9 Nyíl

Nanananana Singa-Singa-Singapore

2017. június 03. 23:38 - Dart Major

betway World Cup of Darts - a harmadik nap (összefoglaló)

Harmadik napjához érkezett a verseny, és itt már a tét is elég komolyan emelkedett. Nevezetesen a játéknap két etapja arról hivatott dönteni, hogy melyik nyolc csapat jut be a legjobb nyolc közé. Lássuk mi történt:

b7a1e13a-6dda-4baa-a31e-c25a3e931e29_2017-pdc-world-cup-darts-logo_full.jpg

Belgium - Görögország: 2-0

A mérkőzést az ifjabbik Huybrechts testvér Kim nyitotta akinek Joannisz Szelahoglu jutott ellenfeléül. Meglepően szorosan indult a mérkőzés, ugyanis a felek eljutottak 2-2-es állásig. Bár ehhez Kim gyenge kiszállózása is kellett. Aztán az ötödik legben a görög játékos előtt adódott nagy sansz egy breakre, de kihagyta és ez láthatóan mélyen érintette. Kim pedig köszönte szépen 15 nyílból befejezte a hatodik leget és 4:2-re hozta a meccset.
Bátyja Ronny elég gyorsan lerendezte a maga mérkőzését John Michael ellen. Vagy fogalmazhatunk úgyis, hogy leradírozta ellenfelét. 115,62-es átlag, 80%-os kiszállózással megfejelve. Nem is lehetett más a vége mint kiütéses győzelem.


belgre.jpg

Wales - Írország: 2-0

Ugyan simának néz ki a végeredmény, a meccsek mégsem voltak simák. Gerwyn Price és Mick McGowan játszottak egy roppant érdekes és hektikus meccset. Az ír játékos rögtön egy breakkel kezdett, de ezután két leget is walesi riválisa szerzett meg. Aztán jött egy újabb fordulat a negyedik és ötödik leg is McGowané lett. Hozzá kell azonban tenni, hogy a duplákkal bajban voltak a felek, mind a ketten elég nyilat elszórtak. A hatodik leget Price megnyomta és egy öt körössel egyenlített, eljött tehát a döntő leg, ami enyhe bohózatba fordult. McGowan öt nyilat rontott el a meccsért, míg Price csak a tizenegyedik próbálkozásra tudta kidobni a győzelemhez szükséges duplát.
A másik meccs sem volt épp akármi. Mark Webster és William O'Connor egy-egy öt körös játékkal jelentkeztek majd Webster tudott egyet breakelni. Ezt viszont visszakapta, sőt 3-2-es hátrányba is került folyamatos tripla nélküliségének köszönhetően. O'Connor gyengélkedését kihasználva aztán az ex-BDO világbajnok egyenlített majd jött a csoda. Webster a hatodik legig a 80-as átlagot sem érte el, viszont a döntő legben egy 140-100-180-81-es sorozattal eldöntötte a továbbjutást.


walir.jpg

Ausztrália - Oroszország: 1-2

Vaskos meglepi. Kezdődött ott, hogy az extrém külsejű és sajátosan dobó Alekszandr Oreskin megverte a jóval esélyesebbnek tartott Kyle Andersont. Ezt a győzelmet pedig nem ajándékba kapta. A derék orosz versenyző rendes adok-kapokba kezdett az ausztrál harcossal, az első öt leg mind a hátsó pályán játszó játékosé lett. Oreskin ráadásul kétszer is öt kör alatt végzett a maga 501 pontjával. Sőt a sorsdöntő leget is megoldotta öt körből így abszolút megérdemelten nyert 4-2-re.
Borisz Kolcov nem volt ilyen szerencsés Simon Whitlock ellen. A jó Boris ugyan az első leget ledarálta 12 nyílból, de utána kifogyott a nafta. Nem jött a tömeg, dupláig sem igen jutott el, Whitlock pedig ezeket a hibákat kihasználta és 4-1-el abszolválta a meccset így jöhetett a páros meccs.
Ebben meg az ausziknak nem volt köszönet. Az első leget rendesen elszórakozták Whitlockék, ez pedig végzetesnek bizonyult. Az oroszok megérezték a vérszagot, dobtak egy 14 és egy 15 nyilas kört is amivel 3-0-ra elléptek. Feltámadni, megújulni nem tudtak az ausztrálok így kiütéses 4-0-al az oroszok hozták a meccset és történelmük során először bejutottak a legjobb nyolc közé.


ausrus.jpg

Szingagúr - Spanyolország: 2-1

A skótok elleni meglepetés után jött egy újabb. Igaz ez talán nem is akkora meglepetés. Az majdnem, hogy papírforma volt, hogy Paul Lim lemosta Antonio Alcinast. Olyan tükörsima 4-0 lett a mérkőzés amilyeneket a nagykönyvben írnak. Alcinas összesen két nyilat dobott el duplára ami sokat elárul a teljesítményéről (vagy inkább annak hiányáról).
Cristo Reyesnek kellett tehát menteni a menthetőt és Ő ezt meg is tette. 1-0-ra még Harith Lim vezetett, ami kellően megijesztette a spanyolok ászát, aki ettől úgy beindult, hogy mind a négy ezt követő leget behúzta. Lim túl sok ellenállást nem fejtett ki, lehet már tudta, hogy az öreg Paul majd húzza a páros szekerét a döntő meccsen.
Jól gondolta Harith. Paul Lim ugyanis átmentette jó formáját a páros meccsre és ez lett a spanyolok veszte. Remekül játszottak a szingapúri játékosok, esélyt sem hagytak a kvázi egyszemélyes spanyol csapatnak. Alcinas semmilyen érdemi segítséget nem tudott nyújtani Reyesnek, ráadásul még a közönséggel is meg kellett küzdeniük. Lim és Lim magabiztosan 90 feletti átlaggal 4-0-ra gázolta le a hispánokat, így a legjobb nyolc közé sikerült kerülniük. Le a kalappal.


sinspa.jpg

Ausztria - Kanada: 2-0

Az "országos 1-esek" estéjét Mensur Suljovic nyitotta a sportág legendája John Part ellen. Várható volt, hogy Mensur nagy fölényben lesz, de az talán mégsem, hogy Part kiszállóra sem fog dobni. Most mégis ez történt. Az osztrákok játékosának egy önmagához képest szolid 89-es átlag valamint egy öt körös játék is elég volt, hogy 4-0-ra lelépje Partot.
Rowby-John Rodriguez kapta a tegnap érdekesen megnyilvánuló John Norman Jr-t. Az első két leg úgy alakult, ahogy az osztrák elképzelte és elhúzott 2-0-ra. A harmadik legben Norman dobott egy 180-at és kezdődött a szokásos magamutogatás ami láthatóan nem ízlett a fiatal osztráknak. Némi szerencsével elvitte ugyan a negyedik leget, de az ötödikben megint kiakadt Norman ünneplésén és 3-2-re felzárkózott a kanadai. A végére összekapta magát az osztrák és miután a kanadai nem dobta meg a 112-es kiszállót behúzta a meccset és ezzel Ausztria lépett tovább.


auca.jpg

Németország - Brazília: 2-0

Sok kérdés itt sem volt. Martin Schindler és Alexandre Sattin mérkőzése az erősen felejthető kategóriába kerül. A brazil játékos nem tudott ellenállást kifejteni és így egy 77-es átlag is elég volt a némettől egy söpréshez.
Max Hopp sem bízott semmit a véletlenre. 3-0-ra ellépett Diogo Portelától, és akkor 120 pont fölött volt a németek junior világbajnokának az átlaga. Sőt az idei vb legnagyobb kiszállóját is megdobta nevezetesen 161-et. Az első három leg így nézett ki: 12-13-15 nyíl. Portela a becsületleget összehozta azért, de a németek továbbjutása egy percig nem forgott veszélyben.


gerb.jpg

Anglia - Dél-Afrikai Köztársaság: 2-0

Adrian Lewis és Devon Petersen mérkőzése még érdekesek is tűnhetett. Vagyis annak tűnt. De aztán semmi érdekes nem lett a dologból. Petersen továbbra is csak keresi régi formáját és ez még egy visszafogott Lewis ellen nem volt elég egy legre sem. Lewis csak a harmadik legben dobott egy kötelező öt köröst és átlaga a 90 pontot sem érte el, de a győzelme egy percig nem forgott veszélyben. Sima 4-0.
Ugyanilyen sima lett Dave Chisnall és Deon Oliver mérkőzése. Chizzy egy 15 nyilas break után bevert egy 14 nyilast előröl is, így elég hamar tudatosította ellenfelében, hogy itt csak egy győztes lehet. Olivernek volt ugyan sansza bőven a harmadik leget behúzni, de ezeket mind elszúrta, Chisnall pedig 4-0-ra hozta a meccset.


eng.jpg

Hollandia - Egyesült Államok: 2-1

Michael van Gerwen sérülése ellenére is tudta vállalni a mérkőzést, de a Darin Young elleni játékára ez kihatott. Némi meglepetésre Young tartotta magát az első négy legben és ha kicsit több szerencséje van a duplákkal akkor 2-2 helyett akár vezethetett volna is. De a holland azért (is) klasszis, hogy kibírja ezeket a helyzeteket. Behúzta az ötödik leget majd a kritikus pillanatban breakelni tudott és ha nehezen is de nyerte a meccset 4-2-re.

Ezután jött Larry Butler és Raymond van Barneveld. Az urakkal együtt pedig jött egy bombameglepetés. Butler rögtön hozta a kezdését, majd hátsó pályáról 120-at megoldva breakelt is. Erre jött egy újabb öt körös ezúttal 109-ről kiszállva. 3-0-ra vezetett az amerikai ekkor azonban Barney elvitt két leget és nyilttá tette a meccset. De az amerikai újabb bravúrt bemutatva 95-öt bullal befejezve 4-2-re nyert. Barney 98-as átlaga nem volt rossz, de a kiszállózáson elment a hajó. Butler ellenben négyből négyet megoldott 91-es átlag mellett.

Jött tehát a páros amit a hollandok jól kezdtek egy saját kezdés behúzásával. Ezt megfejelték egy breakkel amit Barney 102-es kiszállója hozott meg. Ez így együtt sok volt az amerikaiaknak, akik ezután már komolyabb ellenállást sem bírtak kifejteni és a hollandok 4-0-al húzták be a mérkőzést és jutottak tovább.

mvg-you.jpg

bar-but.jpg

ned-usa.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr5812561813

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása