9 Nyíl

Célegyenesben...

2018. május 17. 08:44 - adam_f

2018 Unibet Premier League of Darts - The O2 Arena, London (a döntő este beharangozója)

Bizony-bizony...ez a nap is elérkezett. Az utolsó este ebben az esztendőben, hogy a 2018-as Premier League sorozat négy, még talpon maradt játékosa megvívja végső csatáját a trófeáét, közülük ketten pedig ezt első ízben tehetik meg. Ám, ahogy a jelenlegi helyzetet nézzük, nem lesz éppen egyszerű dolguk. Hogy miért is? Remélhetőleg ebben a posztban sikerül választ adnunk minden olyan kérdésre, ami felmerülhet. Ezévi utolsó PL-felvezetőnk következik...

20170928135956_83.jpg

Elődöntők:

GARY ANDERSON (SCO) - MICHAEL SMITH (ENG)

Maradjunk annyiban, hogy nem mindennapi összecsapás lesz a kétszeres skót Premier League-győztes (2011, 2015), valamint az ifjú angol titán között. Hiszen érzelmileg rengeteg szállal kötődnek egymáshoz (mint ahogy Phil Taylor is Adrian Lewis-hoz), de én most azt mondom, hogy inkább beszéljen helyettem a Repülő Skót:

"Számomra ő olyan, mintha a fiam lenne, de én a győzelemre fogok játszani. Ő a társam, és együtt nagyon jók vagyunk, de nem számít, hogyan játszunk, én mindig nyerni akarok.

Nagy dolog lesz Michael-lel (Smith-szel - a szerk.) játszani egy ilyen nagy színpadon, a győztesre pedig ott fog várni majd a másik a fináléban. Aki nyerni fog, az bejuthat a legjobbak közé, de egyikünk sem szeretne az előszobában maradni. Persze, nem lesz egyszerű dolog ez a csütörtök, de tudom, hogyan kell játszanom. A régi Gary még mindig feltűnhet, és jó játékával feltüzelheti az embereket. Most el fog dőlni minden, és kiderül majd az is, hogy milyen játékkal tudok előrukkolni.

anderson_plp_600w.jpg

Az Aberdeen előtti időszak elég kemény volt, de a Michael (van Gerwen - a szerk.) elleni győzelem megmutatta, hogy még mindig van bennem erő, és akár a hátsó pályáról is befuthatok, mint győztes.

Ez a tizenöt hét elmúlt, már csak egy este van hátra. Rotterdam óta kissé nehezebben ment, azért is örültem a Michael elleni sikernek. Nagy önbizalommal nézek a play-off elé, hiszen eddig is sikerült megcsinálnom, amit akartam, és ez most sem lesz másképpen."

Tény és való, tényleg nem volt egyszerű Anderson helyzete, hiszen nehezen indult be nála a szekér: az első öt fordulóban - egy komoly hátfájassal karöltve - két győzelem és két vereség mellett egy döntetlen volt a mérlege. Aztán jött egy UK Open siker, ami után még nem tudott teljesen felpörögni (két győzelem, egy döntetlen, egy vereség), de aztán Sheffield után végül beindult a szekér és négy győzelem mellé csupán egy döntetlen és egy vereség jött, így a skót végül csak bedobta magát a végső négyesbe, ahol már akármi is megtörténhet.

Mentoráltja - aki most egyben az ellenfele is - jobb mérleget produkált ebben az esztendőben, hiszen neki nem kellett izgulnia azon, hogy kipottyanhat. Az első kilenc körben csak két vereséget szedett be (az elsőt négy kör után szenvedte el), a második szakaszban 2-3-1-es mérleggel biztosította magának a második helyet, ezzel pedig a rájátszást, ami a 2016-os debütálása óta a legjobb eredménye.

anderson_plp_600q.jpg

Ebben a kiírásban az első fordulóban találkoztak egymással, ahol 7-5-ös Smith siker lett a vége, majd a 11. fordulóban akadtak újra össze, ahol viszont Anderson bizonyult jobbnak, 7-2 arányban és 109,1-es mérkőzésátlaggal. Összességében véve Anderson 2-1-re vezet az egymás elleni összevetésben, ami az eddigi Premier League találkozókat illeti, ám ez a mérleg bizonyosan változni fog az est végére.

MICHAEL VAN GERWEN (NED) - ROB CROSS (ENG)

Kettejük összecsapása szinte már epikus magasságokba emelkedik, hiszen Rob Cross nem olyan régóta van bent a profi darts körforgásában, és rögvest az első évében világbajnok lett. Persze ehhez kellett egy olyan komoly elődöntő is, amit a két kopasz egymás ellen vívott meg, és végül egy heroikus küzdelemben az angol tudott nyerni, ami pedig utána jött, az már történelem...

Ha kettejük összevetését nézzük, akkor az eddig elsöprő Michael van Gerwen fölényt mutat, hiszen az eddig tizenkét találkozójukból tízet a holland világelső nyert, míg kettőt az angol tudott behúzni (igaz, abból az egyik a vb-elődöntő volt). A Premier League-ben ez az év volt Cross számára a debütálás esztendeje, és mi tagadás elég döcögősen indult számára a sorozat, hiszen kapásból két zakóval indított. Aztán valami megváltozott, mivel az angol zsinórban öt győzelmet szedett be, amivel bebiztosította magát a második szakaszra, ahol már csak arra kellett összpontosítania, hogy bent is maradjon a legjobb négyben, ezt pedig (két győzelem, három döntetlen és két vereség mellett) meg is valósította, ezzel pedig első PL-szezonjában máris a rájátszásban találta magát.

MvG pedig továbbra is olyan formát mutat, amit egy világelsőnek mutatnia kell: Az alapszakasz első körében "csak" egy vereséget szedett be, majd a második körben volt egy kis mélypont, amikor pont hazai közönség előtt jött be két fals, ám mindettől eltekintve azt kell mondani, hogy a Premier League mostani első számú esélyese a holland játékos. Ahogy ő is fogalmazott egy vele készített interjúban: „Ez most fontos verseny lesz, de én fantasztikusan érzem magam, és szeretném megtartani ezt a győztes érzéstSoha nem akarok veszíteni, harcolni akarok minden legben, és azt szeretném, ha semmi nem lenne magától értetődő.

mvgcross.jpg

Vajon MvG negyedszer, vagy Rob Cross először? Majd kiderül a mérkőzés után...

Annak ellenére, hogy az első vagyok, én minden meccsen meg akarom mutatni, hogy a legjobb is vagyok. Michael vagyok, győztes vagyok. Én a saját dolgommal, a saját dobásaimmal vagyok elfoglalva és nem azzal, hogy más mit csinál.”

Ebben az esztendőben kétszer futottak össze egymással a PL-ben (Dublin, Birmingham), és mind a kétszer MvG örülhetett a végén. S hogy most miként lesz vajon? A reklám után kiderül... ;)

Addig is tippeljetek, mi lesz a vége. Ehhez pedig egy kis segítséget is adunk, ugyanis a Unibet is megtette tétjeit, és ők is a hollandot hozták ki a legnagyobb esélyesnek, persze még akármi is megtörténhet azon az estén...

Az elődöntők:

Michael van Gerwen: 1/5
Rob Cross: 7/2

Michael Smith: 2/1
Gary Anderson: 2/5

Ki lesz a végső győztes:

Michael van Gerwen: 1/2
Gary Anderson: 7/2
Rob Cross: 7/1
Michael Smith: 10/1

  

playoff.jpg    

Szólj hozzá!
Gamecente

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr8013953262

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása