9 Nyíl

Long Live The King!

2018. június 26. 19:09 - Dart Major

2018 PDC Players Championship 15. - Metrodome, Barnsley (összefoglaló)

Nem szokványos hetet kezdett a PDC. Ma és holnap ugyanis két Players Championship kört rendeznek, majd a mezőny érintett része utazik Hamburgba a következő ET állomásra. Kemény időszak ez, aki itt állva marad és jól teljesít, az legény a talpán. MvG, Barney és Gary is úgy döntött, hogy ismét pihenéssel tölti ezt a napot, de híg azért nem lett a mezőny. Nézzünk szét az eredmények között.
players-championship_4.png

Első forduló:

A bemutatkozó kör túl sok meglepőt nem hozott. Vagyis olyanok estek ki - nagyobb nevük ellenére - akik mostanában már nem okoznak felhördülést egy-egy buktájukkal. Jelle Klaasen-t honfitársa Yordi Meuwisse verte 6-3-ra, Kim Huybrechts-nek 6-1-es zakót adott a korábbi világbajnok Mark Webster. Jamie Lewis 6-3-ra vesztette el a Nathan Aspinall elleni meccsét, Gerwyn Price döntő legben kapott ki Adam Hunt ellen, Alan Norrist Ross Smith búcsúztatta, Kyle Anderson pedig Gabriel Clemens ellen bukott. Akadt még pár rangadó(vagy inkább érdekes párosítás) azért: Chris Dobey-James Wilson: 6-5, Robert Thornton-Joe Murnan: 6-2, Steve Beaton-Madars Razma: 6-2. Adrian Lewis-t a brazil Diogo Portelával hozta össze a sors, és erről egy kis összefoglalót is megnézhetünk:

Második forduló:

Peter Wright-ra komoly meccs várt hiszen Cristo Reyes került az útjába, de le tudta győzni a spanyolt 6-3 arányban. Rob Cross nagyon megizzadt Justin Pipe ellen és csak döntő legben tudott győzni. James Wade és Robert Thornton jó pár nagy meccset játszott már, mostani derbijüket Wade nyerte simán 6-2-re. Daryl Gurney-nek is kemény falat jutott, hiszen Dimitri van den Bergh-vel akadt össze, de 6-4-re nyerni tudott. Simon Whitlocknak nem sikerült ez a kör, őt az indiai Prakash Jiwa verte meg minimális különbséggel.

Dave Chisnall is befejezte a napot, neki Devon Petersen jelentette a végállomást. Stephen Bunting 6-4-re verte Terry Jenkinst, Adrian Lewis 6-1-el lépett túl Aiden Kirkön, Darren Webster 6-3-ra nyert Robert Pickwood ellen, Steve Beaton Ronny Huybrechtset intézte el egy 6-2-es meccsen.

Harmadik forduló:

Peter Wright tragikusan rosszul játszva kikapott Robert Marijanovictól 6-2-re. Ez azért a kellemetlen vereségek közé sorolható.  A kör két nullázást hozott, Ian White Steve Lennon ellen, illetve Daryl Gurney Richard North ellen tudott maximális különbséggel nyerni. Chris Dobey szép skalpot gyűjtött mivel 6-2-re megverte Adrian Lewis-t. Steve Beaton nem kegyelmezett Darren Websternek az "öregfiúk" derbin és győzött 6-1-re. Jiwa nagy napja nem ért véget, most Keegan Brown-t tudta legyőzni. Cross újra megizzadt és megint 6-5-re nyert most épp Josh Payne ellen. Mervyn King elintézte Rowby-John Rodriguez-t, Mark Webster pedig Devon Petersent győzte le.

Nyolcaddöntők:

Erre a körre sok meglepetés már nem maradt. Egyedül talán Steve Beaton sikere Daryl Gurney ellen nevezhető meglepőnek. Bár ugye a Bronz Adonisz kiváló dartsos, szóval óvatosan a jelzőkkel.

Chris Dobey szépen játszott ma, de James Wade ellen már kevés volt a tudása. Legalábbis most.

Ian White elrontotta Jiwa remek napját és megverte az indiait 6-3 arányban. Mervyn King "bosszút állt" régi haverjáért Peter Wrightért, hiszen legyőzte Marijanovicot. Mark Webster is ünneprontónak bizonyult és megverte a szép eredményt elérő Stephen Burtont. Michael Smith is igazolta a papírformát és 6-4-re nyert John Henderson ellen. A legjobb nyolc közé beevezők között meglepetésre ott volt Jarred Cole aki Adam Hunt ellen győzött és ezzel élete legjobb PDC eredményét érte el. A fiatal Jarred (tavaly WDF ifjúsági Európa bajnok volt) tour kártya nélkül kapott meghívást újra és mit mondjak, meghálálta a lehetőséget.

PDC-világbajnok kontra Lakeside-i bajnok. Azaz Cross - Bunting meccset is rendeztek. "Voltage" hozta is, de Bunting mostanában végre mutat életjeleket.

Negyeddöntők:

Steve Beatonnak megtetszett, hogy előbb megvert egy TOP 10-es játékost és most ezt megismételte. Ezúttal Michael Smith volt az áldozat.

Rob Cross számára azonban a torna befejeződött mivel a ma remeklő James Wade  elég simán, 6-3-ra megverte őt. Mervyn King sem húzta be a kéziféket, régi ellenfelét Ian White-ot győzte le 6-4 arányban. Jarred Cole tündérmeséje véget ért, de Mark Webster ellen nem szégyen egy 6-4-es vereség. Pláne nem 18 évesen.

Elődöntők:

Mark Webster több mint két éve nem járt elődöntőben ranglistás versenyen így talán most kap egy lökést karrierje. Megnyernie nem sikerült mert King kiváló formában játszott ellene, de így is jó napot zárt Webster.

James Wade és Steve Beaton is kiváló mérkőzést játszottak erről tanúskodik az alábbi táblázat is:
wadeel.jpg

Döntő:

Mervyn King és James Wade 44. mérkőzésükre készült. Óriási szám, szép kis múltja van a két dartsosnak. Wade eddig huszonhárom sikert ért el, King pedig húsz alkalommal győzött. Ez a szám azonban gyorsan huszonegy lett, mivel King ihletett formát mutatott a döntőben és esélyt sem adott a nap végére elfogyott Wade-nek.

kingd.jpg

d1_1.jpg
Mervyn King 2014-ben nyert utoljára tornát, most azonban megtört a kemény jég és sikerült újra győznie a darts egyik nagy öregjének.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr5914075475

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása