9 Nyíl

Egy nyerő Jackpot-ot mára?

2017. december 19. 14:00 - adam_f

2018 William Hill PDC darts-világbajnokság - London (a hatodik nap - beharangozó)

Ahhoz képest, hogy hétköznap van, ismét négy jó kis találkozó vár(hat) ránk a világbajnokság keddi napján. Sok régi ismerős, és új arcok sorakoznak fel megint azért, hogy lehetőleg elkápráztassanak minket technikai tudásukkal. Bízzunk benne, hogy nem látunk rosszabb meccseket azoknál, mint amelyeket eddig néztünk. Úgyhogy lássuk, hogy kik is hoznak számunkra fényt ebbe a szürke téli kedd estébe.

wk-darts-williamhill-e1480587323108.jpg

Alekszander Oreskin (RUS) - Kevin Münch (GER) - előselejtezős mérkőzés

Kedvenc orosz balkezes játékosunk, avagy az Urál Roberto Baggio-ja ismét megnyerte magának a jogot, hogy a vb-n szerepeljen. Neki ez már a második megmérettetése lesz Londonban, ugyanis 2016-ban már eljutott a legjobb 64-ig. Az előselejtezőben Paul Lim-et gyűrte le, míg a 64 között már 2-0-ra is vezetett Mervyn King ellen, ám a rutinos angol végül megfordította a találkozót, így elmaradt a meglepetés. Oreskin egyébként nagyon szép eredménysorral büszkélkedhet (többször is elődöntőzött különböző versenyeken), ám győzelemből csupán három van neki eddig. Ebből egyet állandó párjával, Borisz Kolcovval (akivel 2017-ben negyeddöntőig jutott Frankfurtban) szerzett meg ebben az évben (a WDF Világkupa páros versenyét nyerték meg). Viszont a legutolsó lett számára a legfontosabb, hiszen a kvalifikációs verseny döntőjében éppen Kolcovot ütötte el a vb-s helytől. Kíváncsian várom, hogy ez a kedves orosz úriember meddig fog jutni ebben az esztendőben. Remélem, minél tovább.

aleksandr-oreshkin.jpg

Alekszander Oreskin, alias az Urál Roberto Baggio-ja, vagy az Orosz Whitlock - de mi csak egy kedves, mosolygós bácsiként ismerjük

Bár 29 esztendősen még fiatalnak számít a német játékos, mégis ez lesz neki már a második vébéje. Ezúttal neki sikerült kivívnia a jogot a 2017-es Superleague Darts Germany kvalifikációs versenyén, hogy ott lehessen az AllyPally-ben. 2012-ben már egyszer eljutott a világot jelentő deszkákra, ahol tudott is menni egy kört, ám a második fordulóban Steve Farmer jobbnak bizonyult nála, 4-2 arányban. Münch 2004-től 2011-ig, majd 2014-től 2015-ig a BDO alkalmazásában állt, míg a PDC-ben először 2011-2013 között mutatta meg magát. Az egyéves kitérő után 2015-ben tért vissza a PDC kötelékébe, és azóta ott is ragadt. 2011-ben a World Mastersen a legjobb negyvenbe jutott, de onnan nem tudta magát tovább verekedni. Öt tornasikere közül kettőt a Gold Cup elhódításával ért el, míg egyszer hazája nemzeti bajnokságát, kétszer pedig a kvalifikációs versenyt nyerte meg. Kérdés, hogy ezzel a teljesítménnyel mire fog menni a decemberben kezdődő világbajnokságon.

kevin_muench_01.jpg

Kevin Münch újra megmutathatja az AllyPally-ben, hogy mit is tud

 

John Henderson (SCO) - Marko Kantele (FIN)

Kedvenc skót Hegylakónk újra visszatért. Ebben az évben már több jutott neki a jóból, főleg úgy, hogy a World Grand Prix-n egészen az elődöntőig jutott (Daryl Gurney búcsúztatta ott), mellette pedig öt alkalommal is negyeddöntőbe menetelt különféle tornákon. Tavaly már az első körben elköszönt a versenytől, egy maratoni csatában szenvedett vereséget Anderw Gilding ellen úgy, hogy ő vezetett. Úgy gondolom, hogy ebben az évben ezt a luxust már nem fogja megengedni magának, és erre akár nagy értékben fogadnék is.

john-henderson.jpg

John Henderson, fiam John...nyilad jó helyre hulljo(h)n!

Ellenfele, a nagyon dallamos nevű Marko Kantele (ami egyébként a finnek nemzeti hangszerének neve is egyben) második PDC-világbajnokságán indulhat (az első 2009-ben volt), a két vb között pedig majd 9 év telt el. Ronnie Baxter ellenében próbálkozott meg először, az angol "Rakéta" erősebbnek bizonyult nála. Most Baxter nem lesz itt, de hogy mennyit változott a finn játékos dobástechnikája, az majd decemberben kiderül. Veretesebb eredményei voltak neki a BDO-ban: a legjobb 16-ig jutott a vb-n (Simon Whitlock állította meg), kétszer a World Mastersen is eljutott idáig, mellette kétszer a World Darts Trophy-n a 32-ig ment, valamint 2005-ben az International Darts League-ben is eljutott idáig.

marko_kantele.jpg

Vajon Marko Kantele elhúzza ezúttal a skót nótáját?

Mivel még egymás ellen nem játszottak eddig, ezért elég érdekes lehet ennek a meccsnek a kimenetele. Viszont a tapasztalat pillanatnyilag a skót mellett szól, így ha nehezen is, de Hendersont tartom esélyesebbnek, hogy továbbmenjen a második körbe.

 

Raymond van Barneveld (NED) - Richard North (ENG)

Egyik kedvenc holland játékosunk, a kedves "vén" mackó, azaz Raymond van Barneveld is megérkezett a színpadra. A jelenleg kilencedik helyen álló ötszörös világbajnok ebben az évben is hozta a szokásosan jó formáját, amit a páros vb-n elért első hellyel fejelt meg (MvG párjaként), ám a Players Championship Finals versenyéről már az első körben elköszönt (lehet, hogy már lélekben a világbajnokságra készült). Tavaly az elődöntőig sikerült menetelnie, de hogy most meddig jut el, az majd akkor derül ki számunkra, ha túléli az első kört.

600_barneveld_1.jpg

Barney még mindig jól bírja a gyűrődést - remélhetőleg ezt a vébé után is elmondhatjuk róla

Ellenfele, Richard North - aki ebben az évben szerezte meg a kétéves Tour Cardot a Q-School-on - szintén újonc a világbajnokságok terén, amit a Pro Tour ranglistán elért helyezésével tudott kiharcolni. North ebben az esztendőben inkább a Players Championship-ben, illetve a European Tour állomásain próbált meg vitézkedni, több-kevesebb sikerrel. Majd kiderül, hogy ez a teljesítmény mire lesz elegendő a vébén.

rn.jpg

Richard North újoncként a "fekete ló" kategóriába tartozik, de kérdés, hogy képes lesz-e kihasználni ezt az előnyét

Egymás ellen még nem találkoztak tétmérkőzésen, így lutri lenne megmondani, hogy ki lesz a győztes. Maradjunk annyiban, hogy Barney a rutinosabb, elvégre ötszörös világbajnok, tavaly pedig elődöntőzött. Így a tippem erre a találkozóra az, hogy Barneveld fog továbbjutni, mégpedig egy sima összecsapás végén.

 

Adrian Lewis (ENG) - az Alekszander Oreskin-Kevin Münch mérkőzés győztese

Utoljára maradt erre a napra a Jackpot, azaz Adrian Lewis, aki az előselejtezőből kapja meg ellenfelét az első körben. Szegény Lewis-ra nagyon rájárt a rúd ebben az évben (főleg a második felében), de remélhetőleg most már lassan kezd egyenesbe kerülni, és a vb-re ismét azt a régi Jackpot-ot fogjuk látni (lehetséges, hogy új nyíllal), aki két kilencnyilast is szórt 2017-ben.

al.jpg

Reméljük, hogy Jackpot újra a régi formáját tudja hozni majd a világbajnokságon, és megint jó irányba indul el

Ezek után lássuk, hogy mit gondoltok Ti:

Szólj hozzá!
Gamecente

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr3513415553

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása