9 Nyíl

Van Gerwen tényleg elképesztő, két kilencnyilas egy meccsen

2017. február 11. 09:08 - Denis Potvin

Coral UK Open - kvalifikáció (a negyedik selejtező összefoglalója)

Hát az valami csoda, amit ez a holland fiú művel. Három elbukott UK Open kvalifikáció után jött a negyedik és úgy odatette magát, hogy a tábla adta a másikat. A Ryan Murray elleni meccsen kilencnyilast dobott, nem is egyet, hanem kettőt, ezzel a sportág történelmének a második olyan játékosa lett, aki egy meccsen két tökéletes leget produkált. Elképesztő. Zseniális.

coral-uk-open.png

Ilyenre korábban csak Phil Taylor volt képes, aki 2010-ben James Wade ellen produkált hasonlót. Igaz, Taylornak egy ennél lényegesen nagyobb tornán, a PL-ben sikerült mindez, kicsit nehezebb körülmények között. Gerwen aztán a tornát is megnyerte, a döntőben Gary Andersont győzte le 6-3-ra, íme Van Gerwen produkciója.

Tehát akkor nézzük a lényegesebb dolgokat. A UK Open negyedik kvalifikációjának első körében David Pallett, Ronny Huybrechts (0-6 egy hongkongi ellen) volt a legkomolyabb búcsúzó. De nem folytatta a fiatal osztrák reménység, Roxy-James Rodriguez sem.

A második körben aztán már hullottak a csillagok, Stephen Bunting Andy Jenkinstől kapott ki, Dmitri Van den Bergh a döntő leget bukta el, a Premier League-sok közül Jelle Klaasen számára is véget ért a nap. De hamar lefőtt a kávé Cristo Reyesnek, Ted Evettsnek, Jan Dekkernek, Kyle Andersonnak és kiesett a világbajnok John Part is.

A harmadik körben jött Michael van Gerwen két kilencnyilasa, és tulajdonképpen megdöntötte Taylor rekordját is, hiszen Mr. Power-nek ehhez 14 leg kellett, míg a holland kopasz öt legből dobta ki a két tökéletest. Simon Whitlock Rob Hewsontól kapott ki, a fiatal németet, Max Hoppot pedig Justin Pipe ejtette ki. Robert Thornton, Ian White, Adrian Lewis számár is ez a kör jelentette a végét.

Kevesen maradtak a legjobbak közül, de közülük sem jutott a legjobb 16-ba Justin Pipe, Terry Jenkins, Bento van de Pas, Kim Huybrechts. Ótiásit játszott egész nap Zoran Lerchbacher, de Gerwent ő sem tudta megállítani, leget legalább nyert ellen. Az osztrákokat amúgy is dicséret illeti, nagy számban utaztak Wiganbe, jó eredményeket is értek el. Raymond van Barneveld is itt esett ki.

Ki kell emelni Ryan Searle nevét is. A tavaly két Pro Tour Challenger-győztes remekel menetelt egész nap, Cavent, Boultont is ő verte ki, majd a nyolcaddöntőben Webstert, a negyeddöntőben pedig Dave Chisnall-t győzte le. A végén Gary Anderson állította meg. Kevin Painter is nagyot játszott, neki viszont Gerwen bizonyult túl nehéz ellenfélnek. A döntő aztán a hollandé lett.

Van Gerwen a sikerével egyből a UK Open Order of Meritjének második helyére ugrott fel, amelyben a legjobb tíz most így néz ki.

1

Wright, Peter

£23,500

2

Gerwen, Michael van

£13,000

3

Anderson, Gary

£10,750

4

Whitlock, Simon

£10,500

5

Smith, Michael

£8,000

6

Chisnall, Dave

£6,750

7

Lewis, Adrian

£6,000

8

Beaton, Steve

£5,500

8

White, Ian

£5,500

10

Barneveld, Raymond van

£5,250

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr9312248436

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása