9 Nyíl

Svéd meglepetés és egy majdnem kilencnyilas

2017. május 13. 17:29 - Dart Major

PDC European Tour 5. - Gibraltar Darts Trophy - második nap (délutáni összefoglaló)

Második napjához érkezett az idei év ötödik ET versenye, ma a tét a legjobb tizenhatba jutás volt. Nem árulok el nagy titkot ha azt mondom akadt igazi bombameglepetés, amire mindenkinek illik kicsit felkapnia a fejét.
10d30f58-977f-46ae-a262-5618e28fbb84_2017-gibraltar-darts-trophy-logo_full.jpg

Cristo Reyes - James Richardson: 6-5

Nem először (és talán nem is utoljára) fordul elő a spanyolok legjobbjával, hogy megizzad egy olyan meccsen amit elvileg simán nyernie kéne. Reyes képes káprázatos dolgokra, ipari mennyiségben tudja fogyasztani a pontokat csak néha elfelejt kiszállni. Most is ez történt, és kis híján ez a meccsbe került. Hétszer dobott Reyes 180-at, 96-os átlag fölé jutott, de így is csak éppen hogy nyert. Richardson előtt volt sansz, de a duplákkal még ő is besült. Jegyezzük meg örökre: a tömeg fogyasztása jól néz ki és mutatós dolog a magas átlag, de megdobott duplák nélkül kutyagumit ér az egész.


rr_1.jpg

Daryl Gurney - Darren Webster: 6-3

Egy rövidzárlat és mehet a levesbe az egész. Röviden így lehetne jellemezni a mérkőzést Webster szemszögéből. Gurney irtózatosan bekezdett egy 12 nyilassal amit ráadásul 170-ről kiszállva oldott meg. Ebből a pofonból Webster felállt és némi Gurney segítséggel hozta a saját kezdéseit és mivel az észak-ír is így tett eljutottak 3-3-ig. Jött a menetrend szerinti első pálya Gurneytől, aztán megérkezett a "websteri rövidzárlat". Három darab 60-as dobás és el is ment a hajó. Egy rossz leg elég volt Websternek, Gurney pedig rutinosan nem adta le az előnyt.


gw.jpg

Alan Norris - Matt Clark: 6-5

Normál esetben Alan Norrisnak lazán, erőlködés nélkül kéne hoznia az ilyen meccseket. Mostanság azonban nem úgy megy a jó Chucknak ahogy kellene. Jelen esetben gyorsan két leges hátrányt hozott össze, mivel Clark előbb egy 12 nyilassal breakelte majd behúzta a saját kezdését is. Komolya bajba került ami még fokozódhatott volna, mivel Clark a harmadik és negyedik legben is kihagyott könnyű kiszállókat és ezeket Norris kihasználta. 4-4-ig versenyt breakeltek a felek, majd egy öt körössel átvette Norris a vezetést. Clark újabb 12 nyilast húzott elő a cilinderből, és így jöhetett a döntő leg. Itt viszont kifogyott a szufla Clarkból, ezzel pedig Norris ölébe hullott a győzelem. Sajnálhatja Clark, hogy 3-0 majd 4-0 helyett 2-2 lett az állás, mert onnan Norris nem biztos, hogy felállt volna.


nc.jpg

Benito van de Pas - Martin Schindler: 6-1

Nem is maga a végeredmény ami meglepő hanem az, hogy Big Ben átlaga még a 84 pontot sem érte el. Ezt leszámítva panasz nem érheti mivel tükörsimán hozta a meccset, Schindler semmiféle ellenállást nem tudott kifejteni. Valószínű az első legben kiszállóra elszórt kilenc nyila vette el a német önbizalmát, így nem is lehetett kérdés a meccs végkimenetele.


vps.jpg

Stephen Bunting - Chris Quantock: 6-4

Rendesen rájár a rúd mostanában a darts Peter Griffinjére, hiszen formája valahol bánya mélyén székel és ezért a jó eredmények is elkerülik. Itt volt az alkalom a javításra. A meccs mégsem úgy indult ahogy elképzelte lévén elbukta saját kezdését. Ezt gyorsan korrigálta egy breakkel és egy és némi mázlival behúzott saját kezdéssel. Az itt elért lendület tovább tartott a hatodik leg végéig ami után 4-2 volt az állás a javára. Az ötödik legben mutatott 108-as kiszállója már felidézte a régi Buntingot. De ez csak a kezdet volt. A nyolcadikban ugyanis két darab 180 után hetedik nyílra jött egy újabb T20, majd megérkezett a T19 is. Viszont a fránya D12 kifogott rajta így egy 10 nyilassal kellett beérnie. Quantock nem adta fel és szépített, de a tizedik legben Bunting elővarázsolt egy tizenkét nyilas kört és ezzel meglett neki a meccs. Végre egy jó Stephen Buntingot láthattunk!


bq.jpg

Jelle Klaasen - Magnus Caris: 3-6

A nap fénypontját láthattuk. A svéd Magnus Caris elképesztően nagyot játszott. Bár nem úgy nézett ki a meccs eleje, hogy itt robbanni fog a bomba. A harmadik legben érkezett meg az első kötelező öt körös a svéd jóvoltából, majd ezt erősen megfejelte egy 12 nyilassal hátsó pályáról és elment 3-1-re. Klaasen szerencsés volt mivel az ötödik leget elbénázta a svéd, de ettől vérszemet kapott a viking és bevert egy újabb 12 nyilast, megint hátsó pályáról. Klaasen hiába próbált zárkózni, ez csak a hetedik leg megnyerésére volt elég, mivel a svéd dobott egy 15 nyilast, majd a saját kezdését Klaasen rontott 81-ének köszönhetően húzta be. Ezzel pedig meglepetésre Magnus Caris jutott tovább.


kc_1.jpg

Michael Smith - Christian Kist: 6-5

Michael Smithre is igaz az ami Buntingra, vagyis nincs túl nagy formában és minden sikerre égető szüksége lenne. Ennek megfelelően durván neki is ugrott a korábbi lake sidei bajnoknak.14-13-12 nyíl. Így kezdett. Brutális. Kist erre válaszolt egy öt körössel (140-es kiszállóval), de Smith megint dobott egy 14 nyilast így már elment 4-1-re. Kist viszont küzdött tovább második legjét is elvitte hátsó pályáról de az 5-2-es hátrányt nem tudta elkerülni. Itt lehet Smith már azt hitte zsebben a mérkőzés, mert látványosan visszaesett. Tripla nélküli körökkel sokra nem lehet jutni ezen a szinten és ezt már Bully Boy is biztos tudja. Kist 5-5-re mentette a partit, amihez kellett egy 124-es kiszálló is.De ez sokat kivett belőle, nem tudott a döntő legben komoly nyomást gyakorolni ellenfelére aki egy újabb tizenhárom nyilas játékkal zárta le a meccset. Kiváló ütközet volt.


img_20170513_172050.jpg
Joe Cullen - Rob Cross: 5-6

Zárásként egy fiatal titán és egy egyre inkább a mezőnybe berobbanó játékos mérkőzésére került sor. Elég laposan indult a meccs, ugyan az első három leget az hozta aki kezdett, de az öt körös játéktól messze jártak. Az első breaket Cross hozta össze egy remek 14 nyilassal. Két leges hátrányban Cullen rákapcsolt és sikerült kiegyenlítenie. Ezután a Cross nagyon odafigyelt a saját kezdéseire és mivel Cullen break közelébe sem bírt kerülni, így Cross ment tovább.

img_20170513_172045.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr1212502949

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása