9 Nyíl

Továbbjutók és kiesők a második nap után

2017. november 13. 00:09 - adam_f

2017 bwin Grand Slam of Darts - Wolverhampton (a második nap)

Lezajlott a Grand Slam of Darts második napja is, és nem kellett csalódniuk azoknak, akik a délutáni és az esti etapot is követték vasárnap. Láttunk nagyon, illetve kevésbé jó mérkőzéseket, örömöt, bánatot, könnyeket...na és persze jó sok 100 feletti átlaggal záródó találkozót is. Hétfőn és kedden lefeleződik a mezőny, így egyelőre csak azok vannak biztonságban, akik két győzelemmel állnak a vasárnap este után, közülük hárman pedig már a második körbe jutottak. Vannak olyanok, akik már elkönyvelhetik a búcsút a tornától, illetve még vannak azok, akik felett ott lóg Damoklész kardja, várva arra, hogy merre dől el a sorsuk. Addig is, íme a mai nap összefoglalója...remélhetőleg hiánytalanul.  

283c91b3-96b0-4b1b-be97-7a14dc608b81_2017-grand-slam-of-darts-logo_full.jpg

A délutáni mérkőzésekről:

E-csoport:

Peter Wright gyorsan feledtette a tegnapi kisiklását, és magabiztosan verte az ausztrál Corey Cadby-t. Az ozzie gyakorlatilag nem tudott hozzászólni a találkozóhoz, kilenc 100+-os dobásából csak egy 180-ast hozott össze, míg Wright háromszor is maximálta a dobásait, és a tömegeket is jól szórta. Az ozzie kiszállóra sem tudott próbálkozni a találkozón, Wright viszont közel 50%-osan tudott élni a végső duplákkal, így megérdemelt sikert aratott.

A másik találkozón a két jó barát, Glen Durrant és Alan Norris csaptak össze egymással. Duzza tegnap már letette névjegyét a közönség előtt, és ez ma sem történt másképpen. 3-2-ig volt szoros a találkozó, ám onnantól Durrant robbantott: először egy 134-es kiszállóval egalizálta a meccset, ami megzavarta Norris-t, és attól kezdve már nem volt visszaút. Duzza 255-ről egy 180-nal ledobta magát 75-re, míg Chuck nem tudott 81-ről kimenni. Durrant a 75-öt megoldotta, majd a nyolcadik játékban a 68 is sikerült neki, így megnyerte a találkozót és több, mint valószínűleg tovább is jutott a csoportjából. A BDO-világbajnok átlaga bármelyik PDC-s rendezvényen megállná a helyét, Duzza ugyanis 103,5-ös átlaggal abszolválta a találkozót.e1_1.jpge2_1.jpgA csoport állása:

1. Glen Durrant (ENG): 2gy-0v - 10-5 - 4p (továbbjutott)

2. Peter Wright (SCO):  1gy-1v - 7-5 - 2p

3. Alan Norris (ENG): 1gy-1v - 8-9 - 2p

4. Corey Cadby (AUS): 0gy-2v - 4-10 - 0p (kiesett)

 

Az utolsó körben (hétfőn):

Peter Wright - Alan Norris

Glen Durrant - Corey Cadby

 

F-csoport:

Scott Mitchell is életben tartotta a továbbjutási esélyeit azzal, hogy le tudta győzni a holland Jeffrey de Zwaan-t. A felek mindvégig felváltva hozták a saját kezdéseiket, és igazából nem a látványos, hanem a taktikus játékra próbáltak koncentrálni (ez az átlagokon is jól látható). De Zwaan hiába dobott öt darab maximumot, a mindent eldöntő bréket ezúttal Scotty Dog vitte be 3-3 után, majd pedig a saját kezdését is hozni tudta az angol játékos, aki így még hagyott némi sanszot magának a következő körbe jutáshoz, míg a holland versenyző már biztosan búcsúzik a tornától a csoportkör után.

Viszont nem akárkivel kell Scotty Dog-nak megküzdeni az egyetlen fennmaradt helyért, mint Dave Chisnall-el, aki a vártnál simábban maradt alul Stephen Bunting ellen, ezzel a sikerrel pedig már szinte tovább is jutott a kvartettből. Szeretett Peter Griffinünk nagyon magabiztos játékkal ment el a meccs elején 3-0-ra, ekkor Chizzynek sikerült ugyan egy leget lopnia, ám Bunting a következő gémet megoldva újra hárommal ment. Chisnall itt is tudott még szépíteni, ám mi ne szépítsük azt, hogy a korábban ejtett hibák megbosszulták magukat. Bunting 5-2-vel abszolválta a találkozót, Chizzy pedig holnapig még rághatja kicsit a körmeit.  f1.jpgf2_1.jpgA csoport állása:

1. Stephen Bunting (ENG): 2gy-0v - 10-9 - 4p

2. Dave Chisnall (ENG): 1gy-1v - 7-7 - 2p

3. Scott Mitchell (ENG): 1gy-1v - 7-8 - 2p

4. Jeffrey de Zwaan (NED): 0gy-2v - 7-10 - 0p

 

Az utolsó körben (hétfőn):

Dave Chisnall - Jeffrey de Zwaan

Stephen Bunting - Scott Mitchell

 

G-csoport:

James Wilson számára is sikerült a javítás, amelynek a BDO jelenlegi világelsője, Mark McGeeney látta kárát. Főleg úgy, hogy a Gladiátor 2-0-ra vezetett már a találkozón, ám Wilson ebből a hátrányból is fel tudott állni, s nem hogy csak felállt, hanem meg is fordította a találkozót és végül biztosan nyerte is azt, kihasználva ellenfele hibáit. Wilson is hagyott némi esélyt így magának a továbblépéshez, ám még ahhoz Michael Smith-nek is lesz pár szava.

Annak a Michael Smith-nek, aki döntő játékban kapott ki a már szinte továbbjutónak mondható Mensur Suljovic-tól a csoport másik találkozóján. Az első körben rögvest egy brékváltás zajlott le kettejük között, majd mindenki a saját pályájáról hozta a kezdéseit, ez pedig 4-4-ig zajlott így. A döntő gémet Suljovic kezdhette, s ha már elkezdte, be is fejezte. Egy 98-140-180-as kör végére tett pontot egy 83-as kiszállóval, amely tizenegy nyilassal a mérkőzést is lezárta, és készülhet a kieséses szakaszra, Smith-nek viszont még lesz egy köre. Mindkettejüknek 100 felettiek voltak az átlagai, Suljovic 102,84-es, Smith pedig 100,79-es meccset produkált.g1.jpgg2.jpgA csoport állása:

1. Mensur Suljovic (AUT): 2gy-0v - 10-6 - 4p 

2. Michael Smith (ENG): 1gy-1v - 9-8 - 2p

3. James Wilson (ENG): 1gy-1v - 8-7 - 2p

4. Mark McGeeney (ENG): 0gy-2v - 4-10 - 0p (kiesett)

 

Az utolsó körben (hétfőn):

Michael Smith - Mark McGeeney

Mensur Suljovic - James Wilson

 

H-csoport:

Simon Whitlock kiesett a torna H csoportjából, mivel némileg váratlanul vereséget szenvedett a BDO egyik feltörekvő játékosától, Cameron Menzies-től, ezzel pedig két vereséggel jelenleg a negyedik helyen áll, és már matematikai esélye sincs a továbbjutásra. Pedig az elején még Whitlock 2-1-re vezetett, ám onnantól kezdve a fiatal skót begyújtotta a rakétákat és zsinórban négy leget nyerve (az utolsót 116-ról kiszállva) megfordította a mérkőzést. Átlagban nem sokkal tértek el egymástól a felek, tehát ennek fényében is azt lehet mondani, hogy Menzies nagyon jól használta ki Whitlock hibáit, és így - még ha nagy meglepetésre is, de - megérdemelten nyerte meg a találkozót.

Szegény Berry van Peer viszont nem élete tornáját futja, és ez sajnos a Gary Anderson elleni mérkőzésén is nagyon jól látszott rajta. Sajnos a holland játékos jelenleg egy nagyon komoly dartitisszel küzd, ami a dobásain is nagyon jól észrevehető volt. Maradjunk annyiban, hogy a kétszeres skót világbajnok simán hozta a találkozót, ahol azért Berry is tudott egy leget lopni, aki aztán a végén sírva is fakadt. Sírni egy férfinak sem szégyen, mi pedig innen is azt kívánjuk ennek a tehetséges holland játékosnak, hogy mielőbb lábaljon ki ebből a hullámvölgyből és ismét régi formájában láthassuk viszont 2018-ban. Mert ha Eric Bristow-nak sikerült, akkor neki is menni fog. Anderson is azt üzente neki a Twitteren, hogy mindenki mögötte áll és támogatja, hogy sikerrel járjon ebben a nagy küzdelemben.h1.jpgh2.jpgA csoport állása:

1. Gary Anderson (SCO): 2gy-0v - 10-4 - 4p (továbbjutott)

2. Cameron Menzies (SCO): 1gy-1v - 8-7 - 2p

3. Berry van Peer (NED): 1gy-1v - 6-9 - 2p

4. Simon Whitlock (AUS): 0gy-2v - 6-10 - 0p (kiesett)

 

Az utolsó körben (hétfőn):

Gary Anderson - Simon Whitlock

Berry van Peer - Cameron Menzies

 

Az esti találkozókon történt:

A-csoport:

Ross Montgomery nagyon jó kezdést produkált Joe Murnan ellen. A BDO 5. helyezettje 100,96-os átlaggal és 5-3-as sikerrel abszolválta az esti etap első találkozóját. "Bozont" 3-2-nél vezetett utoljára, onnantól már csak a skót volt a pályán, miközben négy maximummal és egy 121-es kiszállóval is borzolta Murnan idegeit, aki már nem tudott kellőképpen koncentrálni, így pedig szinte törvényszerű volt a vereség. Shaggy ezzel voltaképpen meg is ásta a saját sírját, míg a Boss egy jó kis ki-ki meccs elé nézhet a keddi napon.

Jött egy felhő, s leszállt közénk, a felhőből kiszállt a két kopasz és ekkor felrobbant a Civic Hall nézőtere. A világelső Michael van Gerwen és a PDC világába villámgyorsan berobbanó Rob Cross hálából pedig egy olyan mérkőzést prezentált, ami után szerintem azt mondaná a dartsrajongó, hogy repetát kér belőle. Voltage úgy kapott ki ugyanis 5-4-re a Zöld Goblin-tól, hogy 104,7-es átlagot dobott, míg MvG 108,28-on zárt. Cross viszont azt sajnálhatja, hogy 4-3-as vezetésnél kétszer is rontotta a D20-at, ezt a hibát pedig a holland könyörtelenül kihasználta, hogy aztán a végére egy 88-as kiszállóval tegyen pontot. Az este messze legjobb meccsén Rob Cross két 100+-os outot is szórt (114-et az elején, valamint egy 170-es kiszállót 3-2-es fórnál), míg MvG Egy 134-es csekkel tudott reagálni. A holland világelső már ott van a második körben, és azt gondolom, nem árulok el vele nagy meglepetést (persze nem akarom még elkiabálni), ha azt mondom, hogy Cross lesz a másik továbbjutó.a1.jpga2.jpgA csoport állása:

1. Michael van Gerwen (NED): 2gy-0v - 10-5 - 4p (továbbjutott)

2. Rob Cross (ENG): 1gy-1v - 9-6 - 2p

3. Ross Montgomery (SCO): 1gy-1v - 6-4 - 2p

4. Joe Murnan (ENG): 0gy-2v - 4-10 - 0p (kiesett)

 

Az utolsó körben (kedden):

Michael van Gerwen - Joe Murnan

Ross Montgomery - Rob Cross

 

B-csoport:

Jamie Hughes is hamar parkolópályára került. Az ír Steve Lennon esélyt sem adott neki, és egy nagyon sima 5-0-ás győzelmet aratott az angol dartsos ellen. Az ír játékos 100,2-es átlaggal hozta le a találkozót, 55,56%-os kiszállózással (11 próbából ötöt bedobott), míg Yozza kissé elmaradt a tőle elvárt teljesítménytől (74,29-es átlag, nulla kiszállózással), ezzel pedig már biztosan elköszön a további küzdelmektől, ami a Grand Slam-et illeti.

Az este zárásaként Raymond van Barneveld és Gerwyn Price játszottak egymás ellen a B jelű négyesben. A walesi hamar szerette volna rövidre zárni a találkozót, ennek nyomatékosításaként nagyon hamar háromleges előnyre tett szert, amit a holland azonban nagyon hamar egyre csökkentett. Price ekkor megint megrázta magát és behúzta a hatodik játékot, így kettőre növelve újra az előnyét. Ám a holland ekkor elővette minden rutinját, és végül egy nagyon komoly etap végén ő örülhetett, mivel zsinórban három leget nyerve megfordította és meg is nyerte a találkozót. Ezzel Barney is kvalifikálta magát a második körbe, míg Geezy és Lennon között még zajlik a versenyfutás.b1.jpgb2.jpgA csoport állása:

1. Raymond van Barneveld (NED): 2gy-0v - 10-5 - 4p (továbbjutott)

2. Steve Lennon (IRL): 1gy-1v - 8-5 - 2p

3. Gerwyn Price (WAL): 1gy-1v - 9-8 - 2p

4. Jamie Hughes (ENG): 0gy-2v - 1-10 - 0p (kiesett)

 

Az utolsó körben (kedden):

Raymond van Barneveld - Steve Lennon

Jamie Hughes - Gerwyn Price 

 

C-csoport:

The Battle of the Machines, vagyis a Gépek csatája - ezt a nevet is lehetett volna adni a C jelű kvartett első találkozójának, ahol The Machine, azaz James Wade és a BDO World Trophy-győztes ausztrál, Peter Machin(e) lépett színpadra egymás ellen. A várt gépiesség ezúttal Wade játékában volt inkább tapasztalható, aki szépen szórta a nyilakat, és még 180-at sem kellett dobnia ahhoz, hogy simán nyerjen Machin ellen (91,47-es átlaggal, továbbá 45,45%-os kiszállózással), aki legalább egy maximumot azért tudott jegyezni az összecsapáson, ám ezen az estén ennél többre nem futotta tőle, így kedden már csak azért harcolhat, hogy legalább győzelemmel mehessen haza a tornáról.

Mondjon bárki bármit, de amit most Phil Taylor és Robbie Green leműveltek a színpadon, az nem csupán jó, hanem egyszerűen kimagasló játék volt. Sokáig úgy tűnt, hogy a Kong becenévre hallgató, és nagy Liverpool-drukker Green túlórázásra kényszeríti a Legendát, ugyanis a meccsnek voltak olyan periódusai, amikor a szelíd gorilla már kettővel is ment (2-0, 3-1, 4-2), és bizony az utolsónál már a meccsért, valamint a továbbjutásért mehetett. Ám nem sikerült a kiszálló, Taylor pedig jött és egy 105-ös kiszállóval egyenlített, majd pedig egy brutális utolsó gémet produkálva (140-184-134-47) a meccset is sikerült behúznia, ezzel pedig tovább is jutott a csoportból, míg Green még Peter Machin-nel nézhet farkasszemet, hogy bebiztosíthassa a továbbjutását. Mindketten durva átlagokkal végeztek, Taylor 99,39-en, Green pedig 98,98-on zárta az este második legjobbra sikerült találkozóját.c1.jpgc2.jpgA csoport állása:

1. Phil Taylor (ENG): 2gy-0v - 10-5 - 4p (továbbjutott)

2. Robbie Green (ENG): 1gy-1v - 9-6 - 2p

3. James Wade (ENG): 1gy-1v - 6-6 - 2p

4. Peter Machin (AUS): 0gy-2v - 2-10 - 0p (kiesett)

 

Az utolsó körben (kedden):

Robbie Green - Peter Machin

Phil Taylor - James Wade

 

D-csoport:

Darren Webster jól odavágott Danny Noppert-nek. Az angol játékos (aki szombaton alulmaradt névrokona, Mark ellen) úgy dobott 103,44-es átlagot a holland versenyző ellen (aki mellesleg 98,57-tel végzett), hogy egyetlen 180-ast sem vágott a táblába, Noppie pedig hármat is tudott szórni. Az angol kezdte jól a találkozót, egy 3-0-ás etappal indítva, ám a holland zsinórban kettőt nyerve máris ott loholt a nyomában. A végső szót azonban megint Webster mondta ki, aki újabb két leget nyerve (az utolsóban 96-ról kiszállva egy dupla-dupla kombóval) életben tartotta a továbbjutási esélyeit, míg szegény Noppert már lassan elkezdhet csomagolni hazafelé.

Eközben Daryl Gurney két sikerrel vezeti a csoportot, miután - egy jó kis meccsen - 5-3-ra legyőzte Mark Webstert. A walesi nagyon jól tartotta magát 3-3-ig (amibe még egy 105-ös kiszálló is befért), de aztán jöttek a hibák, amiket az északír versenyző kegyetlenül kihasznált és végül a nyolcadik gémet egy hátsó pályáról elhozott brékkel meg is nyerte (miután Webster három sikertelen nyilat is eldobott 12-re), ezzel pedig a mérkőzést is behúzta, és már páholyban ülve várhatja a keddi harmadik kört, míg a két Websternek még harcolnia kell a maradék továbbjutó helyért.d1.jpgd2.jpgA csoport állása:

1. Daryl Gurney (NIR): 2gy-0v - 10-4 - 4p (továbbjutott)

2. Darren Webster (ENG): 1gy-1v - 8-7 - 2p

3. Mark Webster (WAL): 1gy-1v - 8-8 - 2p

4. Danny Noppert (NED): 0gy-2v - 3-10 - 0p (kiesett)

 

Az utolsó körben (kedden):

Daryl Gurney - Darren Webster

Danny Noppert - Mark Webster   

Szólj hozzá!
Gamecente

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr3313250679

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása