9 Nyíl

A matematika is beleszólhat a végső sorrendbe

2018. május 10. 11:29 - Denis Potvin

2018 Unibet Preimer League of Darts - BHGE Arena, Aberdeen (a tizenötödik kör beharangozója)

Az utolsó fordulót rendezik a Premier League csoportkörében és a nagy kérdések gyakorlatilag már eldőltek. Daryl Gurney-nek maradtak még matematikai esélyei, de ehhez a szerencsének alaposan közre kell játszani. Az első három sorrendje még könnyen változhat, így aztán nagyon bízunk abban, hogy felszabadult örömdartsot fogunk csütörtök este látni Aberdeenben.

20170928135956_83.jpg

Az estét Michael Smith és Raymond van Barneveld meccse nyitja. Ennek annyi lehet a tétje, hogy ha Smith nyer, akkor megtarthatja a második helyét, de szinte bizonyos, hogy a jelenleg harmadik Rob Cross ellen játszik majd a negyeddöntőben. Smith egyetlen vereséggel zárta az alapszakaszt, a másodikban viszont kicsit már visszafogottabb volt a játéka, de még így is elég volt a második helyhez. Barneveld sorsát már az első kilenc forduló meghatározta, aztán a második etapot is két vereséggel kezdte, de betyáros hajrába kezdett. Ennek eredménye, hogy pontszámban még utolérhetné Gary Anderson-t, de megelőzni a legarány miatt már nem. A két játékos kiegyensúlyozott egymás elleni mérlege is szoros meccset sejtet. Eddig Barney hétszer Smith hatszor nyert. Smith a múlt hétvégén elődöntős volt a sindelfingeni Euopean Tour-on, Barney viszont egy hónapja csak a Premier League-meccsekre koncentrált, legutóbb az április 8-i Players Championship-en volt ott és a legjobb tizenhatig jutott.

dcrxr3dw4aeoqpb.jpg

Simon Whitlock a mezőny hátsó felében fog végezni, így számára a Rob Cross elleni meccs már csak presztízscsatának minősül. Ugyanakkor a világbajnoknak még kellene a pont, mert akár az a furcsaság is előfordulhat, hogy veresége esetén Gary Anderson beelőzi, és akkor Michael van Gerwen ellen elődöntőzhet. Whitlock csak egy meccset nyert meg a második szakaszban, de Crossnak is csak két sikere van. Várhatón Cross azért odateszi magát, hogy elkerülje a holland dobógépet és egy esetleges Smith vereséggel még akár második is lehet. Ennek persze abból a szempontból nincs jelentősége, hogy Smith ellen készülhet majd az elődöntőben. Tavaly játszották első egymás elleni meccsüket a UK Open kvalifikációjában, amelyet Cross nyert és eddig is jobban áll, 3-2-re vezet.

A matekozás a Peter Wright-Daryl Gurney meccsen kezdődik majd el. Gurney a matematikai esélyeit úgy válthatja valóra, hogy megveri a hazai közönség támogatását élvező Wrightot, ráadásul nem is simán, hanem nagyon kellene. Akkor van esélye még a négybe kerülni, ha az északír nyer, Anderson veszít Gerwen ellen és a két játékos között eltűnik a 12 legnyi különbség. Nem lehetetlen, de az erőviszonyokat elképzelve nem valószínű, hogy Gurney úgy nyer hattal, hogy Anderson ugyanennyivel kikap. Minden esetre éppen ezért parázs meccsre van kilátás és kérdés Gurney hogy kezeli a nyomást, amelyet esetleg Wright helyez rá. Jubileumi, huszadik meccsük lesz egymással, 11-1-7 az állás Wright javára, csak emlékeztetőül, az idei PL-ben már játszottak, az pedig 6-6 lett.

c6lwhtexqaumiy6.jpg

Azt nem lehet tudni, mennyire nyomja majd rá a bélyegét az előző meccs a napot záró Michael van Gerwen-Gary Anderson találkozóra, de a skót annak a tudatában fog már a színpadra lépni, hogy milyen eredmény kedvez neki. Arról senkinek ne legyen kétsége, hogy Anderson a hazai közönség támogatásával, kettőzött erővel küzdhet és Gerwen egy pillanatig nem fog lemondani a győzelemről, így aztán egy izgalmas csatával záródhat a Premier League idei csoportköre. Két, nagyon rutinos játékos már hosszú évek óta vív csatákat egymással, csak a világbajnokságon háromszor találkoztak, döntőt is játszottak egymás ellen. Ők is jubilálnak, az 50. egymás elleni meccs jön, eddig 32 Gerwen és 15 Anderson siker mellett két döntetlennel. A PL idei szezonjában Gerwen 7-3-ra nyert, ahogy az utolsó négy meccsükön is.

Ezzel kialakul majd az idei szezon csoportkörének a végeredménye. Az elődöntőben az első helyezett a negyedikkel, a második a harmadikkal játszik majd. Ezt majd a jövő csütörtökön, Londonban, az O2 Arenában rendezik majd, ahogy utána a döntőt is.

dc0vlgawsai3zfv.jpg

A csütörtöki program, Premier League, 15. forduló

  • Michael Smith-Raymond van Barneveld, 20:10
  • Simon Whitlock-Rob Cross, 20:50
  • Peter Wright-Daryl Gurney, 21:30
  • Michael van Gerwen-Gary Anderson, 22:10

És akkor egy kis tippelés

Szólj hozzá!
Gamecente

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr7413903910

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása