9 Nyíl

Nagy fordítások és egy szinte hibátlan játék

2018. augusztus 11. 15:59 - Dart Major

2018 World Series of Darts: Melbourne Darts Masters - második nap (összefoglaló) – Melbourne, Hisense Arena

Tegnap talán mindenki elégedetten távozhatott a képernyők elől, hiszen jó kis meccseket játszottak az urak. Volt 100%-os kiszállózás, 110 feletti átlag, szóval akadt minden ami szem-dartsnak ingere. Ma pedig folytatódott a műsor és ha lehet ezt mondani, még inkább feljebb kapcsolták az élmény-faktort.

600.jpg

Rob Cross - Michael Smith: 9-10

A mérkőzést Cross indította jobban, első két saját legét behúzta, majd a negyedikben a meccs első break legjét is ő szállította. Aztán jött egy igazi parádé: tizenkét nyilas, 150-es kiszállóval és máris 4-1-re vezetett a világbajnok. Smith ettől még nem zuhant meg, dobott gyorsan két ötköröst és visszajött a meccsbe. A kultikus 132-es kiszállót is összehozta, szóval volt minek örülnie a szurkolóknak. Ezután jött három ötkörös break, ami máris 6-4-es Cross előnyt jelentett. Erre Smith megdobta a nap legjobb játékát ami egy tíznyilast jelentett. Cross nem sokkal maradt el tőle, ő egy tizenegy nyilast dobott válaszul. Ezután a játékosok hozták a saját kezdésüket, ami azt jelentette, hogy Cross 9-6-re vezetett és egy legre került a sikertől. Ám Smith ekkor megszerezte a varázsló cilinderét: 120-as, 107-es, 99-es, 122-es kiszálló, és mindezt az ötödik kör végén. Vagyis 10-9-re Michael Smith nyerte meg ezt a csodálatos partit. Élmény volt nézni.
sm_1.jpg

Peter Wright - Raymond van Barneveld: 10-4

Fordulatosan indult a mérkőzés: Wright hozta a kezdését, majd egy tizenegy nyilas break-kel folytatta a találkozót. Barney erre gyorsan felelt egy tizenhárom nyilassal, viszont a következő leg ismét a skóté lett hátsó pályáról. Két tizenöt nyilas és egy 119-es kiszálló érkezett válaszul az ötszörös világbajnok hollandtól, így máris 3-3-ra alakult az eredmény. Ekkor Wright egymás után két tizenhárom nyilast dobott, majd Barney elrontott bullos kiszállója után már 6-3-re vezetett az extravagáns megjelenésű skót. Egy szépítés érkezett a hollandtól a tizedik legben, de Wright nem lépett le a pedálról: 15-16-14-12 nyilasok érkeztek tőle a következő körökben, amire Barneynak csak egyszer volt sansza válaszolni, ám az sem jött össze. Wright impozáns 101 feletti átlaggal és 50%-os kiszállózással zárt, és teljesem megérdemelten nyert, egy egyébként jól játszó Barney ellen.
wri_1.jpg

Gary Anderson - Damon Heta: 10-7

Ha volt mérkőzés ami országos egyesnek volt számon tartva, akkor ez biztosan az volt, ám a különbség nem nagyon látszott az elején. Gary egy szép négykörössel nyitott, amire ellenfele egy tizennégy nyilassal felelt. Ez pedig még nem ért véget itt, ugyanis 3-3-ig teljesen együtt haladtak a játékosok. Anderson az ötödik legben kiszállt 141 pontról, és mindent a tizenötödik nyilával tette, viszont Heta - ha esélyt kapott élt vele, és - egyáltalán nem játszott alárendelt szerepet. Gary ekkor érezte, hogy valamit tenni kell: dobott egy tizenkét, majd egy tizenhárom nyilast és ellépett két leggel. Ez megzavarta ellenfelét, aki kihagyta a szépítési lehetőséget ami után már 6-3-ra ment a skót. Ebből aztán pillanatokon belül 8-3 lett, lévén Anderson nem állt le és dobott még két tizenhárom nyilast. Heta azonban nem tört össze ettől: Miután Gary kihagyott két lehetőséget, ő élt a sajátjával és 8-4-re feljött. Ettől pedig vérszemet kapva azonnal dobott egy tizenkét nyilast (111-ről kiszállva), majd egy tizennégy nyilast is, amivel 8-6-re felzárkózott. Gary erre egy újabb ötkörössel felelt, amire még volt válasza a 31 éves ausztrálnak. A mérkőzést végül Anderson nyerte meg, ám Damon is dicséretet érdemel, mivel nagyot küzdött és szoros partit játszott a kétszeres világbajnokkal.
and_5.jpg

Michael van Gerwen - Simon Whitlock: 10-8

Erősen kezdett a holland világelső, két tizenöt nyilassal rögtön el is lépett 2-0-ra. Whitlock persze hazai pályán nem zuhant meg és gyorsan kiegyenlítette a mérkőzést. Erre a holland bevert egy tizenkét nyilast, amire meg egy tizennégy nyilassal felelt a Varázsló. A hetedik legben MvG már a harmadik ötkörösét dobta, erre azonban olyan kapott válaszul amire nem gondolt: jött ugyanis egy tizennégy nyilas az ausztráltól amivel egál lett az állás, majd pluszba kapott még egy 152-es kiszállót is, ráadásul hátsó pályáról. Ez megzavarta van Gerwent aki elszórt két nyilat az egyenlítéshez, ezt pedig meg is büntette Whitlock. A büntetések sora pedig folytatódott, előbb egy 120-as kiszálló majd pedig egy 170-es Big Fish érkezett, ráadásul az utóbbi egy tizenkét nyilas kört lezárva. Nem csalás, nem ámítás: 8-4-re ekkor már Whitlock vezetett, azonban valami megváltozott: MvG dobott egy tizenhét nyilast (amikor Whitlock mégcsak épp leért duplára), majd jött egy tizenkét nyilas break, amit egy tizenötös követett, vagyis már csak egy leg volt köztük. Whitlock ekkor két 180-assal kezdett, ám 97 pontról hat nyílból sem bírt kiszállni. MvG ezt ki is használta, ami 8-8-as állást eredményezett. A következő legben 100 ponthoz sem volt elég hat nyíl az ausztrálnak, vagyis megfordult a kocka. A tizennyolcadik legben Whitlock nyomora tetőzött: a D5-öt nem találta el az egyenlítéshez, MvG pedig köszönte szépen. Ritkán lehet ilyet írni egy van Gerwen meccs után, de most igen: az aktuális ellenfél - most éppen Simon Whitlock - saját magát verte meg.
mvg_18.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr4814175253

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása