9 Nyíl

Michael van Gerwen igazán nemes gesztusa

2018. február 01. 10:25 - Denis Potvin

A világ első számú játékosa tegnap a twitter oldalán osztotta meg, hogy a Premier League-n dobott minden egyes 180-asa után 100 fontot fog elutalni karitatív célokra. Ez igazán nemes felajánlás Gerwentől, aki már korábban is jótékonykodott. Azt, hogy pontosan milyen célokra majd később teszi közzé a holland.

dsd0rdhwsaayszu.jpg

Ez azért komoly dolog, ha csak a tavalyi eredményeit vesszük figyelembe, akkor a 16 fordulóban 54-szer dobott háromszor tripla húszat, aztán a playoffban 13-at, ami összesen 67, azaz 6700 font, magyar forintba átszámolva, 2,4 millió forint.

Körülbelül idén is erre lehet számítani, mert ha az elmúlt évek eredményeit vesszük sorra: 2016-ban 71, 2015-ben 73, 2015-ben 67, míg 2014-ben 70 maximuma volt, vagyis olyan 7000 fontot fordíthat e nemes célra. Ráadásul jó formában is érkezik Dublinba, a Rob Cross elleni meccsre, hiszen Raymond van Barneveldet legyőzve, sorozatban negyedszer nyerte meg a Masterst a múlt héten.

Amúgy a Cross elleni meccséről Gerwen kifejtette, nem fűti őt a visszavágás vágya, egyszerűen csak nyerni szeretne:

"Jó lenne csütörtökön nyerni, már várom a Premier League kezdését. Remélem rá tudom tenni a nyomást Robra, és át tudom menteni a Mastersen mutatott jó formámat. Lesznek újak a PL-ben, de szerintem mindenki megérdemli, aki itt lehet."

Szólj hozzá!
Gamecente

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr7113623178

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása