiszen az orosz játékos 5-3-as sikerével ért véget az összecsapás.

Második kör:

Szomorúan írom a következő sorokat, hiszen három olyan játékos vereségéről kell beszámolnom akikkel én megismertem a dartsot. A háromszoros világbajnok John Part 5-3-ra kapott ki Paul Fellowstól, ami akármilyen formában is van a kanadai meglepetés. A korábbi világelső Ronnie Baxter kemény csatát vívott Mark Frosttal, amiben azonban alulmaradt - igaz csak hajszálnyival. A legendás énekmester, Peter Manley visszatérése eddig nem úgy sikerül ahogy azt elképzelte, most éppen Chris Matthews-tól szenvedett 5-3-as vereséget. Elbúcsúzott az általunk jól ismert Robert Marjanovic is, de nem járt jobban Rene Eidams illetve a korábban három világbajnokságon is résztvevő Arron Monk sem.

Harmadik kör:

Ennek a fordulónak a vesztesei némi vigaszt azért találhatnak abban, hogy egy pontot azért hozzáírhatnak a verseny ranglistájához és ezzel életben tarthatják reményeiket a kártya megszerzéséhez. Kirk Shepherd gondolom ennél többet is szeretett volna, de 5-2-es vereséget szenvedett Steve Hajdartól. A holland Jerry Hendriks ismét nem tudta megismételni a világbajnokságon mutatott játékát, most éppen Martin Schindlertől kapott egy méretes 5-1-es zakót. A „Pités” azaz Andy Smith szintén itt fejezte be a versenyt, neki Jon Jukes volt a végállomás. A tegnap remeklő Ritchie Edhouse mára is átmentette jó formáját, megverte Scott Dale-t és ezzel a következő körbe lépett. A tegnapi napon szintén kilenc pontot szerző Steve Hine és Sven Groen páros is sikerrel vette a kört, így minimum 2 pontot hozzárakhatnak tegnapi teljesítményükhöz. Az orosz Borisz Kolcov pedig mindenképpen kártyához akar jutni, ennek fényében lazán elintézte Micky Stocksot. Paul Nicholson megszenvedett  Paddy Boyce ellen de sikerült 5-4 arányban győznie.

Negyedik kör:

Folytatódott Sven Groen és Ritchie Edhouse remek sorozata. Előbbi (aki még csak 21 éves) 5-2-re megverte a rutinos Wayne Jonest, utóbbi pedig lenullázta Eddie Whiteot.  Kolcov újra simán nyert, ezúttal Jamie Robinson volt az áldozat. Jó ismerőseink, Zoran Lerchbacher és Michael Rasztovits szintén sikerrel vették az akadályt és életben tartották az osztrák kontingens esélyeit Maik Langendorf-val együtt. (A Rodriguez tesók korábban már búcsúztak). A korábbi BDO-s kiválóság Madars Razma 5-2-es sikere Mareno Michaels ellen megmutatta, hogy szeretne a PDC kötelekében is valami maradandót alkotni. A spanyol Antonio Alcinas 5-3-as győzelmével pedig jó úton járt ahhoz, hogy Cristo Reyes mellett ő is képviselhesse hazáját a Pro Tour sorozaton.

Ötödik kör:

Eljutott a mezőny az ötödik fordulóig ahol a tét a legjobb közé közé kerülés volt. Ez nem jött össze a sokak által kedvelt "Muffin Man"-nek azaz Steve Hine-nak, akinek túl nagy falat volt Richard North. Az osztrák versenyzők is befejezték a mai napot, Rasztovits Ritchie Edhousetól kapott ki 5-3-re, Lerchbacher pedig Jose Sousa ellen szenvedett vereséget.  Madars Razma  és Paul Nicholson folytatta mai jó sorozatát, előbbi Colin Roelofst verte, utóbbi Kevin McDine-t küldte pihenni egy szoros csata után. Borisz Kolcov megizzadt James Hajdar ellen, minimális különbséggel tudott csak nyerni.  A három még versenyben lévő osztrák közül Maik Langendorf lépett tovább, Ő van de Wiel ellen nyert 5-3-ra. A német Martin Schindler viszont kikapott a tegnap legjobb nyolc közé jutott Steve Lennontól. A vesztesek egyébként három pontot írhatnak hozzá tegnapi teljesítményükhöz.

maik-langendorf-betfair-world-cup-of-darts-lawrence-lustig-pdc_152hbxrcnxxrk1a0338xnjl04n.jpg

Maik Langendorf megmutatta, hogy vannak még jó versenyzők a sógoroknál

Hatodik kör:

Megérkeztünk a legjobb tizenhat közé. Itt már nagy volt a tét, ugyanis aki továbbmegy innen, az jó eséllyel vagy kártyát szerez vagy pedig komoly 9 pontot ír fel a verseny ranglistájára. Borisz Kolcov hiába játszott eddig jól most nagyon beleszaladt a késbe, Jamie Bain ellen csak egy leget tudott fogni. Richard North elszomorította Antonio Alcinas-t lévén, hogy 5-2-re megverte a spanyolt. Mickey Mansell lenullázta Jamie Landont, ezzel pedig a kör legsimább meccsét hozta össze. Edhouse ott folytatta ahol abbahagyta, a fiatal angol esélyt sem adott Craig Gilchristnek, a vége 5-1. A hong kongi Ting-Chi Royden Lam szintén nagyon könnyen nyert Peter Jaques ellen, így közel került ahhoz, hogy 2014 után újra kártyát tudjon szerezni. Sven Groen ma nem tudott a legjobb nyolcba kerülni, ugyanis a főleg WDF illetve soft versenyeken induló Jose Sousa 5-2-re legyőzte. Maik Langendorf tovább menetelt Steve Lennon testén át. A forduló „rangadóját” Madars Razma játszotta Paul Nicholson ellen és ez a meccs a lett játékos győzelmével ért véget, 5-4 arányban.

ritchie-edhouse_wgj7heunjk251a6dfllz3iqg4.jpg

Ritchie Edhouse először léphet fel a Pro Tour versenyek színpadára

Hetedik forduló:

És akkor eljött az igazság pillanata. Kiderül, hogy ki lesz az a négy játékos, aki biztos ott lehet majd jövőre a nagyok között.
Érdekes csata volt Sousa és Lam mérkőzése, hiszen két olyan játékos csapott össze akik soft versenyeken is rendszeresen indulnak. A portugál 2013-ban Európa bajnok is volt egyébként. A meccset a PDC-ben rutinosabbnak számító Ting-Chi Royden Lam nyerte, így 2014 után újra megszerezte a kártyát a 41 éves hongkongi úriember.
Richard North életében először szerzett jogot a Pro Tour versenyeken való indulásra miután megverte 5-4-re Jamie Bain-t. A még csak 26 éves North negyedszer próbálkozott ezen a versenyen és most jött neki össze. Megérte kitartónak lennie.
Ritchie Edhouse szintén elsőbálozó lesz a Pro Tour kártya birtokosok között, azután, hogy legyőzte a rutinos Mickey Mansellt 5-3-ra.  Ezután tehát már nem csak az ET versenyeken fogunk találkozni vele.
Az osztrákok sem maradnak kártya nélkül ezen a tornán, erről Maik Langendorf gondoskodott. A korábbi soft világbajnok nagy meccset vívott Madars Razma ellen, és döntő szettben verte a lettek kiválóságát.

cvtu4ciwwaal-yt.jpg

Ting-Chi Royden Lam személyében a Távol-Kelet is képviselteti magát Európában

Ezek után pedig nézzük a mai nap fontosabb eredményeit:

Nyolcaddöntők:

Jamie Bain 5-1 Borisz Kolcov
Richard North 5-2 Antonio Alcinas
Mickey Mansell 5-0 Jamie Landon
Ritchie Edhouse 5-1 Craig Gilchrist
Ting-Chi Royden Lam 5-1 Peter Jacques
Jose Sousa 2-5 Sven Groen
Maik Langendorf 5-4 Steve Lennon
Madars Razma 5-4 Paul Nicholson

Döntők:

Richard North 5-4 Jamie Bain
Ritchie Edhouse 5-3 Mickey Mansell
Ting-Chi Royden Lam 5-2 Jose Sousa
Maik Langendorf 5-4 Madars Razma

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr3812141749

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása