9 Nyíl

Romkocsma feeling + 100 százalék önerő = egy klub a Mosoni-síkság szívében

2017. június 13. 10:53 - adam_f

Bemutatkozik a Jánossomorja Darts Club

Az elmúlt hétvégén végre eljutottam egy olyan helyre, ahová már többször is hívtak, de eddig még nem tudtam eljutni, mivel akadt fontosabb dolgom is (hiába, ha az ember egy bizonyos, nagyon komoly döntés előtt áll, azt előtérbe kell helyezni...ilyenkor minden másodlagossá válik). Viszont szombaton szerencsére sikerült felszentelni ezt a helyet is, amely Csornától nem olyan messze fekszik, ám meglepő módon sok olyan emberrel találkoztam, akik rajonganak ezért a sportért. Ezt a rajongásukat pedig április 4-i keltezéssel már klubszinten fejezik ki a nagyérdemű felé. Jánossomorja is felkerült tehát a darts térképére.

jdc.jpg

Azt gondoltuk ki Kránitz Peti barátommal együtt, egy szép és verőfényes nyári napon, hogy mi lenne, ha csapatban is kipróbálnánk a dartsot. Ehhez pedig nagyon jó apropót szolgáltatott nekünk a VIII. Patkó Páros Dartsverseny, amelyet Jánossomorján rendeztek meg, a múlt hétvégén. A gondolatot tett követte, és jó két hétig tartó kemény edzés után nyakunkba vettük az utat, és irány Somorja.

A város (mivel már 2004 óta rendelkezik ezzel a címmel) az ország északnyugati részén, a 86-os út mentén, Mosonmagyaróvártól 13 km-re délnyugatra, az osztrák-magyar határtól 5 km-re található. A település három egykor önálló községet foglal magába. Mosonszentpéter 1950-ben lett Mosonszentjános része, majd az így kibővült Mosonszentjános és Pusztasomorja 1970-ben egyesültek Jánossomorja néven. Történelme egészen az Árpád-korig nyúlik vissza, ám most ebbe nem nagyon mennék bele, elvégre megvannak erre is a megfelelő oldalak.

A város szívében van egy kis vendéglő, a Patkó Étterem, melynek emeleti részében bújik meg a címben is említett "romkocsma feeling" és az a hat dobóállás, amely a Jánossomorja Darts Club használatában van. A táblákat önerőből szerezték be a fiúk/lányok, nulla százalék segítségből. Ilyenkor szorul el az ember szíve kicsit, mivel sok embernek jelenthetné a darts szabadidejének kellemes eltöltését, ehhez pedig igazán adhatna a város egy kis segítséget, legalább néhány új tábla képében. Ugyanis - ahogy én észrevettem a hétvégén - nagyon sokan jelentek meg a páros verseny alkalmából, tehát lenne kereslet a dartsra, ebben a közegben is.

ppv.jpg

Sok jó ember kis helyen is elfér - még nekem is sikerült rákerülnöm a képre

Persze adott is volt számomra a kérdés, hogy miként is kezdődött az egész dolog, amelyből a mai napra egy szépen virágzó kis közösség alakult ki. Természetesen választ is kaptam erre a kérdésre, mégpedig a legilletékesebbtől, a klub egyik alapítójától, Unger Janitól, vagy ahogy mindenki ismeri, Johnny-tól:

"Úgy kezdődött az egész, hogy három évvel ezelőtt Tóth Levente, Brassói Gábor és jómagam, azaz Unger János lementünk soft dartsra a bősárkányi Horváth Kert kocsmába játszani. Mi úgy ismerjük egymást hogy egy helyen dolgozunk a Dr. Oetkerben (Jánossomorján található a pudingporairól, és más termékeiről híres Oetker csoport magyarországi üzeme - a szerk.). Nagyon megtetszett a darts, így eldöntöttük, hogy veszünk közösen egy táblát és mindenkinek egy szett darts nyilat is.

Leventénél felépítettük a táblát és csak dobtunk, dobtunk és dobtunk. Annyira megtetszett nekünk, hogy mindegyikünk vett egy táblát. Pár hónap alatt megismertük a dartsot és elterveztük, hogy szervezünk egy dartsversenyt. A Patkó Étteremmel karöltve megrendeztük az első versenyt, ahova vittük a három táblát, amit vettünk. Nem voltunk sokan talán 10-12-en. Aztán a harmadik versenyen megjelentek a csornaiak is (Gecsa), akikkel felvettük a kapcsolatot és sok segítséget adtak egy komolyabb verseny leszervezéséhez. Az idő múlásával egyre többen lettünk már Jánoson. Ahogy jártunk a versenyekre, láttuk a klubok működését, így kitaláltuk, hogy mi is hozzuk létre a Jánossomorja Darts Club-ot, ami jelenleg 10 főből áll.

Az elmúlt egy évben határozottan kijelenthetem, hogy a JDC versenyeinek minősége jó, egyre többen vagyunk versenyeken és játéktudásunk is nagyon sokat fejlődött. A klubot és a versenyeket három ember szervezi: Rubin Andrea, Tóth Levente és jómagam, vagyis Unger János."

Az elmondottakról én is meggyőződhettem, csak elég volt körülnéznem a helyen. Minden táblához van külön világítás, és még dobogó is dukál hozzájuk (tisztára a PDC-ben éreztem magam), szóval biztos voltam benne, hogy nem fog kicsorbulni a nyilam, ha kipattan a táblából. Jó kis verseny volt, bár az alkalmi "EfKá" duónk sajnos már a csoportkörben elvérzett (egy győzelem, egy vereség, egy döntetlen - 5-5-ös legarány), de legalább megértem, hogy rám ragasszák a "csornai Russ Bray" elnevezést (pedig nem is vagyok igazi csornai...bár már annyit járok oda, hogy lassan tiszteletbeli polgárként tartanak számon), mivel innentől már íróként voltam jelen, és legalább akkora sikert tudtam vele aratni, mint a Dudás tesóknak, akik utcahosszal nyerték meg a versenyt a Mezőlak I. csapatát legyőzve a döntőben. A harmadik helyen a csornaiak "Próba" nevű csapata végzett.

ppvp.jpg

A hétvége dobogósai, középen a két Dudás, akik most kivételesen megfértek egy csárdában

Persze vannak szép eredményeik ezen kívül is. Csornán többször is jelen voltak már steel versenyeken, ahol sokszor dobogós helyen végeztek, illetve már Győrben is letették a névjegyüket, ahol Tóth Levi és Unger Jani is az első háromban végzett. Szóval a JDC megjelent a színen, alakul, fejlődik, és ha így folytatják, akkor hamarosan a legjobbakkal is képesek lesznek felvenni a versenyt.

S hogy kikből is áll a csapat? Íme (ez már a frissített kép):

csapatkepjdc.jpg

A végére pedig néhány életkép:

gyor.jpg

Győrben is arattak a somorjai nyílmesterek... 

csornajdc.jpg

Amikor két csapat találkozása egy életre szóló barátságot indít el...Csorna vs. JDC

csorna2.jpg

Velük már szerencsém volt játszani...és még nyerni is tudtam - Kösz, fiúk! :) 

Ha netán valakit érdekel egy jó kis lehetőség arra, hogy eddzen, megmérettesse magát élesben, vagy csak játsszon egy jót, annak íme, a fontosabb infók:

Telefon: (30) 560 4521

E-mail: janossomorjadartsclub@hotmail.com

Facebook 

Szólj hozzá!
Gamecente

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr6512589355

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása