9 Nyíl

Vége a pihenőnek, a show folytatódik

2017. december 27. 11:33 - Dart Major

2018 William Hill PDC darts-világbajnokság - London (a tizenegyedik nap - beharangozó)

Véget ért a karácsonyi szünet ez pedig azt jelenti, hogy a világbajnokság dübörög tovább. A mai napon négy mérkőzéssel zárul a második forduló és két találkozóval elindulnak a nyolcaddöntők. Igazi sztárparádé vár ránk, hiszen érkezik a világelső MvG és a második helyen álló Snakebite is. De láthatjuk még a Varázslót, Barney-t és a Holland Rombolót is. Jó kis nap lesz...
wk-darts-williamhill-e1480587323108_1.jpg

Délutáni program:

Simon Whitlock (AUS) - Darren Webster (ENG)

Kezdésként rögtön egy visszavágó következik. Tavaly ez a két játékos szintén a legjobb 32 között futott össze és akkor meglepően simán 4-0-ra Webster nyert. Megjegyzem a tavalyi vb egyik legjobb teljesítményét mutatta be akkor "Demolition Man". Összesen eddig hét találkozót játszottak a felek, 4-3-ra Webster vezet. (A világbajnokságon ez az arány 2-0). Az utolsó két meccsüket idén azonban az ausztrál nyerte egyaránt 6-3 arányban.  Szóval az örökmérleg Webster felé billen bár ez mint tudjuk sokat nem jelent. A ranglista tizedik helyén álló varázsló nem futott rossz évet, sőt! Míg a huszonharmadik Webster azt hozta idén amit tud. Tudásuk azonban az első fordulóban nem jött ki igazán. Whitlock influenzával küzdve szolid átlaggal verte meg Martin Schindlert. Webster pedig 90-es átlag mellett nyert Devon Petersen ellen, aminél jóval többre is képet. Bár a győzelem volt a lényeg mind a két játékosnak ezt pedig hozták. Reméljük mind a ketten felpörögnek erre a meccsre és akkor kiváló csatának lehetünk tanúi.
2431d02100000578-0-image-a-16_1419122512981_1.jpg   

Alan Norris (ENG) - James Richardson (ENG)

Két olyan játékos csap össze akik az első fordulóban 3-0 arányú győzelmet arattak. De mekkora a különbség a két siker között. A tizenötödik kiemelt Norris esetében elvárható volt a sima siker Kim Viljanen ellen és ezt magabiztos 95-ös átlaggal hozta is "Chuck". Ezzel szemben Richardson sikere Kim Huybrechts ellen bomba meglepetés volt. Bár Huybrechts rém gyengén játszott ez semmit sem von le a derék kőműves Richardson brilliáns teljesítményéből. 96,91-es átlag és hozzá 36%-os kiszálló párosult, szóval nagyon rendben volt. Ezzel pedig hat év után jutott be újra a legjobb 32 közé, de most nagyon nehéz dolga lesz. Eddig ötször futott össze Norrissal de csak egyszer tudta őt legyőzni, ez a meccs egyébként idén áprilisban volt. Mondanám, hogy itt Norris az esélyes, de ha Richardson megint előhúzza a nyulat a cilinderből akkor újra képes lehet meglepetésre.
james_richardson.jpg      

Kevin Münch (GER) - Antonio Alcinas (ESP)

A torna talán legnagyobb szenzációját a 29 éves német játékos prezentálta. Nem azzal, hogy túlélte az előselejtezőt, hanem utána. Adrian Lewis legyőzése még akkor is komoly bravúr ha tudjuk, hogy Jackpot ezer sebből vérzett idén és nem tudott csak a dartsra koncentrálni. Ezzel a sikerrel pedig másodszor jutott be a legjobb harminc kettő közé és nem lenne meglepő ha még tovább is menne. Toni Alcinas ellen még sosem meccselt, ez pedig még érdekesebbé teszi a mérkőzést. A spanyol dartsos rutinos róka, 2010 óta tagja a PDC-nek és korábban nyert soft világbajnoki címet illetve elődöntős volt a World Cup of Dartson. A világbajnokságok történelmébe most írta legszebb fejezetét hiszen megverte Cristo Reyest ezzel pedig először sikerült túlélnie az első kört. Igaz teljesítménye elmaradt attól amit Münch produkált Lewis ellen. Érdekes mérkőzés lesz, de ha a német hozza amit a múltkor akkor nem sok gondja lesz.
munch_1.jpg        

Esti program:

Peter Wright (SCO) - Jamie Lewis (WAL)

Az előselejtezőből induló Jamie Lewis rémálmaiban biztos feldereng egy tavalyi mérkőzés a világbajnokságról. Nevezetesen a legjobb 32 között összeakadt Peter Wrighttal és sima 4-0-ás vereséget szenvedett. Ezt vélhetőleg szeretné elkerülni a ranglista 46. helyén álló walesi dartos de pokoli nehéz dolga lesz. Míg az ő éve finoman szólva is gyengére sikerült, addig Wright tizenegy tornát nyert meg aminél többet egy évben csak Phil Taylor és Michael van Gerwen tudott nyerni. Lewis abban bízhat, hogy egyszer már le tudta győzni Wrightot, igaz ez még 2015-ben volt. A másik ami talán Lewisnak reményt adhat, hogy Wright ugye epekővel küzd és még nem teljesen fitt. Bár a 97-es átlag Portela ellen az első körben elég masszív teljesítmény volt. Ha Wright rendben lesz és hozza amit tud akkor tükörsimán fog tovább lépni a legjobb tizenhat közé. De ha netán az egészsége közbeszól akkor a walesi okozhat egy újabb meglepetést.
47826cd300000578-5204173-image-a-17_1513898633822.jpg   

Raymond van Barneveld (NED) - Vincent van der Voort (NED)

Ezzel a mérkőzéssel indul útjára a nyolcaddöntős kör. Két jó barát egy koránt sem barátságos mérkőzésre készül. A holland játékosok régóta kiváló kapcsolatot ápolnak egymással, még együtt edzésre is volt példa, de most mindenféle érzelmet félre fognak tenni és rittyentenek majd egy csodálatos mérkőzést. Mert, hogy betyár jó meccs lesz abban biztos vagyok. A kilencedik kiemelt Barney igencsak impozánsan kezdte a tornát. 102-es átlaggal verte tükörsimán Richard Northot majd ismét hozta ezt az átlagot az amúgy remek Kyle Anderson ellen akit 4-1-el ejtett ki. Az idén csapatban világbajnok Barneveld remekül felkészült a világbajnokságra és pompás formaidőzítést hajtott végre. Erre nagy szüksége is lesz mivel ellenfele szintén nem akárhogy kezdte a tornát. Noha a Holland Romboló kiesett a legjobb 32 közül ez nem látszik eddigi teljesítményén. Vincent két nullázást hajtott végre ami önmagában is remek teljesítmény. Ha pedig azt nézzük, hogy előbb Chizzy ellen nyert 3-0-ra majd a korábbi világbajnok Bronz Adoniszt mosta le 4-0-al, 101-es átlaggal akkor még inkább elismerésre méltó amit produkált. Ami pedig az örökmérleget illeti: 17-2 Barney javára. Sokat ez nem jelent mivel 2014-ben játszottak utoljára egymással. Az fix, hogy ez a meccs csodálatos reklám lehet a sportnak.
barneveld_voort_001.jpg

Michael van Gerwen (NED) - Gerwyn Price (WAL)

Mit lehet elmondani MvG teljesítményéről? Mondjuk úgy, hogy hozza a megszokott brutál formáját. 106,17-es átlag és 3-1-es siker Christian Kist ellen, majd 108,65 és 4-0 James Wilson ellen. Parádés. Ahogy nagyjából az egész éve. Masters győzelem, PL elsőség, Grand Slam siker, European Championship diatal, World Cup győzelem, Players Championship győzelem, World Series siker. Szóval csak a szokásos. Nem lennék Price helyében. A walesi már a legjobb tizenhat közé kerüléssel "csodát" tett hiszen eddig még a második körbe sem tudott bejutni. Az első fordulóban 101,55-ös átlaggal verte Ted Evettset majd 4-1-el jutott túl Ian White testén. Önbizalomnak nem lesz híján az ex-rögbis (ahogy sosem) és biztos odateszi magát. Mvg formája és az eddigi mérleg szintén nem Pricenak kedvez. 10-0 az állás ugyanis a holland ufó javára. Meg lennék lepve ha most jönne az első Price siker.
mvg_8.jpg

Szólj hozzá!
Gamecente

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr8113526569

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása