9 Nyíl

Duzza és Winstanley voltak Wales urai - közeleg a World Trophy

2017. május 16. 10:11 - adam_f

Hírek a BDO házatájáról

Két fontos esemény között érdemes megemlékezni a BDO legjobbjairól is. Ez a két esemény a Welsh Open, amely után vagyunk, és a World Trophy, amely még előttünk van. Nézzük is meg, hogy miként is alakult a múlt hétvége a BDO dartsosainak, illetve azt, hogy mi vár majd ránk a World Trophy-n.

welsh-open-2017.jpg

Mint ahogy már a címben is említettük, Glen Durrant és Lorraine Winstanley vitték a prímet a május 13-án és 14-én megtartott Welsh Open egyéni versenyeiben (az egész verseny május 11 és 14 között zajlott egyébként). A BDO újdonsült férfi-világbajnoka nagyon meggyőző játékot mutatott be, és végül az első csoportot toronymagasan megnyerve jutott be a legjobb 32-be olyan nevek társaságában, mint Danny Noppert, Gary Robson, Martin Phillips, Scott Waites, Marc McGeeney, vagy éppen Jamie Hughes. A nagyobb nevek közül Martin Adams már a 256 között elvérzett, míg Ted Hankey-nek a 128 között parancsolt megálljt a későbbi elődöntős Scott Baker.

Duzzának ezután sem kellett kimondottan megerőltetnie magát, és játszi könnyedséggel jutott el egészen a döntőig, kiejtve olyan játékosokat, mint például Shaun Carroll, Brian Dawson, Conan Whitehead és Scott Baker. A döntőben az a Scott Waites várt rá, aki a 21. csoportot megnyerve került a 32 közé. Ott először Jamie Hughes-ot verte egy szoros meccsen, majd Danny van Baelen és Cameron Menzies skalpját is begyűjtve a vb-finalista Danny Noppert várt rá az elődöntőben. Egy nagyon szoros és pokoli jó találkozón végül Scotty2Hotty jutott a döntőbe, 5-4 arányban legyőzve Noppie-t. A fináléra azonban már elfogyott az ereje, s noha igyekezett lépést tartani Durrant-tel, a vb-győztes nagyon jól játszott ezen a versenyen. Duzza végül 6-4 arányban le is győzte Waites-et, így az ő vitrinjébe került az újabb serleg.

Pontins Welsh Open - férfiak

Döntő:

Glen Durrant (93,81) 6 - 4 Scott Waites (90,30)

glen-durrant.jpg

Duzza újra megmutatta magát, ezúttal a Welsh Openen oktatott

A hölgyeknél is angol bajnokot avattak, mégpedig az általunk is nagyon jól ismert és szeretett Lorraine Winstanley személyében. Lorrie a harmadik csoportból indulva verekedte el magát egészen a döntőig olyan játékosok testén jutva át, mint Sue Edwards, Mandy Smith, Anasztaszija Dobromiszlova és Fallon Sherrock. Az ellenfele pedig nem más volt, mint az aktuális női világbajnok, azaz Lisa Ashton. Ashton a nyolcadik csoportból jutott el a döntőig, bár a 16 között az ifjúsági lányok versenyének győztese, Beau Greaves majdnem megtréfálta, ám a rutin kisegítette Lisát, aki így végül tovább tudott menni. Ezután már Paula Jacklin és Trina Gulliver sem jelentett neki akadályt, így rögvest a döntőben is találta magát, ahol egy végletekig kiélezett találkozón végül egy leggel ugyan, de alulmaradt Lorraine-el szemben, így pedig a dartsos família (mármint Winstanley-ék) egy újabb trófeával gazdagodott (persze a pénzdíjról nem is beszélve). A holland Aileen de Graaf ezúttal csak a 32-ig jutott, ám ott ki is kapott, míg a női világelső Deta Hedman-t a negyeddöntőben éppen válogatott csapattársa, Fallon Sherrock búcsúztatta el.

Pontins Welsh Open - nők

Döntő:

Lorraine Winstanley (83,52) 5 - 4 Lisa Ashton (81,66)

lorraine_winstanley_bdo_lakeside_world_professional_bj4hhke6j8sl.jpg

Amilyen a férj, olyan a feleség...Lorraine Winstanley megmutatta, hogy tud ő is olyan jól játszani, mint a PDC-ben pallérozódó férjura

Ám, hogy teljes legyen az eredménylista, említsük meg a többi győztest. A lányok küzdelmében tehát a már említett Beau Greaves győzött, a döntőben Jessica Bonner felett diadalmaskodva. A fiúk csatáját Nathan Girvan nyerte, legyőzve az angol Jack Vincent-et. A férfi párosoknál a Ryan Hogarth, Cameron Menzies kettős győzött, míg a nőknél az Ann Marie Potts, Linda Ithurralde páros volt a legjobb, mégpedig a két Ashton (Lisa és Danielle) ellen. S hogy azért a hollandoknak is pottyanjon valami jó, a vegyes párosok küzdelmében a Richard Veenstra, Sharon Prins kettős bizonyult a legjobbnak a Jeff Smith és Lisa Ashton alkotta alkalmi duó ellen.

Most pedig tekintsünk kicsit előre, mégpedig május utolsó hétvégéjére, amikor megrendezésre kerül a BDO harmadik legrangosabb tornája (a világbajnokság és a World Masters után), a World Trophy. Nézzük meg, hogy mi is vár ránk azon a hétvégén.

wdt-logo-209x122.jpg

A verseny ezúttal a Memo Arts Centre-ben, Barry városkában (Wales) kerül megrendezésre, május 26 és 29 között. A versenyre automatikusan kvalifikálták magukat a BDO ranglistáján lévő közül azok, akik az első tizenhat helyet foglalják el. Ők pedig a következő játékosok (kiemeltek a férfiak mezőnyében):

  1. England Glen Durrant
  2. England Mark McGeeney
  3. England Jamie Hughes
  4. England Scott Mitchell
  5. Wales Dean Reynolds
  6. Netherlands Danny Noppert
  7. England Darryl Fitton
  8. Netherlands Wesley Harms
  9. Scotland Ross Montgomery
  10. England Scott Waites
  11. Lithuania Darius Labanauskas
  12. Wales Martin Phillips
  13. England Martin Adams
  14. Wales Nick Kenny
  15. Belgium Geert De Vos
  16. Netherlands Richard Veenstra

A következő négyes a BDO ranglistán elfoglalt helyük alapján érkezett:

  1. Netherlands Wouter Vaes
  2. Wales Jim Williams
  3. England Brian Dawson
  4. England Andy Fordham

Kilencen a regionális versenyekről kvalifikálták magukat:

  1. Japan Juja Higucsi
  2. Australia Peter Machin
  3. Sweden Dennis Nilsson
  4. Scotland Cameron Menzies
  5. Canada David Cameron
  6. Turkey Ümit Uygunsözlü
  7. New Zealand Greg Moss
  8. United States Joe Chaney
  9. Netherlands Willem Mandigers

A maradék három helyre pedig a Prestatyn-ben rendezett kvalifikációs versenyről érkeztek. Név szerint Jeff Smith (Kanada), Martin C. Atkins (Anglia) és Carl Dennel (Anglia).

A hölgyeknél nyolc kiemelt játékos mellett nyolc nem kiemelt csatlakozik, a következőképpen:

Kiemeltek:

  1. Deta Hedman (Anglia)
  2. Lisa Ashton (Anglia)
  3. Aileen de Graaf (Hollandia)
  4. Anasztaszija Dobromiszlova (Oroszország)
  5. Corrine Hammond (Ausztrália)
  6. Lorraine Winstanley (Anglia)
  7. Trina Gulliver MBE (Anglia)
  8. Sharon Prins (Hollandia)

A nem kiemeltek a következők:

  1. Rhian Griffiths (Wales)
  2. Fallon Sherrock (Anglia)
  3. Paula Jacklin (Anglia)
  4. Rachel Brooks (Anglia)
  5. Sue Edwards (Anglia)
  6. Anca Ziljstra (Hollandia)
  7. Maria O'Brien (Anglia)
  8. Lindsey Ashton (Anglia)

A versenyen a férfi győztes 78.000, míg a női 22.000 angol fonttal lesz gazdagabb. A férfiaknál eddig három különböző győztest avattak a 2014-es első torna óta, mégpedig James Wilson, Geert de Vos és Darryl Fitton személyében. A nőknél jelenleg Lisa Ashton vezeti a ranglistát két tornagyőzelemmel, őt Anasztaszija Dobromiszlova követi egy sikerrel.

A pénteki és a szombati program így fog kinézni (jelenlegi helyzet szerint):

Május 26. (péntek):

Május 27. (szombat):

Természetesen ha bármilyen változás adódna, azt mindenképpen jelezni fogjuk, valamint ha valamilyen közvetítési lehetőséget is tudunk, akkor azt is fel fogjuk tüntetni a Facebookon. Addig is olvassatok minket, és tartsatok továbbra is velünk az elkövetkező időkben.

Szólj hozzá!
Gamecente

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr2412506017

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása