9 Nyíl

Bronzérem, nyolcaddöntő, és megint Ratajski

2018. február 25. 13:26 - Denis Potvin

Szláv hétvége magyarokkal

Mondhatnánk, hogy ez egy csendes hétvége volt, de nem így történt, hiszen darts és a dartsjátékos soha nem pihen. A hétvégén a szomszédba, Csehországra és Szlovákra koncentráltunk és még koncentrálunk most is. Volt pénteken egy kiváló Prague Darts Masters, amelyen Raymond van Barneveld is ott volt, aztán szombaton és vasárnap következett a 2018-as European Tour 4-7. tornájának selejtezője, Szlovákiában, egészen pontosan a határ túloldalán, Somorján pedig a WDF Slovak Open-t rendezték, rendezik - első ízben - a hétvégén. Természetesen mindenhol magyarokkal.

2018_slovakopen.jpg

barney-prague-masters.jpg

Kezdjük a pénteki versennyel, a prágai Darts Masters bemutató tornával. Elképesztő nagy dolog, hogy cseh barátaink olyan embereket tudtak a cseh fővárosba csábítani, mint Michael van Gerwent, Simon Whitlockot, Raymond van Barneveldet, vagy a szakkommentátorként dolgozó, ötszörös világbajnoki elődöntős Wayne Mardle-t. Lett is belőle egy kiváló verseny, amelyet – tessék és lássék – 2500 dartsrajongó tekintett meg.

Szóval megmozdult a dartsélet Prágában. A négy sztár négy cseh tehetséget kapott maga mellé és páros versenyeket rendeztek. Végül Raymond van Barneveld és Karel Sedlacek nyerte. Sedlacek mellett Frantisek Humpula, Michal Kocik és David Pisek lehetett része ennek a hihetetlen élménynek. A meccsről videó is készült, érdemes megnézni a végjátékot.  

Aztán szombaton következett a PDC European Tour 4. és 5. állomásának selejtezője, méghozzá három magyarral. Bezzeg Nándor, Székely Pál és Alexits Tamás – aki már kiharcolt egy ET-részévételt – indult el, hazánk színeit képviselve. No meg örök barátunk, Krzysztof Ratajski is, aki annak rendje és módja szerint megint átgázolt a mezőnyön. Mind a kétszer a cseh Frantisek Humpula bánta ezt a végén. A mieink az első – a hollandiai zwolle-i tornáért folyó harcban – selejtezőben Alexits és Székely révén a negyeddöntőig jutottunk. A második tornán Alexits megint szépet versenyzett, hiszen elődöntős volt. Ratajski 85.56-os, illetve 97.92-es átlaggal húzta be a két döntőt. Vasárnap ismét két versenyt rendeznek majd.

Somárján azért már született magyar siker is. A nők versenyében Ihász Veronika is táblagyőztes lett. Végül a szlovák Martina Sulovskát 5-0-ra legyőzte, de az elődöntőben hatalmas csatában kikapott Danielle Ashtontól, így a harmadik helyen végzett. Czipó Vivien a tábladöntőt veszítette el Deta Hedman ellen 4-3-ra.

A férfiak mezőnyében Rucska József, Mészáros Zsolt, és Kovács Patrik nyert tábladöntőt – 32 csoport volt. A legjobb 32 között Kovács az angol Tony O’Shea-től 4-0-ra, Rucska a szintén angol Mark McGeeney-től kapott ki 4-2-re, Mészáros a legjobb 16-ban a szintén angol Craig Venmantól szenvedett vereséget. Ez is hihetetlen jó eredmény, hiszen elég csak annyit mondani, hogy a tornát 2013 és 2016 BDO-világbajnoka, Scott Waites nyerte. Gratulálunk a kiváló eredményhez, vasárnapira is nagyon kíváncsiak vagyunk. A jövő hét elején megnézzük, hova sikerült ezzel az eredménnyel a világranglistán előre lépni.

Az ifjúságiak versenyét se felejtsük el, és emeljük ki, hogy Katona Bence nyerte a fiúk-lányok vegyes versenyét, Lakatos Gergő sajnos az elődöntőben vérzett el. Czipó Vivien Katonától kapott ki a tábladöntőben, a legjobb nyolcba pedig öt magyar került. Nagyon szép eredmény!

Szólj hozzá!
Gamecente

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr4713697058

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása