9 Nyíl

A magyarok ismét bevették Bécset

2018. június 24. 20:27 - adam_f

2018 WDF-BDO Austrian Open - Hilton Garden Inn, Vienna South (összefoglaló)

1485 után 2018-ban is sikerült bevenni az osztrák fővárost a magyaroknak. Ám ezúttal nem Hunyadi Mátyás érkezett meg nagy csinnadratta közepette a híres "fekete serege" élén, hanem hazánk dartsosai jöttek a csendtől övezve, hogy megmutassák újfent, milyen is az a bizonyos magyar virtus. Hogy miképpen sikerült mindez? Az összefoglalónkból kiderül, úgyhogy nem is húzom tovább az időt. Íme...

ao2018-3.jpg

Az idei Austrian Open természetesen már pénteken kezdetét vette a férfiak és a hölgyek warm-up versenyével. A férfiaknál végül hazai siker született, Dietmar "Didi" Burger révén, aki a döntőben honfitársát, Lukas Doringer-t győzte le 4-0 arányban. A harmadik helyen a belga Roger Janessen, valamint a cseh Martin Kliment végzett. A nők mezőnyében az angol Jo Rolls nyerte a bemelegítő versenyt, a fináléban 4-3 arányban legyőzve a román Andreea Brad-ot. A harmadik helyen a finn Maret Liiri, valamint a bolgár Plamena Urdeva végzett.

warmup.jpg

A pénteki warm-up verseny győztesei: Dietmar Burger és Jo Rolls 

A szombati napon négy kategóriában álltak tábla elé a dartsosok a bécsi Hilton Garden Inn-ben megrendezett versenyen. Természetesen a város közelsége miatt rengeteg hazánkfia (és lánya) képviseltette magát ezen a rangos megmérettetésen, amelynek összefoglalójában igyekszünk minden magyar vonatkozású eseményt kiemelni.

magyarok.jpg

Az eredményesen szereplő magyar kontingens egy része (fotó: Facebook)

Kezdjük is rögtön a férfiak egyéni versenyével, ahol végül a második kiemelt belga, Roger "The Gizmo" Janssen végzett az első helyen. Számunkra ez azért volt jelentős (és persze egyben szomorú is), mivel a döntőben a Prince of Darts versenyzőjét, a tizenkettedikként rangsorolt Takács "Taki" Gábort győzte le 6-1 arányban. Taki nagyon jól versenyezte végig az egész napot (többek között a világbajnoki elődöntős, World Trophy második és Swiss Open győztes Michael Unterbuchnert is legyőzve az elődöntőben). De nézzük végig Taki menetelését. A 128 között Michael Meiert intézte el 4-1-gyel, 70,18-as átlaggal. A 64 között Fehér Lajos ellen már nőtt az átlag (72,54) és 4-1 lett a végeredmény. A tábladöntőben, a 32 között egy másik magyar győztest, Lakatos Gergőt sikerült legyőzni, erről csak sejtéseink vannak, 86-90 közötti átlag és 4-3 Takácsnak. A 16 között Markus Wild következett, ahol zseniális, 92,49-es átlaggal 4-0 lett ide. Sven Verdonck sem nyert leget Takács ellen: 5-0 és 82,58 nekünk. A már emlegetett Unterbuchner elleni meccsen 5-2 ide megint és 82,38-as átlag 140-es és 127-es kiszállókkal fűszerezve. A döntőre sajnos elfogyott a lendület, "csak" 73,27 jött össze és egy nyert leg. De akárhogy is kerülgetjük a szót, mégis nagy siker volt ez!

Székely "Penge" Pál is - aki szintén nagyon jó formában volt - bizakodva várta a szombatot. Hetedik kiemeltként a 128 között kapcsolódott be a versenybe, ahol magabiztosan verte a 2015-ös Hungarian Open győztes Aaron Hardy-t (4-1; 81,62-es átlag). A 64-ben a szombathelyiek egyik legjobbja, Pósfai "Mixi" Miklós várt rá, és egy nagyon jó csatát hozó mérkőzés végén nyújtott kezet Pengének, aki 4-3-mal jutott a 32 közé (79,51-gyel). Ott egy újabb magyar játékos, a balkezes Lefty, alias Lippert Gábor következett, ám neki sem sikerült fogást találni Pengén, aki sima 4-0 arányban (84,68-as átlaggal) abszolválta ezt a találkozót. A legjobb tizenhatban is folytatódott tovább a magyar-magyar csata, ahol ezúttal a Smile DC játékosa, Prés Nándor húzta a rövidebbet, aki végül 4-0 után fogott kezet Palival (aki 80,16-ot dobott ezen a meccsen). Ezután érkezett a belga Gizmo, aki a végállomást jelentette végül Pengének. A belga könyörtelenül kihasználta a számára adódó lehetőségeket, s noha Pali mindent megpróbált, ezúttal csak egy becsületlegre futotta tőle, így 5-1 lett a vége a belgának, aki 92,28-cal nyerte a találkozót, míg Pali - aki így tehát az ötödik helyen végzett - 83,33-mal átlagolt. A belga ezután továbbment az elődöntőből is, ahol a Sport DC dobója, Kovács Patrik próbálta megállítani - sajnos sikertelenül. Patrik így a harmadik helyen zárta a versenyt, míg Janessen Takács ellen a döntőt is behúzta, ezzel pedig meg is nyerte a férfiak egyéni versenyét.

fiuk_2.jpg

Két magyar is kibérelte a dobogó egy-egy fokát a szombati versenyen...

penge_5.jpg

...míg Székely "Penge" Pál a két svájci kilencedik hely után az ötödikig jutott ezúttal a sógoroknál (fotók: Facebook)

A hölgyeknél a Győri DC versenyzője, Ihász Veronika újfent megmutatta, hogy mit is tudnak a magyarok nyilai. Vera harmadik kiemeltként menetelt végig a nők versenyében, és nagy örömünkre ezen a napon nem volt neki ellenfele. A fináléban az angol Jo Rolls ellen játszott, és nagyon magabiztosan hozta is a legeket. 3-0 után Rolls tudott ugyan egyet nyerni, de Verát nem lehetett kizökkenteni a formából, aki végül az ötödik leget is megnyerve 4-1 arányban győzött, ezzel pedig a tavalyi harmadik helyezés után győztesként ünnepelhették őt a többiek.

vera_1.jpg

Ihász Veronika (középen) a tavalyi harmadik helyet cserélte fel most az elsővel (fotó: Facebook)

Az ifjúságiaknál szintén a magyarok taroltak: a lányoknál az első kiemelt Kovács Tamara, a Szolnoki Baglyok versenyzője győzött (a felnőttek között pedig az ötödik helyen végzett), a fináléban a cseh Anna Votavová-t felülmúlva 3-0 arányban, míg a fiúknál a friss utánpótlás soft Európa-bajnokunk, Lakatos Gergely (Smile DC) ért oda a végére, a fináléban Nico Kern-t legyőzve 4-3 arányban.

tamara.jpg

Kovács Tamara (középen) nagyszerű versenyzéssel ért fel a csúcsra...

geri.jpg

...míg Lakatos Gergely (középen) sikeresen átmentette a caorle-i formáját Bécsre is (fotók: Facebook)

A mai nap magyar vonatkozású eseményei a párosok versenyéhez kötődtek. Kezdjük azzal, hogy az Alexits Tamás - Baranyai László (Aramis DC - Sopron) kettős második helyen végzett a férfiak páros versenyében. A győztesek ezúttal is belgák voltak: Roger Janessen és Sven Verdonck múlták végül felül párosunkat 5-2 arányban a döntőben. A hölgyeknél azonban újfent magyar sikernek örülhettünk: az Ihász Veronika - Ölei Annamária összetételű duó legyőzte a Debora Urdeva - Plamena Urdeva alkotta bolgár kettőst a fináléban, ezzel pedig a hétvége negyedik magyar sikerét is behúzták.

Soha rosszabb kirándulást...

parosok.jpg

Gratulálunk a képen látható magyar párosoknak az elért eredményükhöz! (fotó: Facebook)

Tudósításunk a Magyar Darts Szövetség beszámolója, Székely "Penge" Pál Facebook-oldala (by Barta Zsolt), valamint a rendezvény internetes oldala alapján készült. A fotókat a Wiener Darts Verband Facebook oldaláról vettük át.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr614068787

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása