9 Nyíl

Penge Belgiumban is letette a névjegyét - Lisa Ashton pedig duplázott

2018. augusztus 06. 10:57 - adam_f

2018 Winmau Belgium Open & Winmau Belgium Masters (összefoglaló)

A hétvégén zajlottak Antwerpenben a 2018-as Belgium Open, valamint a Belgium Masters dartsversenyei. Természetesen - mondhatjuk úgy is, hogy szerencsénkre - nem múlt el ez a verseny sem magyar résztvevő nélkül, hiszen hazánk első profi státusú játékosa, Székely "Penge" Pál is megmérette magát ezen a hétvégén. Nézzük, hogy is zajlott ez a kellemes antwerpeni hétvége.

logobdb.png

Penge helyszíni stábját ezúttal is Barta Zsolti alkotta, míg jómagam (és persze a többi segítő) itthonról követtem nyomon játékosunk működését. A szombati napon - a Belgium Open versenyén - Pali a 256 között kezdte meg a szereplést a német Meik Dankers ellen, akinek nagyon sok esélyt nem is adott a magyar játékos. Penge végül elég simán, 4-1 arányban hozta is a találkozóját, így jöhetett is a 128 között a 2012-es PDC-világbajnokság döntőse, a Kalapács becenéven jól ismert Andy Hamilton, aki jelenleg azon dolgozik, hogy minél előbb visszanyerje a hat évvel ezelőtti formáját (persze ezzel nem azt mondtam, hogy elfelejtett volna dartsozni). Hamilton nagyon hamar magához is ragadta a kezdést, és rögtön két leggel el is húzott, pedig a magyar versenyző sem játszott rosszul (118-as első kilenc nyilas átlag az első két legben - B.Zs.), csak azokkal a fránya duplákkal voltak gondok. A harmadikban pedig megtörtént az, amire valószínűleg - még így is, hogy Pali volt az ellenfél - sokan vártak: a Kalapács megdobta az első 180-at, majd ezután jött a második is, végül pedig a 141-es is sikerült, vagyis Andy Hamilton kilencnyilast dobott a szombati tornán! Penge viszont nem hagyta annyiban a dolgot, és szívós játékkal visszajött egy leg mínuszra. A vége azonban az angolnak jött ki jól, aki végül 4-2 arányban bizonyult jobbnak Pengénél. A magyar versenyző számára tehát sajnos eddig tartott a szombati nap (pedig néztük volna tovább is).

p1_1.jpg

A Kalapács ezúttal sajnos kicsorbította a Pengét, de ettől még egy nagyon komoly színvonalú találkozót sikerült összerakni a srácoknak - az angol kilencnyilasa is ezt igazolta (fotó: Facebook)

(Youtube: Darts Incidents and Moments)

Hamilton végül egészen a negyeddöntőig verekedte magát, ott azonban egy szoros találkozón 5-4 arányban alulmaradt Rupert Frauendienst ellen, így végül az ötödik helyen zárt az egyébként nagyon közvetlen személyiségű angol játékos. Egy másik ismert és a PDC-ben is jól csengő név, azaz Wes Newton is idáig jutott szombaton, számára Andy Baetens jelentette a verseny végállomását. A belga aztán a fináléig dobta magát, ahol egy szoros és jó iramú találkozón 2-1 arányban kikapott az angolok kétszeres BDO-világbajnoka, vagyis Glen Durrant ellen, ezzel pedig az angol negyedik elsőségét gyűjtötte be 2018-ban.

duzza_2.jpg

Glen Durrant volt az a szerencsés, aki szombaton a magasba csaphatott a finálé után (fotó: BDO)

A hölgyek mezőnyében sok meglepetést tartogatott a szombati nap: többek között kiesett a 32-es mezőnyben a holland Aileen de Graaf, de az ismertebb nevek közül többen is hamar elköszöntek a versenytől, mint például Corrine Hammond, Deta Hedman, Anasztaszija Dobromiszlova, vagy éppen Trina Gulliver. A fináléban végül a négyszeres világbajnok Lisa Ashton diadalmaskodott, 2-1 arányban legyőzve a World Trophy-győztes Fallon Sherrock-ot.

lisa-ashton_2_1.jpg

Lisa Ashton lett a szombat legjobbja a hölgyek mezőnyében (fotó: BDO)

Vasárnap aztán a Belgium Masters versenyével folytatódott tovább a dartshétvége. Penge ezúttal is tábla elé állt, ráadásul első körben egy kiemelt játékos, mégpedig az ír Francis Carragher ellen kezdett, nem is akárhogyan: kiemelt játékos ide vagy oda, Pali nem hagyott sanszot neki, és sima 4-0-val búcsúztatta el a verseny egyik húzónevét. A következő körben a hangzatos nevű holland, Raymond van Barneveld der Hoeven következett, ennek a vége egy nagyon sima 4-1-es Penge-siker. A 64 között már egy szívósabb ellenfél, az angol David Calvert állt Palival szemben, ám ez a magyar játékost cseppet sem zavarta: 1-1, majd 2-2 után is brékelni tudta ellenfelét, a hatodik leget pedig első pályáról megoldva a magyar versenyző máris a 32 között találta magát. Ott viszont a kétszeres BDO junior-világbajnok és a PDC-ben is több tornán megforduló Justin van Tergouw várt Pengére. A darts istenei pedig ezúttal az ifjú holland mellé álltak, aki végül 4-1 arányban búcsúztatta el Palit a további küzdelmektől, a magyar játékos így a 17. helyen zárta a vasárnapot.

p2.jpg

Penge és JvT - a magyar versenyző ezúttal is kitett magáért, és elmondhatja azt is, hogy csak a végső győztestől kapott ki vasárnap (fotó: Facebook)

Justin van Tergouw aztán meg sem állt a fináléig vasárnap. Többek között olyan játékosok testén keresztül jutott el a döntőig, mint például Jim Williams, vagy éppen Willem Mandigers. Ellenfele ezúttal a szombati nap győztese, vagyis Glen Durrant volt, aki James Hurrell-t, Michael Unterbuchnert és Brian Dawson-t intézte el. JvT-t ez nagyon nem zavarta meg, és nagyon jó játékot produkálva 2-1 arányban felülmúlta az angolt és megnyerte a 2018-as Belgium Masters versenyét.

A hölgyeknél ezúttal is Lisa Ashton lett a befutó, aki a fináléig olyan játékosokat búcsúztatott el, mint például Anasztaszija Dobromiszlova és Corrine Hammond. Ellenfele ezúttal az a Deta Hedman volt, aki Sharon Prins-t és Aileen de Graaf-ot legyőzve került a döntőbe, ahol azonban nem nagyon találta az ellenszert Ashton játékára, aki 2-0 arányban győzte le Hedman-t, ezzel pedig Lisa a szombat után a vasárnapot is százszázalékosan abszolválta.

A beszámoló Penge Facebook-oldala - és Barta Zsolti -, valamint a Belgische Dartsbond közreműködésével készült. Penge oldalán vissza lehet nézni a magyar játékos összes találkozóját, míg a belga dartsszövetség oldalán lehet csemegézni az eredmények között.      

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr6414164363

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása