9 Nyíl

Wright csúnyán megharagudott Rob Cross-ra

2018. február 15. 23:32 - Denis Potvin

2018 Unibet Premier League of Darts - Metro Radio Arena, Newcastle (a harmadik forduló összefoglalója)

Megszületett a darts aktuális világbajnokának első sikere a Premier League-ben, aminek Peter Wright annyira azért nem örült. Nem tudni, mi okozta a konfliktust, mert Wright nem egy balhézó típus, de tény, hogy nem volt boldog. Michael Smith egyre jobb lesz, akárki meglátja. Gerwyn Price pedig a hihetetlen nagy mentők közé tartozik immár. Az, hogy Anderson 110,79-es átlaggal 7-3-ra tud kikapni, maga a csoda (ugye, a kiszállók), és úgy dob 170-es kiszállót, hogy a világelsőnek három nyila volt a kilencnyilas leghez. Három forduló után Michael Smith és Simon Whitlock veretlenül az első. Tegye fel a kezét, aki erre pénzt mert volna tenni! Szóval, egy újabb csoda volt ez a nap.

pl3_2.jpg

Mensur Suljovic (AUT) - Michael Smith (ENG): 2-7

Már az eleje is úgy indult, hogy Smith ezen a meccsen nagyon összekapottan fog játszani. Nem csak azért mert két 18 nyilas leg után 2-0-ra vezetett, de valahogy magabiztosabbnak tűnt, pedig az első legben még Suljovicnak voltak kiszálló esélyei, de kettőt is elrontott. Aztán Suljovic visszajött, 2-2-re egyenlített, bár a második győztes legje 15 nyilas volt, azért addig is érezni lehetett a meccsben, hogy Smith valahogy sokkal jobb formában van. Ennek a felütésnek is adott igazat Bully Boy, aki aztán öt leget nyert egymás után. Volt egy kiváló, 116-os kiszállója, aztán egy 15, majd egy 13 nyilas legje. Ezt a formát pedig végig tartotta, öt körön belül maradt, szegény Suljovicnak pedig csak a fejcsóválás maradt. Főleg a 91,15-ös átlaga miatt. Igaz, Smith is csak 94,8-ig jutott, de ez pont elég volt egy ilyen fölényes győzelemhez is.

suljovic-smith.jpg

Daryl Gurney (NIR) - Gerwyn Price (WAL): 6-6

Személy szerint pont ez volt az a meccs, amiről fel nem tudtam volna tételezni, hogy döntetlen lesz. Kiegyenlített is tud lenni és mind a két játékos tud annyira rapszodikusan versenyezni, hogy ez simán benne lenne, de pont ezért gondoltam az ellenkezőjét, de aztán pont az lett. Gurney kezdett jobban, alátámasztva ezzel is a papírformát, egy négykörössel már 2-0-ra vezetett. 4-1 is volt az északírnek és Price megint tanúságát adta annak a küzdőszellemnek, amellyel már korábban is visszajött, éppen itt a PL-ben is. Sőt, 5-1-gyel Gurney hihetetlen közel állt a sikerhez. Price azonban egy 14, majd egy 15 nyilas körrel - utóbbiban egy 148-as kiszállóval - már komoly terhet rakott Gurneyre. 5-4-nél pedig már nem is lelki, inkább már mentális volt az. Gurney becsületére legyen mondva, hogy behúzta a tizedik leget, ezzel pedig a döntetlen már megvolt és az is maradt. Egy 136-os kiszálló, majd egy 15 nyilas leg, vagyis Price megint odatette magát, bizonyítva azt, hogy nem véletlen van itt.

gurney-price_1.jpg

Peter Wright (SCO) - Rob Cross (ENG): 4-7

Mekkora csúfság lett volna, hogy az aktuális világbajnok három meccs után is nyeretlen marad. Ehhez viszont nagyon magasra kellett tenni a lécet, hiszen a világ második legjobbját, Peter Wright-ot kellett volna legyőzni. Cross pedig megcsinálta, lett is a végén belőle kis harag a két játékos között. Cross most semmit sem bízott a véletlenre és nagyon megnyomta az elejét, 3-0-ra ment el. Wright aztán felvette a ritmust, két leget hozott, de jött egy 13 nyilas Cross-tól, 4-4 is lehetett volna, ha Wright ki tudott volna szállni, de nem tudott és Cross ezt kihasználta, 6-3-as vezetésénél pedig az első Premier League pontja megvolt. Wright azonban egy 101-es kiszállóval szépített, aztán 98-ról is kiszállóra dobott. 80 megvolt, a D9 nem jött, de még mindig maradt lehetősége, hiszen Cross 138-ról csak 87-et tudott dobni. Szóval 18 maradt Wrightnak. Sima 9, aztán 1 és mellé a D4-nek. Cross 51-ról 19-cel kerekített, majd elrontotta a D16-ot, de csak elsőre. Wright iszonyú ideges volt, nem is fogott kezet Cross-szal (később aztán igen) a meccs után. Erre majd később visszatérünk, mert Wright-ra ez abszolút nem jellemző. Hisszük, hogy csak magára volt nagyon ideges.

wright-cross.jpg

Gary Anderson (SCO) - Michael van Gerwen (NED): 3-7

A világbajnokok csatája azért lett ilyen sima, mert azok a fránya duplák ma nem jöttek Andersonnak, azzal együtt, hogy Anderson 110,79-es átlaggal kapott ki 7-3-ra, és Gerwen 110,62-vel nyert ennyire. Egészen döbbenetes meccs volt. Anderson 7 100+-os, 11 140+-ost és 4 180-ast dobott, ezek a számok a másik oldalon 9 – 9 – 7. Egészen fantasztikus volt, de a kiszállók döntöttek ezen a meccsen, amelyben a holland világelső több, mint kétszer olyan jó volt (25-58,33). Gerwen 2-0-ra elment, onnan lett 2-2, aztán az ötödik legben Anderson a legszebb napjait idézte: 96, 140, 95 és a végén 170-es kiszálló úgy, hogy Gerwen előtte a kilencnyilasra dobta rá az utolsó három nyilát. Csodaszép volt. Onnan viszont öt leget nyert Gerwen, és csak azért, mert Andersonnak számtalan lehetősége volt, de nem jöttek a duplák, annyi esélyt adott Gerwennek, amennyit egy nála gyengébb játékosnak sem szabad. Elképesztőt dobált Anderson, de a kiszállók ma a vesztét okozták.

anderson-gerwen.jpg

Simon Whitlock (AUS) - Raymond van Barneveld (NED): 7-4

A Varázsló azért (is) ment fel, mert egy újabb győzelemmel azt a csodát tudta volna véghezvinni, hogy három forduló után vezetheti a Premier League-t. Nos, a Varázsló – ha most egy kicsit halványabban – de megint megtette, amire készült, legyőzte Barneyt. Nem voltak egy nagy átlagok, de Whitlock például úgy vezetett 3-0-ra, hogy a harmadik leget 12 nyilassal hozta. Barney igyekezett visszajönni a meccsbe, de azt csak Whitlock hibáival tudta megtenni, pedig már 4-1-es hátrányba került. 5-2 után még hozta a saját kezdését, de Whitlock ezt érezhetően el is engedte. 5-3 után viszont muszáj volt hozni a saját kezdését, 121-gyel, 116-tal kezdett, végül ha nehezen is, de meg volt legalább az egy pontja, 6-3-mal. Barney hozott még egy leget, de az utolsót zseniálisan kezdte Whitlock: 140, 100, 171 és máris 90-en volt, még az is belefért, hogy csak 38-at dobjon után, mert a második nyíllal kidobta a leget, a meccset és maradt veretlen, sőt első a Premier League 3. fordulója után. Michael Smith-szel holtversenyben. Na, erre nem számított senki.

whitlock-barney.jpg

dwhalatxcaia6wy.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr5713672988

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása