9 Nyíl

Vincent van der Voort újra nullázott

2017. december 22. 17:28 - matyi96

William Hill World Darts Championship 2018 - London, Alexandra Palace (kilencedik nap - délután - összefoglaló)

Vincent van der Voort nem szórakozik túl sokat ezen a világbajnokságon, második győzelmét szerezte meg úgy, hogy ellene még egyetlen egy szettet sem nyert senki. Gerwyn Pirce sem húzta sokáig az időt, bár ő azért adott egy játszmát Ian White-nak. Dimitri Van den Bergh remek kiszállózásának (is) köszönhetően győzni tudott Jan Dekker ellen, ezzel már három játékos biztosan ott van a legjobb 16 között. Nézzük részleteiben mi is történt ezen a délutánon.

vinci_van_der.jpg

GERWYN PRICE (WAL) - IAN WHITE (ENG): 4-1 (3-2; 3-2; 1-3; 3-1; 3-1)

gerwyn-price-darts_3328474.jpg

Az előzetesen vártakhoz hűen kezdett Gerwyn Price, óriási beleéléssel játszott, ahogyan szokott. Ian White próbálta felvenni a ritmust, de sok szektorhibával játszott az első szettben. Igaz volt ez egyébként Price-ra is, de valahogy mégis magabiztosabbnak tűnt. Az is Price malmára hajtotta a vizet, hogy két száz feletti kiszállót is bemutatott, egyet nyitásként 102-ről majd egyet a szett zárásaként 114-ről. Mindketten hozták a kezdésüket, azaz 3-2-re Price nyerte meg a nyitó játszmát. A második játszmát is a walesi kezdte jobban, sikerült is a break majd a kezdésében is előrébb ért le mint a Gyémánt. Ekkor jött egy gyönyörű 151-es kiszálló White-tól, amivel sikerült visszavennie az elvesztett legjét. Majd a következő legben majdnem megoldotta a 160-at is. Ha az nem is, de a D10 jött a végén és máris ő vezetett. Hiába a kezdés előnye, Price nagyon elkapta a fonalat, saját kezdése után a döntő leget a szettben öt tökéletes nyíllal kezdte, majd egy tizenkét nyilas breakkel zárta le. White a második szünetre is hasonló átlaggal vonult le, mint az elsőre, Price viszont már 96,1-es átlagon állt, valamint kiszállózása is egészen parádés, 9 kísérletből 6 célt talált. Ian White-nak mindenképp össze kellett kapnia magát, ha akar valamit ezen a meccsen. A következő parti is Price kénye-kedve szerint alakult az elején, azonban a harmadik legben hiába dobhatott rá a kilencnyilasra, az eddig magabiztosan dobott duplák nem jöttek neki és az ötödik kör végén White szállt ki előbb. Ez benne maradt a fejében a walesinek és mire észhez tért már White megnyerte a szettet. Itt most nem került sor pihenőre, egyből folytatták a játékosok és Price úgy folytatta, mint akit meg sem hatott az előző szettben elkövetett hibája. Ugyan White már régóta 90 feletti átlagon dobált, Price mégis magasabb szinten űzte a játékot és a kiszállózása is jobb volt (leszámítva az előző szettben történt hibáit). Nagyobb megerőltetés nélkül hozta ezt a játszmát is 3-1-re, ezzel óriási csoda kellett volna White továbbjutásához. Itt egy újabb szünetet iktattak be a rendezők, azaz valószínűleg az első, a második majd a negyedik szett után lesznek szünetek a második körben. Az utolsó szett következett, mint kiderült, ugyanis White hiába hozta ezt a stabilnak mondható játékát, Price-ban sokkal több plusz volt ezen a meccsen. Egy újabb 3-1-es szettet húzott be, teljesen könnyed játékkal. Meg lettek volna a lehetőségei White-nak, de döntő pillanatban folyamatosan rontott, vagy tömeget, vagy kiszállót, pedig 50% felett kiszállózott a meccsen. Price végül 97-ről szállt ki és nyerte meg a mérkőzést. Magabiztos teljesítményt nyújtott a walesi most is, megérdemelten jutott tovább elsőként a következő körbe. 

price-white.jpg

VINCENT VAN DER VOORT (NED) - STEVE BEATON (ENG): 4-0 (3-0; 3-1; 3-2; 3-2)

van_der_voort.jpg

Még fel sem jöttek a színpadra már le is mentek az első szünetre. A géppuskakezű holland elképesztő módon elkapta a fonalat a kezdésre, dobott egy tizenkét, tizennégy és egy tizenöt nyilas leget, Beaton pedig nem tehetett mást csak tűrte az eseményeket. Sima 3-0 lett tehát az első szett, mondom, még szinte fel sem jöttek a színpadra. Ott folytatta Vincent, ahol abbahagyta. Gyors 1-0, majd Beaton 6 tökéletes nyilat is dobott, lekerekített egy tíz nyilas lehetőségre, de nem dobta be a négyköröst, közben a holland is dobott két 180-at a legben, annyi különbséggel, hogy ő megdobta a négyköröst, így Beaton még mindig leg nélkül játszott. 2-0 után érett a második szettje van der Voort-nak, de Beaton egy csodálatos 102-es kiszállóval megnyerte az első legjét a mérkőzésen. Tömegben rendkívüli módon összekapta magát Beaton, de a szetten belüli egyenlítésért négy nyilat is elszórt a D12-re, Vincent pedig ebben a formájában nem hagyott több lehetőséget számára, így megnyert ezt a játszmát is. Rövid időn belül 2-0 állt a holland neve mellett. A második szünet után azért lejjebb vett a tempóból van der Voort, bár egy 100-as kiszállóval sikerült breakelnie 1-1-nél ellenfelét. Utána azonban elhibázta 3-0-ért a nyilakat, Beaton pedig kiegyenlített a szettben. Kezdhetett az első szettjéért Beaton, de valami hihetetlen rövidzárlatot kapott, vagy elizgulta még ennyi év után is a dobásokat. Vincent pedig ezt kihasználva újabb, a legszorosabb szettet is megnyerte és akkora előnyre tett szert, ami már szinte lehetetlen helyzetbe sodorta Beaton-t. Ugyan az utolsó szett is eltartott öt legig és egy ideig veszélybe került a holland 4-0-ás győzelme, de végül kihasználva Beaton újabb "üres" köreit bedobta a mindent eldöntő nyilat a D16-ba és nagyon simán, 4-0-ra legyőzte a Bronz Adoniszt. Kétség kívül megérdemelten jutott a legjobb 16 közé Vincent van der Voort, végig magabiztosan dobált, a kiszállózása is majdnem elérte a 60%-ot, ami lenyűgöző teljesítmény. Van der Voort két mérkőzése alatt nem veszített még szettet, Chizzy ellen 3-0, ma pedig 4-0.

van_der_voort-beaton.jpg

JAN DEKKER (NED) - DIMITRI VAN DEN BERGH (BEL): 2-4 (0-3; 3-1; 1-3; 1-3; 3-1; 0-3)

dimitri_van_den_bergh_1.jpg

Újabb holland játékos következett a sorban, de most belga ellenfél várt rá. Jan Dekker és Dimitri Van den Bergh a jövőt képviselik az Ally Pally-ban. Dekker nem kezdett túl jól, Van den Bergh-nek elég volt két hatkörös és egy ötkörös kör a 3-0-ás szettgyőzelemhez. A meccset egyébként a belga srác kezdte, rögtön egy száznyolcvannal. Szóval hozta a saját szettjét és mehettek a pihire. Dekker valamelyest összeszedte magát és játszottak egy kicsivel izgalmasabb játszmát. Itt már mindketten 90 feletti átlagot produkáltak, de azért a lenyűgözés még váratott magára. Dekker kiszállózása nem volt túl jó, ellentétben Van den Bergh-ével, aki eddig ötször dobott duplára és négyet be is dobott. Na a harmadik szettben azért jöttek már a szebbnél szebb dobások és a 100 feletti kiszállók. Dekker rögtön egy breakkel kezdett, de Dimitri nem tojt be és nagyon szép játékkal, főleg nagyon szép kiszállózással zsinórban hármat nyerve hozta újra a "saját" szettjét, így 2-1-re vezetett már. Ebben a partiban volt egy 108-as és egy 126-os gyönyörű kiszállója és még mindig kilencből hét nyilat beledobott a duplaszektorokba. Dekker pedig tömegben szedte össze magát nagyon, már közelítette a 100-as átlagot. És folytatta is ezt a szép játékot Dekker, egy gond volt, az pedig a kiszállózása. 17 kísérletéből csupán ötöt dobott be, ez a másik oldalon sokkal, de sokkal jobb. Talán ezen szett lezárásakor lehetett látni az első kisebb megingást a belgától a duplán, amikor nem oldotta meg a D10-et és a D5-öt sem. Dekker azonban nem szállt ki 121-ről, többet pedig nem hibázott Dimitri és megnyerte ezt a játszmát is. Kettőre nőtt tehát kettejük közt a különbség, szóval Dekkernek sürgősen össze kellett kapnia magát (főleg a duplákon), ha akart még valamit ettől a világbajnokságtól. Úgy néz ki ez sikerült is nekünk, a meccsen először láthattuk őt ennyire magabiztosan játszani a duplákon. Három kísérletből hármat bedobott, egyszer egy 36-os kiszállót, majd egy 42-es és egy 74-es kiszállót oldott meg. Dimitri ebben a szettben nem állt a helyzet magaslatán, egy leget elhozott ugyan, de lett volna lehetősége a kettőhöz is, de most fordult a kocka és ő hibázott a duplán. Ez azt eredményezte, hogy 3-1-gyel Dekkeré lett az ötödik szett és jöhetett a hatodik, melyet ő kezdett. Azonban úgy látszik ez a lehetőség nagy teherrel járt, mert Dekker szinte semmit nem dobott a következő szettben. Van den Bergh pedig ennél már régóta sokkal jobb játékos, hogy ne használná ki, így egy nagyon sima 3-0-val söpörte le ebben a játszmában a hollandot, ezzel bezsebelve negyedik szettjét és egyben a mérkőzést is. Ékes bizonyítéka ez a mérkőzés annak, hogy nem kell 100-as átlag ahhoz, hogy megverj egy 98, néhol 99-es átlagot (Dekker ugyanis ekörül mozgott, amikor Dimitri még csak 91 körül állt). Elég, ha iszonyat jól dobod a kiszállóid és koncentrálsz a saját játékodra. A végére azért Van den Bergh is majdnem elérte a 95-öt, míg Dekker 97 fölött maradt. 

dekker-van_den_bergh.jpg

Sokáig nem maradunk darts nélkül, este ugyanis folytatódik az őrület az Ally Pally-ban. Mi az, hogy folytatódik... színpadra lép a címvédő Michael van Gerwen, illetve a kétszeres világbajnok Gary Anderson is. Az első meccsen azonban érkezik a mufurc Thornton, akinek Suljovic-csal kell szembenéznie. Paul Lim már készül Gary ellen, hátha elérhet egy újabb csodát. 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr2813518477

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása