9 Nyíl

Skót döntőt hozott a harmadik Players Championship forduló

2018. március 10. 18:46 - Dart Major

2018 PDC Players Championship 3. - Barnsley, Metrodome (összefoglaló)

A múltheti kaotikus időjárás és UK Open után most nyugodtan és szépen folytatódott a PDC évad. Ezúttal a Players Championship harmadik állomásán adtak randevút egymásnak a felek, és szokás szerint remek meccseket hozott az összejövetel. Nézzünk szét a történések között.

players-championship.png

Első forduló:

Lessük meg, mely nagy (nagyobb) nevek szálltak ki rögtön az elején. Mervyn King bicskája Ben Burton ellen mondott csődöt, és lett a vége 6-3. Tovább tart Robert Thornton gyenge szériája, most épp Luke Woodhouse verte meg őt 6-5 arányban. Steve West hiába jutott nyolcba a múlt héten, most Tytus Kanik megverte a jó felépítésű angolt 6-4-re. Mark Webster sem találja magát, jelen esetben 6-4-re kapott ki Gary Eastwoodtól. Kim Huybrechts sem fog jó szívvel emlékezni erre a tornára, mivel 6-2-re kikapott Robert Owen ellen. A legnagyobb meglepit Ricky Evans szolgáltatta, aki nemes egyszerűséggel lenullázta James Wade-et. Simon Whitlock elkerülte a nagy zakót, de a 6-5-ös vereséget Richie Edhouse ellen nem fogja jó emlékként elkönyvelni. Adrian Lewis is hasonló cipőben járt, neki Stephen Burton okozott megoldhatatlan feladatot. Vincent van der Voort és Kevin Painter kvázi rangadót játszott, utóbbi tudott nyerni 6-3-ra. A forduló legjobb meccsét Gary Anderson és Terry Jenkins vívta. Az öreg Bika már 5-1-re is vezetett de...


Második forduló:

Peter Wright közel járt a búcsúhoz, hiszen Steve Lennon igencsak megnehezítette a dolgát. Meg is tudjuk nézni a történéseket.

Ian White azonban nem járt olyan jól mint Snakebite, ő ugyanis kikapott 6-3-ra Darren Johnsontól. A korábbi világbajnok Steve Beaton is kiszállt, őt Simon Stevenson verte meg 6-4-re. Michael Smith is kiszállt, bár Danny Noppert ellen egy vereség benne van a pakliban. Ahogy az lenni szokott rangadókat ez a kör is hozott. Dave Chisnall és Chris Dobey meccse sem lehetett rossz, Chizzy 6-4-re győzött. Rob Cross ellenfele Dimitri van den Bergh volt, és a világbajnok három leggel volt jobb a meccsen. Jamie Lewis 6-5-re megverte Adam Huntot, ráadásul dobott egy kilenc nyilast is. Jermaine Wattimena 6-4-re elverte a szülinapos Jamie Cavent, Painter 6-5-re verte Andrew Gildinget, Stephen Bunting pedig 6-5-re nyert Wayne Jones ellen. Gerwyn Price és Nathan Aspinall meccse is megnézhető:


Harmadik forduló:

A legjobb tizenhatba kerülés volt a tét ebben a körben és ez nem sikerült Daryl Gurneynek, aki Jeffrey de Graat ellen kapott ki.

Alan Norris szintén elbukott, méghozzá nagyon simán 6-2 arányban Darren Johnson ellen. Mensur sem élte túl a kört, Richard North ugyanis 6-4-re megverte őt. Chizzy is kiszállt a buliból, őt 6-2-re Brendan Dolan mosta le. Jamie Lewis és Stephen Bunting kedvenc csapatuk manchesteri vereségének nem örült, Bunting azonban saját meccsének sem. A fiatal walesi ugyanis nagyon simán 6-2-re nyert. Peter Wright megizzadt de nyert Jermaine Wattimena ellen. Gary Anderson is megizzadt Simon Stevenson  ellen, de két leggel jobbnak bizonyult. Benito van de Pas fellángolása eddig tartott, érkezett ugyanis Darren Webster és 6-2-re verte meg a hollandot.

Nyolcaddöntők:
Kezdjük egy videóval Gary Anderson és Rob Cross mérkőzéséről.


and_1.jpg
A legjobb nyolcba jutás sikerült Brendan Dolannek, aki 6-2-re nyert Johnson ellen. Richard North tovább menetelt és ennem most John Henderson nem örült. de Graaf és Jelle Klaasen vívott egy holland derbit. Komoly kis meccs volt, de Graaf döntő legben tudott győzni. Steve Hine nem tudom osztogatott-e muffint, de a mérkőzést megnyerte 6-4-re Richie Edhouse ellen. Joe Cullen és Gerwyn Price szintén döntő legig vitték a meccset, a Rockstar becenevű angol örülhetett a végén. Jamie Lewis nem lassított, 6-1-re verte meg Danny Noppertet. Peter Wrightnak megtetszett Gary nullázása így ő is elkövette ezt szegény Darren Webster ellen. A vesztesek egyébként 1500 fontot kasszíroztak, ami nem rossz pénz, és év végén még sokat is érhet.

Negyeddöntők:

Akik idáig eljutottak azok már 2250 fontot zsebre tehettek, szóval megérte jól dobni. Steve Hine jól játszott eddig és Anderson ellen sem vallott szégyent, de ez csak három legre volt elég.

Peter Wright az elmúlt hetek gyengébb szériája után, nagyon összeszedte magát, ezúttal Brendan Dolant verte meg 6-3-ra. Jeffrey de Graaf karrierje legnagyobb sikerét érte el. Történetesen életében először jutott négy közé PDC tornán. Ezt pedig Richard North 6-4-es legyőzésével érte el. Jamie Lewis a vb után újra négy között találta magát egy versenyen. Igaz ez jóval kisebb torna, de 6-3-ra megverni Joe Cullent az szép siker.

Elődöntők:

Peter és Jeffrey de Graaf feszültek egymásnak az egyik elődöntőben. A holland játékos nem adta könnyen magát, próbálkozott rendesen de csak megnehezíteni tudta Snakebite dolgát. A vége 6-3, így pedig Wright születésnapján döntőbe jutott.

A másik meccsen Gary Anderson és Jamie Lewis csaptak össze. Nos a kétszeres világbajnok skót nem sokat vacakolt. 109 feletti átlag, a legrosszabb köre tizenhat nyilas volt, 75% volt a kiszálló mutatója, szóval brutális volt. Lewis sem szégyenkezhet, korrekt számokat hozott, de ez csak három leg megnyerésére volt elég.



dx8t0j_wkaalkgc.jpg
Döntő:

Összejött a skót döntő, a világranglista második és negyedik helyezettje között. A döntőt Anderson remekül kezdte, az első leget elvitte hátsó pályáról. Wright egyenlíthetett volna, de a lehetőségek kimaradtak ez pedig 2-0-ás Anderson vezetést eredményezett. A következő legben megint duplát rontott Wright, ezt pedig megint büntette Anderson, aki a saját kezdését is behúzta így pedig 4-0-ra vezetett. A meccs el is dőlt, Gary brutálisan játszott és nullázva nyerte a meccset. Kiváló napot zárt a kétszeres világbajnok, 100 feletti átlaggal zárt a tornán, abszolút megérdemelten nyert. Wright pedig legalább döntőt játszott a sikertelen hetek után és keresett 6000 fontot is.



dx8aqwuxcaaygse.jpg

A mai nap eredményei:

napi.jpg

A Players Championship állása három kör után:

pco.jpg

A friss világranglista:

oom_1.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr6213729290

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása