9 Nyíl

Eljött a nap, amikor elbúcsúztunk Peter Wright-tól

2017. december 28. 00:42 - Denis Potvin

2018 William Hill PDC darts-világbajnokság - Alexandra Palace, London (a tizenegyedik nap esti összefoglalója)

Nem áll le a meglepetések világbajnoksága. A szerda nagy vesztese Peter Wright, akit James Lewis tréfált meg. Raymond van Barneveld megint bizonyította, hogy a nyugodt erő mindennél többet ér, a végére pedig emeljünk kalapot Gerwyn (Görvin) Price előtt, aki tényleg elérte azt, hogy Michael van Gerwen elkezdett izgulni és fel-fel vonta a szemöldökét. Nem sikerült a walesinek, de mindent megtett, amiért kalaplengetés a jutalma. No meg persze 18.500 font, de arra mérget vehet mindenki, egy továbbjutás ennél mindenkinek többet ér. Csütörtökön folytatjuk.

wk-darts-williamhill-e1480587323108_1.jpg

jamielweis.jpg

MÁSODIK KÖRÖS MÉRKŐZÉS:

PETER WRIGHT (SCO) - JAMIE LEWIS (WAL): 1-4 (3-2, 1-3, 2-3. 2-3, 2-3)

Amikor egy fiatal esélyt kap és ezzel olyan szinten élni is tud, mint tette azt Jamie Lewis, na arra aztán igazán érdemes felkapni a fejünket. Az előselejtezőből jött fiatalember Jonny Clayton után Peter Wrightot is kiejtette, a vb újabb szenzációja, kiesett a világbajnokság második kiemeltje is. És nem csak azért jogos Lewis győzelme, mert 4-1-re nyert, hanem azért is, ahogy.

Nehéz kiszállók után Wrighté volt az első szett, de már akkor érezni lehetett, hogy ez nem lesz egy egyszerű meccs a skótnak. A fiatal walesi pedig elképesztő formában dobált. Egy 125-ös kiszállót követően kétszer is dupla bullal fejezte be a partit, ezt pedig csak a legnagyobbak tudják és Jamie Lewis ezen az estén tudta. Fantasztikusan dobált, tényleg esélyt sem hagyva Wrightnak.

Pont a második szett adott neki akkora mentális erőt, amely végig kísérte őt az egész meccsen. A harmadik szettet úgy nyerte meg, hogy 2-0-ra is vezetett, Wright megdobta a legnagyobb kiszállóját, a 121-et, 2-2-re egyenlített, de Lewis megint elvitte a részsikert. 11 nyilas köre is volt, a végén csak a harmadik nyíllal sikerült kidobnia a D20-at. Wright egyszerűen képtelen volt felvenni a ritmust, amit a fiatal walesi diktált, aki megint 2-2 után egy 121-es kiszállóval került közelebb a sikerhez, élete legnagyobb sikeréhez. Wright az utolsó szettben vezetett először, nem ment neki, nagyon nem, Lewis pedig érezte, élete sikeréhez nem kell tenni mást, csak azt dobni, amit az egész meccsen tett. A végén megdobta a 66-os kiszállót, a világbajnokság pedig egy újabb esélyestől búcsúzott.

wright-lewis.jpg

A LEGJOBB TIZENHAT KÖZÖTT:

VINCENT VAN DER VOORT (NED) - RAYMOND VAN BARNEVELD (NED): 1-4 (1-3, 3-2, 1-3, 0-3, 0-3)

Egy személyes élménnyel kezdem. Engem, vagyis ennek a soroknak a szerzőit különösen inspirálja Barney. Nem tudom, hogy ti hogyan dobtok, de én szeretem átgondolni, mit és hová, és annyira inspirál, ahogy Barney dob, ahogy én is szoktam, így aztán különösen nagy élmény őt nézni. Ma sem csalódtam benne.

Pedig van der Voort egy 156-os kiszállóval nyitotta a meccset, de Barney-t ilyennel ritkán lehet megzavarni. Egyenlített, átvette a vezetést, majd 3-1-gyel hozta is az első szettet. A másodikban van der Voort ádáz kiszállócsata után 3-2-re nyert, ezzel egyenlíteni tudott. De pont ez az ádáz csata mutatta meg azt, hogy ezen az estén csak akkor lehet esélye, ha ki tudja használni Barney rossz kiszállóit. Mivel Barney 48 százalék fölött dobálta a duplákat, így aztán nem sok esélye maradt erre.

A harmadik szettben dobta meg Barneveld a meccs legmagasabb, 161-es kiszállóját. Majd 3-1-re hozta a szettet, aztán könnyedén, 3-0-ra a következőt és már csak egyre volt a továbbjutástól. A következőben sem volt semmi gondja, mentálisan erős volt és ezzel van der Voort sem tudott mit kezdeni. Lehet, hogy megint el kezdett fájni a háta, néha nyújtózkodott, Barney meg csak csinálta, a tökéletest, ami egy újabb 3-0-val a továbbjutást hozta neki.

voort-barney.jpg

MICHAEL VAN GERWEN (NED) - GERWYN PRICE (WAL): 4-2 (3-2, 3-2, 1-3, 0-3, 3-2, 3-1)

Nem hálás feladat a világ legjobbját megállítani. Ez a szerencsétlen munka most Gerwyn Price-ra várt, aki azért becsülettel igyekezett megoldani a feladatot, félsikerrel. Az első szettben rögtön két leget nyert, ami nem sokaknak sikerült eddig. A másodikban is kettőt, pedig Gerwen egy 170-es kiszállóval, majd egy legben kétszer is 180-nal próbálta megtörni a walesi fiút.

De nem tudta, hiszen 0-2-ről jött vissza Price. 102-es kiszálló, majd egy brék után szépített. Aztán hihetetlen összpontosítással, legveszteség nélkül hozta a negyedik szettet és nyomást tett Gerwenre. De talán a holland pont ezt szereti a legjobban, megint akkor indult be, amikor az ellenfele elhihette, hogy lehet esélye. Rossz kiszállózások után, hátrányból fordította meg az ötödik szettert.

Inkább a biztos kiszállókra hajtva 2-0-ra ment el a hatodik szettben, de Price innen is fel tudott állni. Tényleg mindent megtett a sikerért és csak egy hajszálon múlt, hogy Gerwen nem került nehéz helyzetbe. Gerwen öt nyilat hagyott Price-nak a befejezésre, de nem sikerült, míg a holland végül odatette a D7-es kiszállót, eldöntve mindent.

gerwen_price.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr3113528723

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása