9 Nyíl

Egy magyar Penge is hasított a svájci bicskák között

2018. június 11. 14:41 - adam_f

2018 Swiss Open & Helvetia Open - Oberglatt, Svájc (összefoglaló)

Székely "Penge" Pál nagyot ment a hétvégi Swiss Open, valamint Helvetia Open versenyeken, ahol végül mindkét alkalommal a kilencedik helyen zárt. Azt hiszem, ennél nagyobb hírverés nem is kell a magyar darts számára, mert ezzel, hogy Penge egy ilyen rangos eseményen (ráadásul egy erősnek mondható mezőnyben) ilyen eredményeket tudott elérni, azt mutatja, hogy mindenki előtt nyitva áll a lehetőség, csak kellő alázat, munka és elszántság kell hozzá. Az eredmények pedig előbb-utóbb jönni fognak, mint ahogy a mellékelt ábra is mutatja. Hétvégi összefoglalónk következik.

sda.jpg

Szombaton a Swiss Open megmérettetése várt Pengére, aki már pénteken útra kelt Barta Zsolti társaságában, hogy legyen egy kis ideje akklimatizálódni. Rajta kívül még néhány magyar játékossal találkozhattunk a listán, viszont nem mindenkinek sikerült eljutnia végül Svájcba. A Kelemen-fiúk (Dániel és Péter) ellenfelei - mivel ők nem mentek el a tornára - automatikusan játék nélkül mentek tovább (mind a felnőtt, mind pedig az ifjúsági mezőnyben), míg Salamon Márk már a 128 között elköszönt Fabian Schön ellen (0-2). A magyar felmenőkkel büszkélkedő, de svájci színekben induló Langi Szilveszter honfitársa, Pascal Barbezat ellen kapitulált szintén a 128-as mezőnyben, így egyetlen magyarként Pali maradt talpon.

De nem is akárhogyan: az első találkozóját nagyon simán nyerte a német Joel Mayer ellen (2-0, 78,07-es átlag), hogy aztán ő is játék nélkül menjen tovább a 64 közé (Emir Mujanović ugyanis nem jelent meg a megadott időpontban). A 64-es mezőnyben a német Nico Wagner érkezett, aki az első szettben még rá tudott ijeszteni Pengére, de aztán a magyar versenyző beindult és végül két szettben (2-1, 2-0) felülmúlta ellenfelét, aki ellen 90,91-es átlagot produkált. Következhetett tehát a tábladöntő, ahol a mostani World Cup of Darts-ot megjárt Andy Bless volt az ellenfél, de Pengének még az sem. Pali sima 2-0-val, és közel 90-es átlaggal lépett túl svájci ellenfelén, amivel rögvest a legjobb tizenhat között találta magát. Ebben a körben az angol James Hurrell érkezett ellenfélként, és Pali nagyon jól állta a sarat, mégpedig olyannyira, hogy az első szettet 2-0 arányban be is húzta. Azután az angol ritmust váltott, és a második szettben magához ragadta a kezdeményezést, viszont ezt a játékot csak nagyon nehezen tudta behúzni 2-1-re. A döntő legben aztán már jobban koncentrált a HillBilly becenévre hallgató Hurrell, és végül 2-0 arányban a szettet, 2-1 arányban pedig a meccset is megnyerte. Pali ezen a találkozón 71,76-os átlagot ért el, amivel végül az előkelő kilencedik helyen zárta a szombati tornát...

szpenge.jpg

Két kilencedik hely lett Penge termése a hétvégéről (fotó: Facebook)

...amelyet végül a német Michi Unterbuchner nyert meg, a fináléban a katalán színekben induló Marti Marti-Santamariá-t legyőzve 3-0 arányban. A német játékos egyre inkább kezd belemelegedni ebben az évben, hiszen a BDO-vébén az elődöntőig, míg a World Trophy-n egészen a fináléig menetelt. Unterbuchner a fináléban 86,91-es átlagot szórt.

trex1.jpg

Michi Unterbuchner nagyon beindult 2018-ban: vébé-elődöntő, World Trophy finálé, most pedig egy győzelem és egy második hely (fotó: Facebook)

Vasárnap aztán jött a Helvetia Open, ahol négy nyert legig tartottak a találkozók. A többi magyar közül a Kelemen-fiúk ellenfelei játék nélkül mentek tovább, míg Salamon Márk erőnyerőként jutott a 128-ba, ahol aztán éppen Langi Szilveszter jelentette számára a búcsút. Langi-t végül a 64-ben Thomas Langer állította meg, így ismételten csak Pali maradt versenyben...

...ahol rögtön a 256 között vágott bele a küzdelmekbe a svájci Roger Baumann ellen, és melegített be egy laza 4-0-ás sikert hozó találkozóval (70,73-as átlaggal). A 128 között Sean Cain jött volna, ám az angol versenyző nem jelent meg, így Penge máris a 64 között volt, ahol egy újabb svájci, név szerint Samuel Schaubacher várt rá. Az eredmény újfent 4-0 lett a magyar játékosnak, aki 78,08-as átlaggal abszolválta a találkozót. Az újabb tábladöntőben ezúttal holland ellenfél került Penge útjába, Raoul Meijer személyében, ám ő sem tudott fogást találni a magyaron, aki ezt a találkozót is sima 4-0-val hozta (79,11-es átlagot produkálva). A legjobb tizenhatban aztán a szombati nap győztese, azaz Michi Unterbuchner érkezett, akivel egy nagyon izgalmas és végletekig kiélezett mérkőzést játszott Pali. A végén azonban a német örülhetett, aki 4-3 arányban tudott nyerni Penge ellen (82,39-es átlagot dobott a magyar játékos), aki ezzel a vasárnapot is a kilencedik helyen zárta.

Unterbuchner végül itt is a fináléig verekedte magát, ám ott ezúttal be kellett érnie a második hellyel, ugyanis a walesi Nick Kenny ezúttal erősebb volt nála, és 5-4 arányban behúzta a vasárnapi finálét (a német ezúttal 87,36-on átlagolt).

Mindent összegezve azt kell mondanunk, hogy soha rosszabb nemzetközi versenyt kívánunk a magyaroknak, mert ebből is látszik, hogy a befektetett munka előbb-utóbb ki fog fizetődni. Penge számára ez jelen esetben két kilencedik helyezésben realizálódott, de tudjuk, hogy lesz ez még jobb is.

Ja...majdnem elfelejtettem: adós vagyok a többi győztes nevével is. Szombaton a nőknél a friss World Trophy-győztes Fallon Sherrock diadalmaskodott, a fináléban 2-1-re felülmúlva Deta Hedman-t, míg az ifiknél Marcel Steinacher lett a szombati befutó. Vasárnap a hölgyek mezőnyét ismételten Fallon Sherrock zárta az élen, újra csak Deta Hedman-t legyőzve a döntőben (4-0), míg az ifjúságiaknál Nico Langer lett a végső győztes.

Azt hiszem, így már tényleg minden teljes...

(a beszámoló Penge Facebook-oldala - és Barta Zsolti -, valamint a Swiss Darts Association közreműködésével készült)

Szólj hozzá!
Gamecente

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr8314040054

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása