9 Nyíl

A legszomorúbb Players Championship forduló története

2018. április 07. 18:49 - Dart Major

2018 PDC Players Championship 7. - Barnsley, Metrodome (összefoglaló)

Derült égből villámcsapásként érkezett csütörtök este a hír: elment a darts sport egyik legendás alakja. Eric Bristow nélkül nem lenne ugyanaz a darts, amit ma ismerünk. Ennek megfelelően a mai verseny egy perces néma tisztelgéssel kezdődött, a mezőny fejet hajtott a legendás Craftey Cockney előtt. Ezután pedig lejátszották a versenyt.

players-championship_1.png


Első forduló:

A szokásoknak megfelelően az ismertebb nevek közül többen hamar befejezték a mai versenyt. Steve West kikapott 6-2-re Arron Monktól, Joe Cullen ugyanilyen arányban bukott Madars Razma ellen. Szoros 6-5-ös vereséget szenvedett Simon Whitlock Jimmy Hendriks ellen, Mervyn King Ryan Searle ellen, Steve Beaton Jamie Bain ellen, Brendan Dolan pedig Alan Tabern ellen. Kim Huybrechts 6-4-re kapott ki Prakash Jiwatól, Jelle Klaasent pedig honfitársa Jan Dekker verte szintén 6-4 arányban. Michael Smith, Gerwyn Price, Max Hopp, Mark Webster és Justin Pipe viszont kiütéses 6-0-ás sikert arattak. A forduló rangadóját Adrian Lewis és Raymond van Barneveld vívta, a meccs szerencsére megnézhető:


Második forduló:

A nem várt eredmények ebben a körben is megérkeztek. Jamie Lewis kiváló játékkal, 100-as átlaggal megverte Gary Andersont, szintén remek játékkal Nathan Aspinall 6-2-re ütötte ki Alan Norrist. Ian White nem ma gyarapítja tornagyőzelmeit, ugyanis 6-5-re elbukta a Rowby-John Rodriguez elleni mérkőzést. Ryan Joyce komoly skalpot szedett be, nevezetesen legyőzte Vincent van der Voort-t. Tytus Kanik is szép sikert ért el, ő James Wilsont tudta megverni döntő legben. A nagyok közül Peter Wright 6-4-re nyert Luke Woodhouse ellen, Price 6-1-el lelépte Ronnie Baxtert, Daryl Gurney simán verte Daniel Nilssont, ahogy Darren Webster is lazán hozta a Ryan Harrington elleni mérkőzését. James Wade, Kyle Anderson, Rob Cross és Adrian Lewis sem hibázott, így ők is bementek a legjobb 32 közé. Michael Smith is hozta amit kellett Gary Eastwood ellen így ő is tovább tudott menni. Megnézhető Jan Dekker és Ricky Evans szoros partija, akik szeretik a kiélezett meccseket azoknak érdekes lehet:

Harmadik forduló:

Némi meglepetésre Darren Websternek nem jött össze a tizenhatba kerülés miután döntő legben kikapott Max Hopptól. James Wade is elszállt, bár egy Kyle Anderson elleni 6-3-as bukta benne van a pakliban. Összecsapott a két Lewis is, a meccset KO-val Adrian nyerte Jamie ellen. Big John Henderson mindenkinek nagy falat lenne, most ezt Gerwyn Price tapasztalta meg és vesztett a Hegylakó ellen 6-3 arányban. Rob Cross is befejezte a versenyt, őt a spanyolom ásza Cristo Reyes verte meg, akire igencsak ráfért már egy kis sikerélmény. Wright 6-2-re verte Monkot, Bunting 6-4-re Kamphuis-t, Gurney nyögvenyelősen de legyőzte Jamie Cavent, Chizzy pedig 6-3-as sikert aratott Ron Meulenkamp ellen. Michael Smih és Jermaine Wattimena komoly kis csatát vívott, hála az égieknek erről sem kell lemaradnunk.

Nyolcaddöntők:

St. Helensnek jó napja, pontosabban jó köre volt. Bullyboy és Chizzy is nullázta ellenfelét, előbbi Kyle Andersont, utóbbi Chris Dobeyt ütötte ki. Stephen Bunting ugyan nem nullára, de 6-4-re nyert Peter Wright ellen. Bár látva Peter Wrightot csütörtökön ez a nyolcaddöntő is komoly teljesítmény tőle.

Adrian Lewis folytatta menetelését, ennek most Nathan Aspinall látta kárát. Jeffrey de Zwaan 6-5-re hozta a mérkőzését Robert Thornton ellen, aki vélhetően átesett szokásos idegrohamain. Max Hopp szép sorozata sem szakadt meg, ezúttal Gurneyt verte meg 6-4-re. Ryan Joyce szépet ment, de ezúttal James Wilsonnal már nem bírt el. John Henderson sem húzta be a féket, a legjobb nyolc közé Cristo Reyes testén át jutott be.

Negyeddöntők:

Chizzy és a Hegylakó csatája sok izgalmat nem hozott, az angol játékos elég sima 6-2-es győzelmet aratott. Michael Smith kicsit nehezebben de nyert James Wilson ellen így ő is bement a legjobb négy közé. de Zwaan és Hopp rendesen kimaxolták az izgalmakat. A holland játékos döntő legben tudta legyőzni német ellenfelét. Adrian Lewis és Stephen Bunting meccsét pedig előbbi nyerte mégpedig az alábbi módon:



Elődöntők:

Abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy mind a két mérkőzést láthatjuk. Így megnézhetjük a döntő legig menő liverpooli derbit Smith és Chisnall között és az ennél simábbra sikerült Lewis - de Zwaan csatát.

Döntő:

Jackpot kontra Bully Boy. Smith döntője nem hiszem, hogy túl nagy meglepetés lenne, ám Lewistól jelen helyzetben némileg meglepő, hogy eljutott idáig. Az első két leget elvitték a felek első pályáról, majd Smith dobott egy 158-as kiszállót és breakelni tudott. Erre Lewis rögtön felelt, ám öröme nem tartott sokáig: Smith az ötödik legben 130-ról szállt ki. Ez pedig megfeküdte Lewis gyomrát, több leget nem nyert így pedig Michael Smith 6-2-es sikerével megnyerte a versenyt.

do_1.jpg

plc.jpg

Szólj hozzá!
Gamecente

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr4113816578

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása