9 Nyíl

A 100 feletti kiszállók délutánja, megfejelve százas átlagokkal

2017. október 13. 17:38 - Dart Major

2017 HappyBet European Darts Trophy - első nap (délutáni program)

Eljött az igazság pillanata, vagyis eljutottunk az idei év utolsó European Tour állomásához. A tét hatalmas volt a mezőny egy részének. Egyfelől a European Championship küzdelmeihez szükséges pontokat be lehet gyűjteni ezen a hétvégén. Másrészt pedig a Pro Tour is lezárul a European Darts Trophy végén és ekkor zárul a Pro Tour ranglista is, ami a legjobb tizenhat játékosnak helyet biztosít az Ally Pallybe. Plusz ugye a világranglistába is beszámít ez a verseny szóval nagyon nem mindegy mi történik ezen a viadalon. Lássuk a verseny első napjának délutánját:

_20.JPG

Mick Todd - Jermaine Wattimena: 3-6

Mick Todd alaposan verhette a fejét a falba rögtön a meccs elején. Volt lehetősége rögtön breakelni, de kihagyta, majd a saját kezdését is sikerült elrontani mivel 48 pontról nem bírt hat nyílból sem kiszállni. A holland Wattimena sem brillírozott az első leget a hetedik, a másodikat a hatodik körben tudta befejezni. A hat körös volt a megoldás a harmadik legben is, viszont ezt a holland 112-ről kiszállva hozta. Todd próbált kapaszkodni, dobott egy tizenöt nyilast, de erre Wattimena egy tizenkét nyilassal válaszolt így maradt a három leges különbség. A 112-es kiszállót Todd is bemutatta (ez is ötkörös volt), de közelebb nem tudott jutni a hollandhoz. Maradt a három leg különbség, így Wattimena ment tovább.
wat_1.jpg
Ricky Evans - Zoran Lerchbacher: 3-6

Rég láttunk "Rapid Rickyt", mivel nem túl jó szezont fut. Az első legje meg is mutatta kábé, hogy miről is beszéltem. Alig vánszorgott le kiszállóig, osztrák ellenfelének belefért, hogy tizenhetedik nyilával szálljon ki. Erre Evans egy shanghai kiszállóval felelt és lett 1-1. A harmadik legben a 170-es kiszállóért dobott az angol, de az utolsó nyila csak 25 pont lett, az osztrák pedig megint kiszállt, most épp a tizenkilencedik nyíllal. Erre megint egy tizenöt nyilassal felelt Ricky, sőt a hatodik leget is ennyiből hozta. Igaz közben Zoran is belelendült és végre dobott egy szépet az ötödik legben. 3-3 után viszont már csak Lerchbacher volt a táblánál. Egyrészt mert dobott egy szép tizenhárom nyilast, majd mivel Evans bénázott egy sort (konkrétan kétszer sokallt be nyolc pontról) ami komoly szétesésre utal. Ezt tetézte, hogy a kilencedik legben megint alig dobott tömeget, így az osztrák örülhetett a végén. Zoran átlaga verte a 100 pontot, ami elismerősre méltó.
lerc.jpg
Jonathan Worsley - Keegan Brown: 2-6

Worsley remekül kezdett, 101-ről kiszállt, ráadásul tizenöt nyilas volt a kör. Innentől viszont jött a korábbi junior világbajnok időszaka. Behúzta előbb a kezdését, majd dobott egy tizenöt nyilas breaket is. Ő is közel volt a 170-es kiszállóhoz, de neki is csak a 25-ös jött. A negyedik leget hátulról újabb öt körössel hozta Worsley, ezután viszont robbantott Brown. Tizenkét nyilas, 121-es megoldással a végén. Majd egy tizenegy nyilas.Utána 118-ról kiszállva egy tizenöt nyilas. A végén pedig 122-es kiszálló. Kiváló volt amit Brown produkált, három 100 feletti kiszálló és 98-as átlag, 60%-os kiszálló mutató. Első osztályú teljesítmény volt.
bro.jpg
Madars Razma - James Wilson: 4-6

Komoly breakcsatával indult a meccs, az első két leget az hozta aki hátsó pályán játszott. Razma volt aki először hozta saját kezdését, és 2-1-re ő vezetett. Wilson ezután hozta a következő három leget és már 4-2-re vezetett. Érdemes megjegyezni, hogy négy legjéből egyet sem oldott meg öt kör alatt az angol. A lett játékos viszont már második öt körösét megdobta és felzárkózott. De az előny túl nagy volt, ráadásul az angol a legjobbkor dobta első öt körösét a nyolcadik legben, és mivel Razma nem tudott újítani a megszerzett két leges előny megmaradt a végéig. Wilson bácsi és lett riválisa szinte azonos átlagot dobtak, és szokás szerint ilyen a kiszállózás döntött.
wil.jpg
Jonny Clayton - Manfred Bilderl: 6-1

Az eddigi négy meccs tulajdonképp rendben volt, várható volt, hogy jön majd egy gyengébb. De, hogy ezt pont egy friss Players Championship győztes hozza össze az meglepő volt. Igaz Bilderl alig 72 pontos teljesítménye nem hathatott ijesztően a walesire, de 80 pont alatt zárni egy TOP 50-es játékosnak némileg ciki. Nem is érdemes több szót vesztegetni, Clayton kiütéssel győzött.
cla_1.jpg
Yordi Meeuwisse - Jamie Caven: 2-6

Visszatért a képernyőkre Jabba, vagyis Jamie Caven. A darts egyik hőse nem kezdte túl jól a meccset, az első legben kiszállóig sem ért le. Utána viszont magára talált és dobott gyorsan két tizenöt nyilas leget. Majd sikerült a harmadik leget is zsinórban behúznia, bár ez elég nyögvenyelősre sikeredett, de belefért mivel a holland nem igazán találta önmagát. A szépítés azonban az ötödik legben összejött Meeuwissenek, de a hatodik leget tizenhárom nyílból abszolválta Jabba és ez már megnyugtató előnyt jelentett számára. A szépítésre volt sansza a hollandnak, de elhibázta, így pedig nemcsak a hetedik leg, de tulajdonképp a meccs is Jabba ölébe hullott. Caven korrekt átlagot dobott, jó kiszállózással, abszolút megérdemelt a győzelme.
cav.jpg
Chris Quantock - Steve West: 1-6

West az első leget első pályáról hozta egy hatkörössel, majd rögtön breakelt is egy tizenöt nyilassal. Sőt a harmadik leg is a keménykötésű Westé lett. Három leg alatt 10 azaz tíz tripla nélküli kört dobott Quantock, ez pedig rengeteg. Nem ez a jellemző Quantockra, idén elég jól teljesített eddig. West újabb öt köröst dobott, miközben Quantock két nyilat rontott duplára. A kálvária folytatódott, ezúttal a 40 pont nem jött össze két kör alatt Quantocknak, így már 5-0 volt Westnek. Egy tizenegy nyilas szépítés meglett a fiatal angolnak, de sokkal több oka az örömre nem volt. West sima győzelmet aratott, Quantock 1/11-es kiszálló mutatója mindent elmond a meccsről.
west_1.jpg
Martin Schindler - John Bowles: 6-3

Ha csak az eredményt nézzük mondhatnánk, hogy nem volt egész sima. Pedig az volt. Hogy miért is? Nos Schindler "tömegezése" miatt. 102-es átlagot dobott a német, míg ellenfele ennél tizenegy ponttal kevesebbet. Hét maximum, négy darab 140 pluszos dobás állt a végén a fiatal német neve mellett, ami kiváló. Első kilenc nyilas átlaga 120 pont körül mozgott. Volt ráadásul tizenegy nyilas legje is. Döbbenet. Bowles annak köszönheti, hogy nem kapott nagyobb zakót, hogy Schindler nem dobta pontosan a duplákat. Mervyn King jóslata - miszerint Schindler az első számú német játékos lehet - nem tűnik alaptalannak.
sch.jpg
Folytatás este 19 órától.

Szólj hozzá!
Gamecente

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr7912969571

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása