9 Nyíl

A sztárok könnyen elbántak Ázsiával, kivéve Andersont

2018. július 13. 16:45 - Denis Potvin

2018 World Series of Darts: Sanghaj Darts Masters – első nap (összefoglaló), Pullman Hotel, Sanghaj

A PDC egyik nagy törekvése, hogy az anyagilag sokat hozó ázsiai piacra betörjön, és minél népszerűbbé tegye a dartsot. A törekvés és maga az ötlet kiváló, de addig még sok mindent kell tenni, elsősorban szakmai értelemben. Bár vannak kiváló ázsiai dartsosok, a Sanghaj Masters első napja pont nem ezt adta vissza. Egy kivétel azért akadt, Gary Andersonnak kemény dió volt a 42 éves hongkongi, aki a mindent eldöntő legben vívta ki végül a továbbjutást.

dt4anh7.jpg

Gerwyn Price magabiztosan kezdett, 102-es átlaggal intézte el a hazaiaktól Jüan-csün Liu-t. Price most tényleg régi önmagát ídézte, 11 és 12 nyilas köre is volt. James Wade-nek még ennél is könnyebb dolga akadt Haj-lung Csen ellen. Ráadásul ezt egy 103-as átlaggal és vesztett leg nélkül érte el, így aztán tényleg látszik, barátunk egyre erősebb lesz. 11 és 13 nyilas kör itt is volt, száz feletti kiszálló itt sem, de az átlag az tényleg önmagáért beszélt. Csen átlaga is azért 97 felett volt, amit szintén szót érdemel.

Színvonalemelkedés ezután sem jött. Rob Cross is sima 6-0-val ment tovább. Persze, nem a világbajnok teljesítményére gondolunk, aki majdnem elért a százas átlagot. Peter Wright kapta talán a legnehezebb ellenfele, a japán Aszada Szejgo személyében. Meg is dolgozott a skót a sikerért, de azért nyert. A japán jól játszott, ahogy Wrightnak neki is volt egy 13 körös legje. Wright a végét egy fantasztikus kiszállóval zárta le T20, 17, és bull a tizenkettedik nyíllal. Michael Smith folytatta a sort és tette fel a kérdést, hogy – persze, ez a pénz meg miegymás miatt – ez nagyon fontos, de kell-e? Szóval Smith sima 6-0-val zárt, kicsit százas átlag alatt, 13 és 14 körös legekkel.

Daryl Gurney számára is csak az első két leg volt izgalmas. Addig volt 1-1, utána meg 6-1 lett. Gurney is a végén mutatott valami nagyot: 120-ról szállt ki. Nem tűnt valószínűnek, hogy ezt a sort éppen Michael van Gerwen fogja megszakítani, nem is így lett, hanem rögvest egy 12 nyilas leggel nyitott. Li-hao Ven azért büszke lehet arra, hogy nyert leget a világelső ellen, igaz csak a hetedik kör végén. Gerwen aztán egy csodálatos, 170-es kiszállóval válaszolt, majd ultrakönnyen hozta végül a meccset. Az átlaga is száz fölé ért, a nap legjobbjaként 104,02-vel átlagolt.

A világbajnok Gary Anderson és az egyszeres vb-résztvevő, inkább softos (de steel-en sem ügyetlen) Royden Lam meccse zárta a sanghaji éjszakát. A Repülö Skót 170-nek 15-re rakta le magát, nem oda szerette volna, nyilván 40-et akart, de aztán a 15-öt nem tudta kidobni, így oda lett az első leg. Aztán meggyűlt a baja Andersonnak Lammal. A hongkongi 3-1-re ment el. Hiába egyenlített onnan Anderson, Lam csak nem akart megtörni, nagyon nyugodtan és viszonylag jól használta ki a kétszeres világbajnok hibáit. 4-3-ra vezetett, aztán dobott egy 140-es kiszállót is. Anderson még mérhetetlen rutinjával visszajött ugyan 5-5-re, de a döntő legben nem jött nála a tömeg. És még úgy is nyerni tudott Lam, hogy 116-ról a végén a D18 helyett csak a 4-es szektort találta el, majd a második nyíllal kiszállt 32-ről. Úgy nyert a hongkongi, hogy több, mint tízzel volt rosszabb az átlaga a száz fölé jutó Andersonnál, ám ezzel a sikerrel legalább valamit visszahozott Ázsia becsületéből.

Sanghaj Darts Masters, 1. forduló

  • Gerwyn Price - Jüan-csün Liu: 6-2
  • James Wade - Haj-lung Csen: 6-0
  • (2) Rob Cross - Csen-kan Liu: 6-0
  • (3) Peter Wright - Aszada Szejgo: 6-3
  • Michael Smith - Hsziao-csen Cung: 6-0
  • Daryl Gurney - Lourence Ilagan: 6-1
  • (4) Michael van Gerwen - Li-hao Ven: 6-1
  • (1) Gary Anderson - Royden Lam: 5-6
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr3414111635

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása