9 Nyíl

Phil Taylor a király, BL-győztes lett

2016. szeptember 26. 08:15 - Denis Potvin

Ehhez kétszer kellett legyőzni Michael van Gerwent, és aki kétszer legyőzi Michael van Gerwent, az tényleg király. Phil Taylor pedig a Bajnokok Ligájában is történelmet írt, az először kiírt sorozatot nagyon simán nyerte meg, a csoportkört veretlenül hozta, aztán az elődöntőben James Wade ellen csak három, a döntőben Gerwen ellen pedig csupán öt leget veszítve lépett fel a trónra. Elképesztő sorozat!

phil-taylor-unibet-champions-league-of-darts-lawrence-lustig-pdc_1dyfbqfozxjn21b5z6gq0gtytg.jpg

A csoportkör utolsó fordulójában James Wade 10-5-re győzte le a végül nyeretlenül záró, de így is valami különlegest bemutató (erről később beszélünk majd) Michael Smith-t. Smith-nek azért volt egy 110-es kiszállója közben. Gary Anderson 0-2-re, majd 2-5-re is állt Adrian Lewis ellen, de a világbajnok aztán odatette magát és nyolc leget nyert egymás után.

Phil Taylor nem sokat vacakolt Robert Thornton ellen, egy 74-es, és egy 109-es kiszállója is volt, a végén pedig 10-2-vel zárta a csoportkört, nem mellékesen pedig 108-as átlaggal. Michael Van Gerwen Peter Wright ellen demonstrált erőt. 5-1-re húzott el, hogy aztán végül 10-5-re nyerjen.

Az első elődöntő nem sok izgalmat hozott. Phil Taylor lazán nyert 11-3-ra James Wade ellen. Az öreg stoke-i egész hétvégén elképesztő formában dobált. Wade ellen 113-as kiszállóval kezdett és 0-1 után nyolc leget nyert egymás után. Wade egész egyszerűen semmire se ment, igaz kétszer is bull-t rontva szúrta el a kiszállóját. De ha bedobta volna, akkor is csak kozmetikázott volna az eredményen.

Aztán jött végre a várva várt, Anderson-Gerwen csata. A világbajnok is szenzációs formában versenyzett a hétvégén és sokan voltak kíváncsiak arra, vajon kinek sikerül jobban a meccs. Végül Gerwennek sikerült, pedig Anderson 4-2-es vezetésénél még nem ez látszott. Aztán a holland összekapta magát és 7-4-re fordított. Anderson még egy leget tudott nyerni ezután, de ennél többet már nem tehetett, így Gerwen mehetett Taylor ellen a döntőbe.

A csoportmeccsek során Phil Taylor nagyon lazán intézte el a hollandot és a döntő sem alakult másképp. 2-0, 3-1, 6-2. Így alakult Taylor számára. Gerwen a kilencedik legben egy 110-es kiszállóval próbált visszakapaszkodni, de onnan már csak két leget tudott nyerni. A legvégén pedig Taylor egy 114-es kiszállóval - egy D17-tel lezárva - megmutatta, hiába Michael van Gerwen a világranglista első helyezettje, ezt a játékot a hétvégén nála jobban senki sem játszotta. Az első Bajnokok Ligáját Phil Taylor nyerte.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr6311743623

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása