9 Nyíl

Stoke-on-Trent Gyémántja senkinek sem kegyelmezett

2018. szeptember 09. 23:33 - Denis Potvin

European Tour 11 - Dutch Darts Championship 2018, harmadik nap esti összefoglaló

Ian White nyerte az idei European Tour Dutchs Darts Championshipjét. Ügyesen kihasználva a lehetőségeit, no és azért Adrian Lewist és Peter Wrightot is legyőzve jutott a csúcsra, több mint 60 ET-torna után először. És semmiféleképp ne feledkezzünk meg a világranglista 57. és 85. helyen állójáról, hiszen Ricky Evans és Ritchie Edhouse is a legjobb négyig menetelt. White már több tornán bizonyította idén, hogy nem véletlen vágyik a legjobb tízbe. Most meg is mutatta miért.

2a577fe4-4da4-4fd8-a652-858bc27e4675_2018-dutch-darts-championship-logo_full.jpg

Negyeddöntők

A legjobb nyolcak meccse aztán váratlan eredményeket hozott. Ricky Evans kezdte, aki 6-5-re győzte le Joe Cullent, kilencven feletti átlaggal és 30 százalék feletti duplákkal. Cullené volt az első két leg aztán Evans egyenlített. A hatodik legben Evans kétharmadig teljesítette a kilencnyilast, de a hetedik nyila már nem a T20-ba, hanem T5-ben landolt, így is kihozott a körből egy 125-öt, a legből pedig egy 10 nyilast. Hiába dobta Cullen egymás után a 13 nyilasokat a kezdéseinél, képtelen volt brékelni, Evans is csak kétszer a meccsen, a utoljára döntő legben.

Rögtön utána Ritchie Edhouse tréfálta meg Kyle Andersont. Edhouse bemutatott egy fantasztikus 170-es kiszállót is, 4-3-nál vezetett először, majd 5-3-ról az ausztrál még a legjét hozta, de egy hosszú csata végén, a 21. nyíllal Edhouse végül lezárta a meccset. Peter Wright volt az első, aki 100 feletti átlagot ért el, Simon Whitlock bánatára. Wrightnak 10 és 13 nyilas legjei is voltak. Magabiztosan játszott. Ahogy Ian White is, aki majdnem elérte a százas átlagot Adrian Lewis ellen, akinek ezen a meccsen csak egy győzte leg jutott, White kétszer is a négykörös leggel sokkolta Lewist, aki ezen a meccsen egy kicsit szétesett, de a 90,97-es átlag megvolt a vereség ellenére is.

Elődöntő

Így aztán az a furcsa eset fordulhatott elő, hogy a világranglistán 57. Evans és a 85. Edhouse elődöntőzött és előbbi nyert végül, akinek rögtön az első legben megint majdnem jött a 10 nyilas kör. 2-2 után lépett meg 5-2-re Evans és ezt az előnyt végül meg tudta tartani. Hiába dobott megint száz feletti átlagot Wright, ez most kevés volt White ellen, aki legyőzte az esélyesebb skótot. 0-3 után kezdett kapaszkodni. Jöttek a 4-5 körös legjei egymás után és 5-3-ra fordított. A meccset végül stílszerűen egy 11 nyilas leggel zárta le. 180, 140, 134 és egy 47-es kiszálló.

Döntő

A kérdés az volt, hogy az eddig egy-egy Challenge és Development Tourt nyerő Evans, vagy a tényleg egyre kiválóbb formába lendülő White nyeri-e a holland European Tour tornát. Úgy kezdődött, hogy Evans megragadja a nagy lehetőséget és még úgy is 2-1-re vezetett, hogy kétszer is elrontotta a D10-et. Aztán jött egy 11, majd kétszer 14-14 nyilas White-tól. A leg végjátéka már kicsit komikus volt. Evans 139-ről D1-re rakta le magát, White-nak 40 pontja volt, 24 nyíl kellett végül ahhoz, hogy White 7-4-re vezessen. Evans hozott még egy leget, de White végül 8-5-tel behúzta a döntőt. Két Players Championship-győzelem után először nyert European Tourt. Tényleg nagy formában van.

evans-white.jpg

2018 Dutch Darts Championship

Negyeddöntő

  • Ricky Evans 6-5 Joe Cullen
  • Ritchie Edhouse 6-4 Kyle Anderson
  • Peter Wright 6-4 Simon Whitlock
  • Ian White 6-1 Adrian Lewis

Elődöntő

  • Ricky Evans 7-5 Ritchie Edhouse
  • Ian White 7-4 Peter Wright

Döntő

  • Ricky Evans 5-8 Ian White
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr9314231853

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása