9 Nyíl

Vajon Chizzy időben indította meg a hajrát?

2017. május 03. 16:03 - Viking958

betway Premier League Darts - statisztikák

Itt a szokásos heti elemzésünk, aminek nagy kérdése, hogy Chizzy még időben kezdett-e el hajrázni, na és persze a másik kérdés, hogy James Wade-nek van-e még esélye?

pltabella_12.png

A válasz mindkét kérdésre lehet igen, de egyszerre csak az egyikre lehet igaz. Ha rápillantunk a tabellára, akkor az alján találjuk mindkettejüket, de Chisnall 5 meccse nem kapott ki, míg Wade háromból kettőt nyert az utóbbi időkben. Ha az utolsó két mérkőzését is behúzza, akkor számára kedvező eredmények mellett a 4. helyet megcsípheti. Ha holnap mindketten nyernek, akkor az utolsó fordulóban egymással játszhatják le a meccset a továbbjutásért. Persze ez egy számukra utópisztikus elképzelés, ugyanis ha Ando és Phil papa is nyernek holnap, nincs miről beszélni. 
De ami a lényeg, két fordulóval a vége előtt még hatan vannak versenyben a két play-off helyért. Ezért imádjuk ezt a sorozatot!

platlag_10.png

Az átlagokban már tényleg nem sok minden változik, van Gerwen 105 környékén, Ando 102-103, Wright 98-100, Barney 97-98, Taylor, Chizzy és Lewis 96-97, míg Wade a 95-ös határon táncol. Elképesztő amúgy, hogy Wade ezzel a teljesítményével folyton ott tud lenni és a Premier League-ben meccseket tud nyerni. 14 meccén mindössze 3-szor tudott aktuális ellenfelénél erősebb átlagot dobni(amikor ők 86-ot, 88-at és 92-őt átlagoltak), ehhez képest 7 meccsen is pontot szerzett. Hogy ez mit jelent? Csak annyit, hogy nem az átlag a legfontosabb tényező a játékban. 

kiszalloplossz_12.png

De akkor mi a fontos? Hát a kiszállók! Itt dől el minden leg és minden meccs. Dobhatsz te 120 feletti tömeget, ha 10% alatti a kiszállód, nem fogsz meccset nyerni. MvG ezért egyedülálló és szinte ellenállhatatlan, ugyanis a rettentő tömeg mellé brutálisan kiszállózik. Majdnem minden második nyíl a helyén van és ez a szerencséje Wadenek is, bár nem túl szerencsés a megfogalmazás. Múlt héten begyűjtötte idei első "a nap legjobb kiszállózója" címét, így már csak Barney az, akinek ez eddig nem sikerült. Anderson másodjára a legjobb így holtversenyben, ez idén már az ötödik neki, így ebben a kategóriában már biztosan ő a győztes!
Lewis két botrány gyenge napot tudhat maga mögött, és ennek rendje-módja szerint visszacsúszott az utolsó helyre. Ez a rossz teljesítmény is kellett ahhoz, hogy hosszú idő után újra 40% alatti fordulót teljesítsenek.

magaskiszallo_11.png

Bár gyenge volt a kiszállózás, de a 100 felettiek így is röpködtek, összesen négy darab, amiből kettőt Wright vállalt magára, így ismét ott van Anderson közvetlen közelében, akinek a nevéhez fűződik a nap legnagyobb kiszállója. Barney ellen odapakolt egy 161-et, amire majdnem jött a válasz is, de hollandnak nem sikerült bedobnia. Ami meglepő lehet, hogy van Gerwen neve mellett továbbra is csak 6 szerepel. Ennek nem az az oka, hogy nem tud magas kiszállót dobni, hanem, hogy nincs rá lehetősége, mert általában olyan jól dob, hogy 200 környékéről lerakja magát 100 alá és így lehetősége sincs onnan kiszállni. 

tons_12.png

Gondolom unjátok már, hogy Wade mutatóin lovagolok, de folytatnám, a Gép az elmúlt három fordulóban mindössze egy, azaz 1 db 180-at dobott, amivel igazolta Székely Pali állítását, hogy "egy meccs megnyeréséhez nem kell 180, az csak a 9 nyilashoz kell". Chisnall nem hisz ebben és termeli a maximumokat, már 60-nál jár, amivel talán már be is biztosította elsőségét ebben a kategóriában. A múlt heti jóslatom nem jött be, a játékosok az idény leggyengébb fordulójában csak 19-et dobtak, köszönhetően Lewisnak és Wadenek, akik összesen 29 leget játszottak, maximum nélkül. Reméljük holnap már javít mindkét játékos. 

Szólj hozzá!
Gamecente

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr5112476233

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása