9 Nyíl

Tornák tömkelege a hétvégén

2018. március 11. 18:14 - adam_f

Hírek a darts világából

A Players Championship és a Eurpoean Tour angol selejtezői mellett azért voltak még rangos rendezvények ezen a hétvégén is a darts világában. Ebből mi most azt a kettőt mutatjuk meg, amelyek tényleg elég nagy hírverést kaptak ahhoz, hogy beszámolhassunk róluk. Nézzük is, melyek ezek:

pdcasian_tour2.jpg 

Az első ilyen rangosnak mondható torna a mostani hétvégén megrendezett PDC Asian Tour első és második állomása volt, amelynek a dél-koreai főváros, Szöul adott otthont, s persze ki más lett volna a rendezvény "Hangja", mint a mindenki által nagyon kedvelt Russ Bray. A versenyek egyenként 10.060 dolláros összdíjazásúak voltak és nagyon nagy csatákat, valamint egy kilencnyilas játékot is hoztak. Történt ugyanis, hogy a szombati nap döntőjében a hongkongi Royden Lam és a fülöp-szigeteki Noel Malicdem találkoztak egymással, és ha már a filippínó eljutott a fináléig, akkor igyekezte azt emlékezetessé is tenni ezzel a kilencnyilas játékkal:

A szombati finálét azonban a jóval rutinosabb Lam nyerte végül, ezzel pedig az ő kezébe került az első alkalommal kiírt Asian Tour szombati trófeája. Aztán vasárnap folytatódott tovább a sorozat, amelynek második állomását a japán színeket a vébén képviselő Aszada Szejgo nyerte. Aszada a fináléban a hazaiak játékosát, Pak Hjun Csul-t győzte le, ezzel pedig be is húzta a második versenyt.

Eredmények:

Első verseny - március 10, szombat

Negyeddöntők:

Lourence Ilagan 5-3 Christian Perez
Noel Malicdem 5-2 Benedicto III Ybanez
Royden Lam 5-2 Ven Lihao
Juja Higucsi 5-4 Juki Jamada

Elődöntők:

Noel Malicdem 5-3 Lourence Ilagan
Royden Lam 5-2 Juja Higucsi

Döntő:

Royden Lam 5-3 Noel Malicdem - Noel Malicdem kilencnyilast dobott 

Második verseny - március 11, vasárnap

Negyeddöntők:

Arasi Macumoto 5-2 Kejta Ono
Aszada Szejgo 5-2 Haruki Muramacu
Pupo Llieh 5-3 Paul Lim
Pak Hjun-Csul 5-2 Benedicto III Ybanez

Elődöntők:

Aszada Szejgo 5-0 Arasi Macumoto
Pak Hjun-Csul 5-2 Pupo Llieh

Döntő:

Aszada Szejgo 5-4 Pak Hjun-Csul

darts_point_banner_2018_hps.jpg

A második versenyt tőlünk nem messze, pontosabban Zágrábban rendezték, ahol végül osztrák siker született Rusty-Jake Rodriguez személyében. Az osztrák játékos végig nagyon jól játszott és a fináléban a hazai Ivica Cavrić sem tudta megállítani. az ismertebb nevek közül Michael Rasztovits a harmadik helyre ért oda, a soft-specialista Boris Krčmar az ötödik, míg a szerb Oliver Ferenc a 17. pozícióban végzett. Szerencsére magyarok is voltak szép számmal a versenyen, akik közül Nagy Barnabás, Böröczi Áron, Major Nándor, Czukor Péter Benedek és László Géza is egyaránt a harminckettes főtábláig jutottak el. Bővebb információkat a versenyről a rendezvény honlapján találhattok, viszont olyan szerencsénk van, hogy még videóval is tudunk szolgálni a tornáról:

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr9013731110

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása