9 Nyíl

Lesz-e Taylor-móka Cardiffban, vagy megint jön a holland henger?

2017. szeptember 13. 13:34 - Denis Potvin

Unibet Champions League - beharangozó

Nem sok olyan versenyt látunk ebben a szezonban, amelyen együtt fog versenyezni a darts legendája Phil Taylor és a jelenkor legnagyobb játékosa, Michael van Gerwen. Szerencsénkre a hétvégi éppen egy ilyen lesz. Bajnokok Ligája, de nem futball. Hatalmas, vagy inkább presztízs csata már csoportkörben igen. Nem mindennapi élmények a hétvégén.

93b4511e-a83c-4b41-83e4-7f51c5735511_2017-champions-league-darts-logo_full_1.jpg

A játékosok – mondjuk úgy – már egyre izgatottabban készülnek a szombati, cardiffi fellépésre, idén másodszor rendezik meg a Bajnokok Ligáját, amelyet legutóbb Phil Taylor nyert Michael van Gerwen ellen úgy, hogy a döntőben The Power 11-5-ös győzelmét alacsonyabb átlaggal (98,97) érte el, mint a holland világelső (100,92). A Unibet által szponzorált tornán 100 ezer fontot vihetett haza a győztes, a felét a vesztes. Szép kis summa. A meccsről akkor ezt írtuk. Sajnos a cikkben szereplő videót azóta már törölte a PDC, itt van egy másik gyorsan nézze meg mindenki, mielőtt ezt is törlik.

Idén már a csoportmeccsek során lesz Taylor-Gerwen csata és a lebonyolítás szerint akár még a döntőben is összejöhetnek. A nyolc versenyzőt két négyes csoportba osztották, ezek szerint:

  • A csoport: Michael van Gerwen, Phil Taylor, Adrian Lewis, Raymond van Barneveld
  • B csoport: Gary Anderson, Peter Wright, Dave Chisnall, Mensur Suljovic

A 2017-es World Matchplay után kialakult Order of Merit legjobb hét versenyzője és a regnáló bajnok kvalifikált a tornára.

A csoportokon belül körmeccsek lesznek. Szombaton 14:15-től Anderson-Suljovic, Taylor-Lewis, van Gerwen-van Barneveld, Wright-Chisnall meccseket rendeznek, majd este 19:45-től a csoporton belüli első kör győztesei játszanak egymással, majd pedig a vesztesek. Aztán vasárnap délután jön a harmadik csoportkör, este az elsők a másodikkal az elődöntőt játsszák, utána pedig a finálé következik.

Garantált 10 ezer fontot hoz a torna, ennyit kap a két csapat utolsója, 15 ezret pedig két harmadik. Az elődöntősöknek 25 ezer font jár, és ahogy említettük, az első kettőnek 50, illetve 100 ezer.

A tornát a BBC közvetíti, így egészen bizonyosan lesz stream. Ha tudjuk honnan, közreadjuk, de az olvasóinkat is arra buzdítjuk, hogy küldjenek, ha tudnak.

Szólj hozzá!
Gamecente

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr9312826306

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása