9 Nyíl

Michael van Gerwen kilencnyilassal tette helyre a napot

2018. június 30. 23:45 - Dart Major

2018 PDC European Tour 9. - European Darts Matchplay - edel-optics.de Arena, Hamburg (a második nap összefoglalója)

Tegnap mérsékelt izgalmakkal, de azért jó színvonallal indult el az idei kilencedik ET állomás. Ma a szokásoknak megfelelően a kiemelt tizenhat játékos is beszállt a körhintába. Így tehát MvG, Mensur, Price, Bunting, Darren Webster vagy épp Whitlock is tábla elé állt. Peter Wright viszont pihenőt tartott így ő 61 European Tour verseny után először hiányzott. Öt év után ismét volt kilencnyilas European Tour-on, valamint kiesett a világbajnok.
5ff53012837bc20f63a7a3b79893695a-rimg-w720-h256-gmir.jpg

Délutáni mérkőzések:

A nap első meccsén rögtön elköszöntünk egy kiemelt játékostól. Simon Whitlock egy csodás tíz nyilassal kezdett, majd elbukott két leget zsinórban Justin Pipe ellen. Pipe egyébként egy tizenöt nyilast is szállított 110-es kiszállóval. 2-2 után a Varázsló nem találta magát, duplát nem tudott dobni, sőt előfordult, hogy még le sem ért kiszállóra mikor Pipe már kiszállt. A vége 6-3 Justin Pipe javára, akinek átlaga hat ponttal kevesebb volt mint ellenfele teljesítménye, viszont 54%-os kiszállózása remek volt. Jonny Clayton és Jason Lowe mérsékelten színvonalas de legalább izgalmas meccset játszott. 2-2-ig mindenki hozta a kezdését, majd jött két break és 4-4-nél álltak meg a felek. Nyolcból három leg dőlt el öt kör alatt, igaz Clayton egy 148-as kiszállót is küldött. A meccs döntő legig ment, ahol Claytonnak voltak nyilai a győzelemhez de mind elrontotta. Lowe tehát kiemeltet legyőzve jutott be a legjobb tizenhat közé.

Gerwyn Price volt az első kiemelt aki tovább tudott jutni, igaz Maik Langendorf ellen nem kellett izzadnia. Az osztrák játékos alig jutott 80-as átlag fölé, és tizenkilenc kísérletből csak három duplát tudott megdobni. Price összesen két értékelhető leget dobott egy tizenegy és egy tizenhárom nyilast, és átlaga is "csak" 88 ponton volt. Szóval takaréklángon is továbblépett a walesi. A következő kiemelt aki kiszállt a buliból az Mervyn King volt. A jó öreg Mervyn a kezdését elbukta Paul Rowley ellen, de sikerült 2-1-re fordítania. Ezt az előnyt növelni is tudta és hat leg után 4-2-re vezetett. Három ötköröst is dobott King, míg Rowley csak próbált meccsben maradni. De ekkor valami történt. Konkrétan Rowley dobott két tizenöt nyilast és egalizált, bár a hetedik legben King két nyilat rontott kiszállóra. Ez a kiszállógond végigkísérte Mervyn további útját, és ez azt jelentette, hogy 6-4 arányban elvesztette a meccset.

James Wilson - Robert Thornton. Rutinos játékosok, top 32-es játékosok. Ehhez képest a mérkőzés némileg csalódás volt. Az első hat leget hozta az aki kezdett, csak Wilson volt aki képest volt tizennégy nyilast dobni. Igaz ő kétszer is. Ebből is látszik, hogy a breakre nem nagyon figyeltek a felek. Egész eddig hiszen a hetedik leget hátsó pályáról elvitte Wilson bácsi. Thornton persze gyorsan visszabreakelt egy tizenhárom nyilassal és 5-5 után rákészülhettek a döntő legre. Itt Wilson ismét szétesett, öt kör után csak 121 pontig ért le. Ezzel pedig a gyengébben játszó Thorntont sem lehet megverni. Egyik játékos sem érte el a 90-es átlagot, Wilson ráadásul 23% alatt kiszállózott. Nem volt egy jó meccs, de legalább volt némi izgalom.

Joe Cullent ritkán látni 83-as átlagot dobni. Ennél is ritkább, hogy ezzel nyer is Cullen, főleg ha ellenfele hét ponttal jobb átlagot dob és közel ugyanúgy kiszállózik. Martin Schindler kellően későn kapcsolódott be a mérkőzésbe, hiszen az első három leget elbukta, és duplára is csak egyszer dobhatott. A különbség pedig 5-1-ig is növekedett, Cullen dobott egy tizenkét nyilast is, a mérkőzésnek pedig KO szaga volt. Schindler ekkor dobott két tizenhárom nyilast, de közelebb már nem tudott kerülni. Joe Cullen szerény teljesítmény, csak egy 180-at (és két 140-et) dobva tudott nyerni. Kim Huybrechts és Chris Dobey sem tudott szabadulni Hamburg átkától. Vagyis ők sem voltak képesek 90-es átlag fölé jutni. A belga játékos egy hat és egy hét körös után dobott egy tizenhárom nyilast, és ez pedig tekintélyes 3-0-ás előnyt jelentett számára. Itt emelkedni látszott a szint, 16-15-14 nyilasok jöttek első pályáról ez pedig 4-2-es Huybrechts fórt jelentett. Ez azonban tovatűnt mivel Kim visszaesett és máris egál volt a parti. De nem dőlt kardjába a belga fiú és előbb 130-ról kiszállt majd dobott egy tizennégy nyilast és ezzel nyert 6-4-re.

Zárásként Darren Webster és Luke Humphries érkezett a táblák elé. Jól indult a meccs, két ötköröst dobtak, de utána beálltak a hatkörös partikra 3-2-es Webster előnyig. Ekkor jött egy huszonegy nyilas break a rutinos Webstertől, aki gyorsan a következő kezdését is behúzta. Ez a háromleges előny megmaradt a végéig így Demolition Man folytathatja holnap is. 

Esti mérkőzések:

Az este Andy Boulton győzelmével kezdődött, aki Steve Beatont győzte le. Az átlagok itt sem szöktek az égbe, Boulton 89,56-ig jutott csak. Beatonnak két 14 nyilas legje is volt, Boulton pedig egy 121-es, bullos kiszállóval fejezte be a meccset. Ian White még mindig nagy formában van, a szerdai Players Championshipen elért sikere után most a nagyon gyengén dobó Max Hopp ellen nyert. A német mindössze 10 százalékos duplázást produkált, de White-nak sem kellett megerőltetnie magát 85,73 is elég volt a győzelemhez.

Mensur Suljović, a dániai ET-torna győztese tovább menetelt. Viszonylag könnyedén győzte le az orosz Borisz Kolcovot, akinek csak momentumai voltak. Suljović pedig odavert egy csodálatos 11 nyilas leget is, a duplák is egy leget leszámítva jöttek neki. Ezután következett Michael van Gerwen és végre valami nagy játékban reménykedtünk ilyen ínséges nap után. Az ellenfél is ideális volt, Ryan Joyce-tól a második körbe eljutás is bravúr volt. Nem is csalódtunk, de arra kevesen számítottunk, hogy ez egy kilencnyilasban fog kicsúcsosodni. A negyedik legben jött össze a tökéletes játék: 180, 177, 144. A végén pedig a hollandnak olyan gerwenes, 105,27-es átlag jött össze. Gerwennek még volt egy 12 és 13 nyilas köre is. Öt év után lett ismét kilencnyilas European Touron, legutóbb a 2013-as Gibraltar Darts Trophy-n örülhettünk kilencnyilas játéknak, Ross Smith jóvoltából.

Daryl Gurney még mindig pocsék formában van. A pénteken kiválóan dobáló, most csak 85,46-os átlagig jutó Robert Marjanović-ot igaz legyőzte, de csak 6-5-re és csak 85,77-es átlaggal, egy száz feletti (104) kiszállóval és négy 180-assal. Siker ez is, de ez még nem a csúcsformában dobáló Gurney volt, akin volt bár 11 és 13 nyilas legje is, de egy 30 nyilassal kezdte a meccset, a 40-et csak négy kör után tudta kidobni. Marjanovićnak pedig a legvégén két meccsnyila is volt, a D20 volt csak nem jött össze.

Kiváló meccset játszott egymással Rob Cross, illetve az első napon 101-es átlagot dobó William O'Connor. Arra viszont kevesen számítottak, hogy utóbbi legyőzi a regnáló világbajnokot. O'Connor megint remek, 95,23-as átlagig jutott, míg Cross majdnem százzal kapott ki. A negyedik legig mindenki bukta a kezdését, aztán jött Cross és 124-gyel szállt ki, majd hozta a saját kezdését is. 4-2-re is vezetett úgy festett sima meccs lesz, de O'Connor egy kiváló 12 nyilas leggel - bullos kiszállóval a végén - elkezdte a zárkózást, majd szívósan dobálva négy leget hozott egymás után és nyerni tudott.

Sokáig meglepetésre állt a Stephen Bunting-Darius Labanauskas meccs. Az első leget rögtön egy 100-as kiszállóval kezdte Labanauskas, majd elég hosszú legekben 3-2-ig tartotta az előnyét, amikor Bunting egy 112-s kiszállóval egyenlített. A litván próbált mindent beleadni, de túl nagy átlagot nem sikerült dobnia, de Buntingnak sem. Így jutottak el 5-5-ig, a döntő leget pedig Bunting kezdte, három biztos nyila maradt a D16-ra, a másodikat sikerült is kidobnia.

A napot Michael Smith és Jelle Klaasen zárta és némi meglepetésre az utóbbi nyert. Nehezen indultak be a felek, de végül Smith kezdett jobban, ám 2-1-es vezetése után Klaasen lódult meg, majd egy 13 nyilas leggel már 5-2-re is vezetett, nagyon sima végjátéknak tűnt, főleg, hogy 5-2-es vezetése után Klaasen 137-tel, majd 140-nel nyitott. De aztán Smith beleerősített, de csak arra maradt ereje, hogy 5-4-ig zárkózzon, a végjáték viszont már a hollandé volt.

European Darts Matchplay, Hamburg, 2. nap

Délutáni meccsek:

  • Justin Pipe 6-3 Simon Whitlock
  • Jason Lowe 6-5 Jonny Clayton
  • Gerwyn Price 6-3 Maik Langendorf
  • Paul Rowley 6-4 Mervyn King
  • Robert Thornton 6-5 James Wilson
  • Joe Cullen 6-3 Martin Schindler
  • Kim Huybrechts 6-4 Chris Dobey
  • Darren Webster 6-3 Luke Humphries

 

Esti meccsek:

  • Andy Boulton 6-4 Steve Beaton
  • Ian White 6-2 Max Hopp
  • Mensur Suljović 6-3 Borisz Kolcov
  • Michael van Gerwen 6-2 Ryan Joyce
  • Daryl Gurney 6-5 Robert Marijanović
  • Rob Cross 4-6 William O'Connor
  • Stephen Bunting 6-5 Darius Labanauskas
  • Michael Smith 4-6 Jelle Klaasen
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr5814084767

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása