9 Nyíl

A kilencnyilast dobó filippínó újra megmutatta

2018. június 26. 10:04 - adam_f

2018 PDC Asian Tour 5-6 - Kobe (összefoglaló)

Ting-csi Royden Lam és Noel Malicdem sikerével zárult a PDC Asian Tour ötödik és hatodik állomása, amelynek ezúttal a japán Kobe adott otthont. A két játékos neve esetleg onnan is ismerős lehet, hogy az első, szöuli állomáson a fülöp-szigeteki versenyző éppen Lam-nak dobott egy nagyon emlékezetes kilencnyilast a döntőben, amit viszont végül a hongkongi nyert meg 5-3 arányban. Most egymás után lettek bajnokok mind a ketten, persze egy nap eltéréssel. Nézzük, hogy mi is történt tehát Japánban...

pdcasia18_kobe_blog.jpg

Ting-csi Royden Lam nyerte az Asian Tour ötödik, szombaton rendezett fordulóját, melynek a Kobe Port Terminal adott otthont. A hongkongi játékos végig jól versenyzett, a negyeddöntőben Juja Higucsi, az elődöntőben pedig Sin Higasida sem talált fogást rajta. A fináléban egy szintén sokak által jól ismert versenyző, a páros-világbajnokságon Japánt képviselő Szejgo Aszada várt rá, ám Lam neki sem adott sok esélyt arra, hogy megszorongassa. A hongkongi végül 5-3 arányban abszolválta a találkozót, amivel második tornasikerét aratta. Aszada eddig egy győzelem mellett egy második helyet tudhat a magáénak a versenysorozatban.

PDC Asian Tour 5. - Kobe Port Terminal, Kobe - 2018. június 23.

Eredmények:

Negyeddöntők:

Ting-csi Royden Lam 5-3 Juja Higucsi
Sin Higasida 5-4 Hiroto Icsimija
Szejgo Aszada 5-3 Pupo Teng Lieh
Kazuki Hagane 5-4 Haruki Muramacu

Elődöntők:

Ting-csi Royden Lam 5-2 Sin Higasida
Szejgo Aszada 5-2 Kazuki Hagane

Döntő:

Ting-csi Royden Lam 5 - 3 Szejgo Aszada

lam.jpg

Vasárnap a hatodik körrel folytatódott a verseny, amelynek a végén a már fent említett kilencnyilas elkövetője, azaz Noel Malicdem csaphatott diadalmasan a levegőbe. A filippínó dartsos nagyon meggyőző teljesítménnyel verekedte el magát a fináléig, hiszen a negyeddöntőben és az elődöntőben is csupán egyetlen leget engedélyezett ellenfeleinek. A döntőben aztán már egyet sem: ugyanis 5-0-ra mosta le a japán Dajszuke Akamacu-t, akinek konkrétan sansza nem volt arra, hogy megszorongassa Malicdem-et, pedig ő sem játszott rosszul ezen a napon. Győzelmével a filippínó az összesített ranglista negyedik helyére lépett fel, amely jelen pillanatban világbajnoki kvótát jelent neki. Rajta kívül még Lourence Ilagan, Ting-csi Royden Lam, valamint Szejgo Aszada áll pillanatnyilag vébé részvételre jogosító helyen.

PDC Asian Tour 6. - Kobe Port Terminal, Kobe - 2018. június 24.

Eredmények:

Negyeddöntők:

Noel Malicdem 5-1 Micumasa Hosinó
Singo Enomata 5-3 Paolo Nebrida
Dajszuke Akamacu 5-2 Acusi Homma
Christian Perez 5-2 Kejta Ono

Elődöntők:

Noel Malicdem 5-1 Singo Enomata
Dajszuke Akamacu 5-2 Christian Perez

Döntő:

Noel Malicdem 5 - 0 Dajszuke Akamacu

malicdem_at_600.jpg

Ez pedig az a bizonyos kilencnyilas, ha valaki netán nem tudná, miről is van szó:

A versenysorozat augusztus 18-19-én a malajziai Kuala Lumpur-ban folytatódik, majd szeptember 8-9-én Tajpej ad otthont a következő hétvégének, míg az utolsó két fordulóra a fülöp-szigeteki Manilában kerül majd sor, október 13-14-én. Természetesen mi is figyelni fogjuk az eseményeket, úgyhogy nem fogtok lemaradni semmiről sem.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr4614070521

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása