9 Nyíl

Két bronzérem és rengeteg élmény

2018. július 17. 17:34 - adam_f

2018 WDF Ifjúsági Európa-bajnokság - Etap Altinel Hotel, Ankara - Törökország, 2018. július 11-15 (összefoglaló)

Múlt héten rendezték Ankarában a 2018-as WDF Ifjúsági Európa-bajnokságot, ahol tizennégy ország - köztük természetesen mi, magyarok is - próbálta ki magát, hogy ki mit tud. Természetesen igyekeztünk mi is mindennek utánajárni, hogyan is zajlott ez a négy nap a magyar fiúk-lányok számára, ezt pedig most - ahogyan eddig is szoktuk - közzé is tesszük nektek.  

logo_3.jpg

A Ziegenhám Medárd, Bata Bogdanov Daniella és Tar Béla alkotta csapatvezetői hármas által vezetett magyar ifjúsági válogatott július 10-én kelt útra Budapestről Ankarába, ahol július 11 és 14 között került sor az ifjúsági játékosok számára kiírt Európa-bajnokságra, mégpedig tizennégy állam részvételével. A 11-én megtartott előzetes programok és a megnyitó után végül 12-én bele is csaptak ifjaink a küzdelmekbe.

csapat.png

A Csapatunk: Kovács Tamara, Czipó Vivien, Serfőző Balázs, Katona Bence, Szabó Dániel és Lakatos Gergely (fotó: MDSZ)

Az első napon a párosok küzdelmeivel indult a versenynap. A lányoknál Czipó Vivien és Kovács Tamara első körben egy 3-0-ás sikerrel kezdtek az írek ellen, majd sajnos 3-0-ra kikaptak az osztrák duótól. A harmadik találkozót egy nagyon szoros mérkőzésen abszolválni tudták a belgák ellen 3-2 arányban, az utolsó mérkőzést pedig sajnos 2-0-ás előnyről vesztették el a németekkel szemben, így harmadik helyen jutottak ki a csoportból. A szombati negyeddöntőben a magyar lányok a hazaiak párosát kapták meg, akik végig magabiztosan vezetve végül 3-0-ra nyertek, amivel a magyar csapat az előkelő ötödik helyet szerezte meg. A finálét végül az angol válogatott nyerte meg a házigazda törökök ellen.

A fiúknál két párosunk volt érdekelt a versenyben, akik közül a Lakatos Gergely - Katona Bence kettős az első, míg a Szabó Dániel - Serfőző Balázs páros a második helyen jutott ki a csoportkörből. A sors szeszélye pedig úgy hozta, hogy szombaton éppen a két magyar alakulat került össze egymás ellen a kieséses szakaszban, közülük pedig a Lakatos-Katona duó került ki győztesen egy nagyon szoros meccs után, akik aztán meg sem álltak egészen az elődöntőig, ám ott sajnos a későbbi győztes ír válogatott került az útjukba. Az írek végül simán győztek 3-0 arányban, ezzel pedig Lakatos Gergő és Katona Bence bronzérmes helyen zárták a fiúk küzdelmét. Az írek a fináléban a skót kettőst győzték le 4-2-re. A párosok küzdelme után nézzük meg, hogy a fiúk csapatversenye hogyan alakult a magyar ifjak számára: az osztrák, a török és az ír válogatottal kerültek össze a mieink, és sajnos nem jól sült el ez a csoport nekik, mivel mind a három ellenféltől kikaptak, így az utolsó helyen zárták a csoportjukat. A döntőt végül a hollandok nyerték meg, akik 9-5 arányban győzték le az angol csapatot.

paros.jpg

Gratulálunk a Katona-Lakatos kettős EB-bronzérméhez! (fotó: MDSZ)

Az első napon már egyéniben is tábla elé álltak a srácok, akik közül végül hárman jutottak ki az egyenes kieséses szakaszba. Lakatos Gergely egy cseh játékos ellen szenvedett szoros mérkőzésen 3-2-es vereséget, így végül a tizenhetedik helyen fejezte be az egyénit, ahogy Szabó Dániel is, akinek a hazaiak játékosa bizonyult kemény diónak. A török végül 3-0-val abszolválta a Dani elleni mérkőzést. Katona Bence azonban nagyon komoly menetelésbe kezdett: az első találkozón 3-2-re verte az osztrák Marco Jungwirth-et, majd a tizenhat között az angol Brad Phillips-et is sikerült legyőznie, szintén 3-2 arányban. A negyeddöntőben végül a skót Brandon Nicoll állta útját Bencének, aki így végül az ötödik helyen zárta az egyéni versenyszámot, amit a holland Jurjen van der Velde húzott be végül.

A hölgyeknek pénteken rajtolt el az egyéni verseny, ahol Czipó Vivien csoportjában végül két nyert és három vesztett találkozó után az ötödik, Kovács Tamara pedig - három nyert és egy vesztett meccsel - a harmadik helyen végzett, ám sajnos ez sem volt elég ahhoz, hogy kijussanak a főtáblára. A lányok egyéni számát végül az angol Beau Greeves húzta be, magabiztos 4-1-es sikert aratva a hazai színekben versenyző Emre Dursun ellen, míg a magyar lányok végül mind a ketten a kilencedik helyen zártak.

S hogy a végére ismét egy érmesről számoljunk be: Tar Béla csapatvezető, és a Smile DC első embere harmadik helyet ért el a menedzserek számára kiírt versenyen, amihez természetesen gratulálunk, mint ahogy a magyar ifjúsági válogatott négy napban nyújtott kitartásához és teljesítményéhez (még akkor is, amikor rengeteg zavaró tényezővel kellett szembenézniük), valamint reméljük, hogy a jövőben is hasonló elszántsággal fognak küzdeni ezek a fiatalok a magyar zászló alatt felsorakozva.

tb_1.jpg

Tar Béla a menedzserek versenyén ért el végül bronzérmet jelentő helyezést (fotó: MDSZ) 

Beszámolónkat a Magyar Darts Szövetség és a WDF hivatalos weblapja alapján készítettük el.

Szólj hozzá!
Gamecente

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr1014118693

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása