9 Nyíl

Egy újabb dartslegenda ment el

2017. április 11. 09:01 - Denis Potvin

Az egyik legsikeresebb amerikai darts játékos, Rick Ney, 56 éves korában, motorbalesetben vesztette az életet. A nyolcvanas évek kiválóságának legjobb eredménye az volt, amikor bejutott a New of the World Championship 1986-os döntőjébe, ahol aztán Bobby George-től kapott ki.

best_leg_of_steel_tip_cricket_ca.jpg

Rick Ney 1961-ben született, és már a hetvenes években, nagyon fiatalon hírnevet szerzett magának. 1984 és 1989 között volt a BDO tagja. Négy világbajnokságon is indult, 1988-ban az elődöntőig verekedte magát, ahol Bob Anderson volt jobb nála. A harmadik olyan, nem az Egyesült Királyságból származó játékos volt, aki az első tíz világbajnokságból négyre eljutott.

Tagja volt annak az amerikai válogatottnak, amely az ausztráliai Brisbane-ben 1985-ben megnyerte a WDF World Cup Tean-et. 1980 és 1982 között pedig a US Openen lett a legjobb. Korábbi játékostársai a twitteren búcsúztak tőle.

aj1vduz.jpg

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr9412416297

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása