9 Nyíl

A "Dekkeri varázslat" ellopta a showt a többiek elől

2017. május 05. 23:30 - Dart Major

European Darts Grand Prix - első nap, esti program

 

18275253_1945265542360368_6638525057146774204_n.jpg

A délutáni abszolút jó kezdés után érdeklődve várhattuk a folytatást hiszen az esti programban három világbajnok is szerephez jutott, valamint bőven akadtak jegyzett és a világranglistán jó helyen álló játékosok.

Az első mérkőzésen rögtön csoda történt. Nem az a csoda, hogy Jan Dekker legyőzte James Wilsont, még úgy sem, hogy 2-1-re Wilson vezetett. Hanem az a szint amire kapcsolt Dekker az simán üti az UFO darts fogalmát. Zsinórban 13-12-11 nyilas kört szórt, amire szegény Wilson csak lesni tudott mint Mari a moziban. Embertelen tömeget tolt a hollandok fiatal játékosa és mire végére ért a meccsnek átlaga 108 pont fölött állt meg. Még egyszer mondom Jan Dekker úgy nyert 6-3-ra hogy átlaga 108 pont felett volt. Pazar teljesítmény volt, élmény volt nézni.


dw.jpg

Várható volt, hogy a dekkeri bravúrt nehéz lesz megközelítenie bárkinek, de a Steve West - Chris Dobey mérkőzésben benne volt egy újabb parádé lehetősége. Benne is maradt. Az első legben elég rendesen bent rekedtek a rajtgépben a felek, és ez annyira felhúzta Westet, hogy 130-ról kiszállt és ettől olyan hangulatba jött, hogy hátsó pályáról öt kör alatt végzett a második leggel, majd 120-as kiszállót dobva a harmadikat is elvitte. Dobey nem igazán találta magát a meccsen, ugyan szépített a negyedik legben, de addigra összesen már kilenc kört dobott le  tripla nélkül. És ez a tendencia kitartott nála, West pedig parádésan kiszállózott, így nem lehetett más a vége, mint sima 6-2-es Steve West győzelem.


wd.jpg

Holland derbi következett Jermaine Wattimena és a bevonulásnak álcázott tombolásáról elhíresült nehéz nevű Dirk van Duijvenbode között. Brutál nagy verésnek indult a meccs, Dirk az első négy leget elvitte, bár túl komoly szintet nem hozott, hiszen csak egy leget fejezett be öt kör alatt. Wattimena ezután feljebb tekerte a kakaót és kiegyenlített. Ehhez kellett egy 12 nyilas leg és az, hogy a könnyű kiszállókat Duijvenbode rendre elrontsa. 5-5-ig szépen elmentek a felek, majd a mindent eldöntő legben Wattimena besült (vagy mondjuk szebben: elfáradt a nagy kapaszkodásban) így 6-5-el Dirk van Duijvenbode lépett tovább.


dvw.jpg


Az est negyedik mérkőzése elvitte a nap leggyengébb találkozója címet. Az a tény, hogy Mark Webster képes 81,53-as átlaggal nyerni Bernd Roith ellen azt hiszem sokat elmond a mérkőzés színvonaláról. Roith büszke lehet azért, hogy kiszállt 136-ról és 57% fölött teljesített a kiszállókban, viszont a rém gyengén játszó Webstert még így sem tudta megverni. Felejtsük el inkább ezt a meccset.


wr_2.jpg

Sokkal jobb meccset hozott össze Dimitri van den Bergh és Mervyn King (mondjuk ez nem volt nehéz). Jól kezdtek a felek, a kezdést öt kör alatt hozták az első legben, majd King szállította az első breaket. 3-1 is lett az öreg róka javára ami jót tett a belgának mert magasabb szinten kezdett játszani és ki is egyenlített. A hetedik legben King megint breakelt egy 13 nyilassal, de az előny tiszavirág életű volt. 4-4 után már az történt amit a belga szeretett volna, jött neki a tömeg és a dupla is, míg az angol elmaradt a korábbi teljesítményétől. Így csak annyi maradt a derék Mervynnek, hogy gratulálhatott Dimitri van den Bergh 6-4-es győzelméhez.


vbk.jpg

Hosszú idő után újra képernyőre került a "Hegylakó" azaz John Henderson és ha már oda jutott elég rendesen neki is ugrott Ron Meulenkampnak. Konkrétan 3-0-ás előnyre tett szert Big John, ráadásul kétszer is befejezte a leget az ötödik körben. A három leges előny 4-1-ig tartott, ezután megrekedt Henderson az egekben, és ennek köszönhetően a holland ki tudott egyenlíteni. Az egyenlítés egy kiváló 126-os bullos kiszállóval lett meg neki. A bull kellett volna a kilencedik legben is Meulenkampnak hiszen 125 ponton állt, és háromszor el is találta a szektort, de nem a jó sorrendben. Ezt pedig Henderson megbosszulta, és megint megszerezte a vezetést. A győzelem viszont nem lett meg a tizedik legben, arra a döntő legig kellett várni a Hegylakónak. Kicentizte a dolgot, D1-el hozta a meccset, és ezzel lépett a következő körbe Big John Henderson. Ez is egy jó kis meccs volt.


mh.jpg

Nincs mostanában könnyű helyzetben Stephen Bunting. A formáját nagyon nem találja, nem jönnek az eredmények és ráadásul most éppen Jackpot azaz Adrian Lewis jött vele szembe. A mérkőzés lagymatag szinten indult Lewis 19 nyílból, Bunting 18-ból hozta a kezdését ami minden csak nem jó statisztika. Lewisnak sem tetszett ez, be is vágott egy 11 nyilast, amire még volt válasza Buntingnak egy 14 nyilas kör formájában. Ezután viszont szinte csak Lewis volt a táblánál. Előbb behúzta a saját kezdését majd meglett neki a 4-2-es előny is, mert Bunting képtelen volt 20-ról kiszállni. Ez pedig eldöntött mindent, Adrian Lewisnak még igazán erőlködnie sem kellett a 6-2-es sikerért. Stephen Bunting rossz formája pedig tovább tart.


ble.jpg

Zárásként a hazaiak ásza Max Hopp mérkőzött meg Zoran Lerchbacherrel. Komoly gondba is került a német miután 3-0-ra elhúzott tőle az osztrák. Jól kezdett Zoran meg kell hagyni, két öt köröst is dobott. Hopp itt kezdett magához térni és ez olyan jól sikerült hogy kiegyenlített, bár ehhez Lerchbacher besokallása is kellett. Az osztrák ezt visszakapta, mivel a hetedik legben Hopp sokallt be és megint az osztrák vezetett. Tovább örülni azonban nem volt oka, innentől Hopp akarata érvényesült, aki az utolsó két leget 12 nyilasokkal zárta le és ezzel 6-4-re győzött.

img_20170505_232119.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr8712484023

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása