9 Nyíl

Sportverseny, nézők nélkül

2017. február 25. 00:25 - Denis Potvin

Sok furcsaságot megéltünk már, és most ne csak a dartsra gondoljunk. A sport úgy általában azért van, hogy legyenek nézők, hiszen a tömegvonzás elve miatt is jönnek a szponzorok és jönnek a televíziós társaságok, a pénz, és még sorolhatnánk. Viszonylag hosszú újságírói pályafutásom során volt alkalmam kongó arénákban végignézni meccseket, amelyek hangulatáról nem is akarok mesélni, mert nincs is mit. Az érdekes döntések sorozatában egy újabb fejezetet nyitott a European Tour kvalifikációs sorozata. Egy olyan verseny, ahová nem mehetnek be nézők. Nem mehetnek be. Nem csak most hétvégén a budapesti tornára, ez már így van jó ideje. Már csak az a kérdés, miért?

untitled-1_2.jpg

Ha ez az egész cirkusz arról szólna, hogy színházi körülmények között kellene követni a versenyeket, abszolút megérteném és elfogadható lenne az a gondolat, hogy csendben és nyugodtan kell figyelni, ahogy a versenyzők a táblára koncentrálva küzdenek meg a selejtezők tényleg izzasztó meccseivel. Birtokunkba került a nevezési dokumentum, a pirossal bekeretezett rész a lényeg.

Voltam ilyenen és láttam is ilyet. Nagyon furcsa érzés. Mert, ha valakinek nagy kínok és bravúros meccsek árán sikerül kiharcolni azt az egy helyet, amelyet a PDC a kelet-európai régiónak adott, akkor elmegy egy olyan versenyre, ahol már ezrek sörgőzös hangulatban és hanggal kísérik végig az eseményeket. 

Akkor kérdem én, miért kell a selejtezőket is egyetlen pisszenés nélkül végignézni? Amikor végre Magyarországon is van egy ilyen nagyívű verseny, amiért azért hála a szervezőknek, miért kell a tisztelt nagyérdeműt, a nyájas közönséget ebből kihagyni? Hiszen úgy általában a sport, a sportoló azért van, hogy olyan teljesítményt mutasson, amit a szurkolói megünnepelnek. Most, aki majd szombaton kétszer, vasárnap pedig egyszer a végén a levegőbe csap, az kinek fog kiinteni? Annak az egy embernek, aki a PDC-Europe szabályai szerint bevihet?

Hogy aztán majd kimegy Németországba és az első versenyen hangorkán közepette, remegő lábakkal lépjen a pódiumra. Hiszen maga Kim Huybrechts is bevallotta, még mindig furcsa neki az őrjöngő tömeg.

Érthetetlen miért kell kihagyni egy ilyen eseményről a legfontosabb szereplőt? A szurkolót. A sport miattuk (is) van, de legfőképp, belőlük él. Egy olyan sportág, mint a darts, amely éppen az olimpiai eszme felé próbál közelíteni, ilyen szabályokat érzésem szerint nem hozhat. Elhozták Budapestre a versenyt, csak éppen mi, szurkolók nem élvezhetünk belőle semmit

Megmutatják, de ezek szerint soha nem nyalhatjuk meg a fagyit. Gondolja bele mindenki azt, amit akar.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr3312292021

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása