9 Nyíl

Aki nem vágyott soha az Ally Pallyba, és Phil Taylorral sem sörözne

2018. február 27. 13:34 - Denis Potvin

Érdekes interjút közölt hétfőn a tekintélyes angol lap, a The Guardian, Martin Adams-szel, aki 2007-ben, 2010-ben és 2011-ben is a BDO világbajnoka lett. Ebben az egykori bajnok nem csak a prosztatarákkal vívott harcáról mesél, hanem többek között arról is, hogy miért érzi magát jobban a megyei ligákban, mint a legnagyobb színpadon. Ezzel persze odaszúr egy picit a PDC-nek és személyesen Phil Taylornak is.

6000_1.jpg

Adams 2016 tavaszán szembesült a halálos kórral. Elmondta, pusztán véletlenül történt mindez. Mikor abbahagyta a dohányzást és a Champix nevű tablettát akarta felíratni magának, amely segít a pácienseknek a dohányzásról való leszokásban. Ehhez azonban előtte vérvizsgálatra kellett menni. Ekkor diagnosztizálták nála a kórt.

A 27. helyen állt a BDO ranglistán, amikor elkezdődtek a kezelések és elmondta nagyon büszke arra, hogy sohasem hagyta el Lakeside-ot, a gazdagabb és sokkal népszerűbb PDC kedvéért. Előbb röviden summázta a véleményét: „A pénz nem minden!” Majd bővebben is kifejtette:

„Nem akartam az Ally Pallyba menni, a legtöbb ember, aki ott van inkább az italozás és a parti kedvéért váltja meg a 30-40 fontos jegyet. Ha azt mondják, hogy menjek be, egy olyan helyre, ahol 30 fontért emberek részegednek le, isznak amennyit csak bírnak, énekelnek, amennyit csak tudnak, akkor azt válaszolom, hogy miért mennék? Nem.”

Hozzátette, akkor is csodálatos a Lakeside atmoszférája, ha ott a hangoskodókat egyből lecsitítják, ez a darts igazi otthona. Aztán a 61 éves Adams még továbbment, ezzel is maga ellen fordítva a PDC korszakos zsenijeinek szurkolótáborát.

6000.jpg

„Sem Phil Taylor, sem pedig Michael van Gerwen nem a darts történelem legnagyobb alakja. Nagyszerű és kiváló játékosok, néha verhetetlenek. De nekem akkor is Eric Bristow marad a legnagyobb egyéniség. Az, aki dartitisszel két világbajnoki döntőt tud játszani, az az igazi zseni.

Phil Taylorral kapcsolatban még hozzátette: „Nem biztos, hogy van párja, nagy játékos, de nem biztos, hogy ha felhívna telefonon, hogy lenne-e kedvem egy sörhöz, igennel válaszolnék. Biztos, egész végig a dartsról beszélgetne, az pedig engem már untat.”

Adams még a végén elmondta, együtt tud élni a problémáival, már nem akar nagyszínpadot, jó elvan a kertészkedéssel és a megyei ligákban zajló játékkal, amelyet ha az isten is úgy akarja, akár 75 éves koráig folytatná.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr7613702634

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása