9 Nyíl

Hát elkezdődött...

2018. január 27. 00:08 - matyi96

2018 PDC Unibet Masters - Arena MK, Milton Keynes (az első nap - összefoglaló)

Kezdetét vette az idei Masters eseménye, amely az első major torna az évben. Természetesen volt már Q-School, de az igazi kezdetet ez jelenti sokak számára. Meglepetés nem igazán született az első napon, Barney, Wright és Cross győzelemmel kezdett, valamint Suljovic is megérdemelten maradt versenyben. Lássuk mi is történt pontosan. 

kupa_1.jpg

Dave Chisnall - Raymond van Barneveld9-10

barney_3.jpg

Dave Chisnall és Raymond van Barneveld kezdte meg a tornát. A holland nagypapa kezdte a mérkőzést és egyből egy tizenkét nyilassal nyitott. Na igen, erre vártunk. Öt leg után tartottak egy kisebb szünetet, igazából azt "leszámítva", hogy mindketten parádés színvonalon csinálták a dolgukat túl sok minden nem történt. De mint mondtam, remek átlagok álltak a nevük mellett ekkor. Szóval mindketten hozták a kezdéseiket, így 2-3-as állásról folytatták. 

A folytatás rögtön egy breakkel kezdődött, melyet Barney mutatott be, miután Chizzy hibázott (először) a duplákon. Hat legnél jártunk, de már láthattunk hét (!) maximumot. Barney nem kegyelmezett, kihasználta a hibákat és már 5-2-re vezetett. "A fele meg van". - mondhatta magában, ugyanis 10 nyert legig játszanak az első körben. Eztán az angol is behúzott végre egy leget a második etapban, de Barney tartotta a három leges differenciát kezdése abszolválásával. A következő leg után újabb pihenő következett, nem volt mindegy tehát, hogy ki nyeri. Barney breakelt egy ötkörössel, így 3-7-es állással vonultak szünetre, és egyre közelebb került a vég. 

Na, de azért ne szaladjunk ennyire előre... Chisnall parádés játékkal felzárkózott, sőt mi több! Három darab tizennégy nyilassal és egy tizenkét nyilassal kiegyenlített! Parádés négy játék volt az biztos. Barney erősségét bizonyítja, hogy nem dőlt össze fejben és előrántott egy tizenöt nyilas játékot, amivel újra megszerezte a vezetést. Nem változott a helyzet a végére, mindenki hozta innentől kezdve a saját kezdését, ezáltal kijátszották mind a 19 leget, melynek végén Barneveld örülhetett. Chizzy öt ponttal jobb átlagot (106,48) dobott, mint ellenfele, ebből is látszik: gyengébb átlaggal is lehet nyerni megfelelő időzítéssel és a kezdésekre való koncentrálással. 

chizzy-barney.jpg

Mensur Suljovic - Michael Smith: 10-8

mensursuljovica.jpg

Nem volt sok kérdés az első szünetig. Smith az öt leg alatt kétszer dobhatott duplára, ebből egyet sem dobott meg. Suljovic ezzel szemben hatból ötöt bedobott. Parádés teljesítmény. Szóval tényleg nem volt sok kérdés, sima 5-0. 

A második etapban annyi változás történt, hogy hozta a kezdéseit Smith, tehát három leget zsebelt be, míg a sógor kettőt. A színvonalra panasz nem lehetett, mindkettek jól dobáltak, Smithen látszódott, hogy szeretne felzárkózni. 

Ez a felzárkózás el is kezdődött a második szünet után. Igaz az első leget Suljovic nyerte meg, amivel 8-3-ra vezetett, de aztán Smith zsinórban megnyert öt leget, amivel egalizált. Néhány leg egészen szépre sikeredett, de volt olyan is, amikor Suljovic duplái nem ültek és ezt használta ki az ifjú (például egy 110-es kiszállóval). Az egyenlítés után ugyan az történt, mint az előző meccsen. Suljovic összekapta magát és hozta a kezdését egy 116-os kiszállóval. Ez úgy tűnt kissé összezavarta Bully Boyt, a következő legben nem igazán találta a ritmust, amit Suljovic egy tizennégy nyilas breakkel büntetett és ezzel meg is nyerte a mérkőzést. Összességében azért ki lehet jelenteni, hogy az osztrák megérdemelten nyert. 

suljo-smith.jpg

Rob Cross - Ian White: 10-3

rob_cross_4.jpg

Jöhetett az újdonsült világbajnok és a Gyémánt mérkőzése. Mindenki várta már Cross-t, hogy mégis milyen formában folytatja a 2018-as évet. Úgy kezdett, ahogy egy világbajnoknak kezdenie kell. Simán hozta a kezdését, majd egy 167-es kiszállóval breakelni is tudott. A legrosszabb legje Cross-nak egy tizenkilenc nyilas volt, ami az utolsó is volt egyben a mérkőzésen. Egyébként egész meccsen elvétve található volt egy-két hatkörös, javarészt négy és ötkörösökkel operált Crossyboy. 50% felett kiszállózott, 102,38-as átlagot dobott, ami egészen impozáns. E mellé társult hét maximum is. Szóval egyszerű választ adott arra a kérdésre, hogy milyen formában várja ezt az évadot: remek formában. Elnézést, hogy Ian White-ról nem esett eddig sok szó, de élmény volt nézni Cross játékát. White próbálkozott becsülettel, de 93-as átlaga - mondjuk úgy - nem volt elég erre a meccsre. 

cross-smith_1.jpg

Peter Wright - Alan Norris: 10-5

peter-wright-746668.jpg

Peter Wright nem kisebb feladattal vág neki a 2018-as évadnak, mint hogy megelőzze a világranglista első helyén lévő Michael van Gerwent. Legalábbis ő ezt mondta. Hát ehhez rengeteg tornát, major tornát kell megnyernie és elég sokszor meg kell vernie ehhez magát a hollandot is. Első akadály a Masters-ön Alan Norris volt. Az első etapban volt itt is ott is break, végül Wright jött ki jobban belőle, az ő vezetésével vonultak le. 

A folytatás is róla szólt, egyből egy breakkel kezdett, majd a kezdését is hozta és ezzel már 5-2 arányban vezetett. Sőt mi több, két tizenöt nyilas leggel újabb két játékot húzott be és már 7-2 volt. A második szünet előtti leget Norris húzta be. 

Az utolsó "harmad" nem hozott űrdartsot, talán Wright már fejben másra gondolt. Ennek köszönhetően két leget Norris megoldott, egyiket tizenkilenc, másikat tizenhét dárdából megoldva. Közben természetesen Wright is nyeregette a legjeit, az utolsót épp egy tizennégy nyilassal abszolválta, amivel megszerezte az első győzelmét idén a Masters-ön. Wright megérdemelten nyert, Norris nem tudta azt a játékot hozni, amire képes. 90-es átlagot sem érte el, ami valljuk be, ide nem elég. Wright magabiztos 97,76-os átlaga bőven elég volt Norris ellen. 

wright-norris_1.jpg

Ennyi lett volna az első este, holnap este szintén négy mérkőzéssel folytatódik a torna. Maradjatok velünk!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr713606027

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása