9 Nyíl

Ihász érmet vár, Székely mindent az Eb-nek rendelt alá

2018. szeptember 11. 14:28 - Denis Potvin

Nyakunkon a budapesti WDF Európa-bajnokság, ahol nyolc magyar versenyző próbál minél jobb eredményt elérni, hogy ezzel is emlékezetessé tegye az első ilyen hazai rendezésű eseményt. Mindenki gőzerővel készül. Az magyardarts.hu készített interjút két rutinos magyar válogatott taggal, Ihász Veronikával és Székely „Penge” Pállal. Most ezt idézzük fel ezeket.

hun.png

Nem kevesebbre, mint dobogós helyre pályázik az első magyar rendezésű felnőtt darts Európa-bajnokságon a világranglistán hetedikként jegyzett Ihász Veronika. A többszörös hazai bajnok dartsos nemcsak saját sikerében bízik, hanem abban is, hogy a szeptember 25. és 29. között a MOM Sportközpontban sorra kerülő verseny hatására hazánkban is egyre többen állnak majd a tábla elé.

Óriási erőbedobással készül az őszi budapesti steel darts Európa-bajnokságra a magyar válogatott egyik legesélyesebb versenyzője. A sportágba 12 évvel ezelőtt baráti társasága unszolását követően kóstolt, majd szeretett bele Ihász Veronika, aki civilben vasúti forgalomirányítóként dolgozik, munkája mellett pedig most azon munkálkodik, hogy érmet szerezzen a rangos magyarországi megmérettetésen.

ihaszveronika.jpg

„Izgatottan várom az Eb-t, nagyon komoly elvárásokat támasztok magammal szemben. Legalább az első háromban szeretnék benne lenni, egy hazai rendezésű versenyen ez nagyon boldoggá tenne. Úgy látom, a darts itthon is egyre népszerűbb, és bízom benne, hogy a budapesti Európa-bajnokság után még többeket mozgat majd meg ez a sportág, akár amatőr szinten, akár igazoltként” – fogalmazott a WDF női világranglistáján hetedik sportoló.

Az egész évét arra tette fel, hogy a szeptemberi budapesti darts Európa-bajnokságon játszhasson – jelentette ki Székely „Penge” Pál. Hazánk első hivatásos dartsjátékosa – a szeptember 25. és 29. között a MOM Sportközpontban sorra kerülő versenyen induló négytagú férfi válogatott tagja – szerint a sportágban Eb-t nehezebb nyerni, mint világbajnokságot.

A sokszoros magyar bajnok Székely „Penge” Pál az év elején jelentette be, hogy a Budapest Police SE segítségével az idei évtől profi karrierbe kezd. A sportoló ugyanakkor elmondása szerint mindent annak rendelt alá, beleértve a külföldi szerepléseket is, hogy ez az Európa-bajnokság jól sikerüljön a magyar válogatottnak.

A 45 éves sportoló folyamatosan napi 5-6 óra edzéssel készül, hogy minél jobb eredményt érjen el a hazai rendezésű világversenyen.

szekely_penge_pal02_dart_eb_2018-640x509.jpg

 „Felkészülésemet egy profi csapat segíti: a the path menedzser iroda látja el a képviseletemet és segíti a minél eredményesebb karrieremet, a személyi edző és egy coach pedig a fizikai és mentális felkészítésemért felel. Az edzéseim arról szólnak, hogy a nyilat minél tökéletesebb mozdulattal juttassam el a kinézett célba. Ez igazából a technikának a csiszolása és az olyan szintű rutinná rögzítése, hogy ezzel már a mérkőzésen ne kelljen foglalkozni, ott már csak a cél és az eredmény elérése legyen fontos, a körülmények kizárása, a maximális koncentráció.”

Székely „Penge” Pál a Budapesten tábla elé álló mezőnyt rettenetesen sűrűnek nevezte. Kifejtette: a világ legjobb játékosai szinte kizárólag európaiak, ezáltal ez a mezőny jóval sűrűbb lesz, mint egy világbajnokságé.

 „Azt szoktuk mondani, hogy Európa-bajnokságot nyerni sokkal nehezebb, mint világbajnokságot” – mesélte a válogatott dartsos, aki szerint az Eb-n a magyarok számára a tisztes helytállást lehet célul kitűzni, afölött pedig minden ajándék.

 „Egy jó felkészüléssel ez a csapat képes a tisztes helytállásra. Konkrét eredményeket nem mondanék, mert minden az adott napon fog eldőlni. A maximumot kell nyújtanunk, kihozni magunkból, amit tudunk és meglátjuk, hogy az mire lesz elég...”

A Magyar Darts Szövetség most először rendez felnőtt Európa-bajnokságot, ahol négy női és négy férfi versenyző képviseli majd hazánkat. A szeptember végi kontinensviadalon borítékolható a rekordrészvétel, hiszen a WDF világszövetség 39 európai tagországa közül 38 nevezett.

A torna szeptember 25-29. között zajlik. Aki szeretné a helyszínen megnézni, itt olvashat bővebben a jegyértékesítésről. Az eseményt az M4 Sport közvetíti majd.

6 komment
Gamecente

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr9414234707

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

The Gamer 2018.09.11. 22:51:54

Miért van az,hogy én ezt a cikket az NSO-nál olvastam,de amúgy a magyardarts.hu-nak nyilatkoztak az érintettek?
Ez itt meg sincs említve.

Denis Potvin 2018.09.11. 22:53:46

@The Gamer: A magyardarts.hu oldalról vettük át, nem volt tudomásunk róla, hogy az nso-nak nyilatkoztak, de ha tényleg így van, akkor jelezzük.

The Gamer 2018.09.12. 10:27:17

Félre értetted. Az NSO-nál ott van,hogy a magyardarts.hu-nak nyilatkoztak.
Azért jó ezt megemlíteni,mert -a későbbi félreértések elkerülése végett- úgy jön itt le,mintha nektek nyilatkoztak volna,a ti cikketek lenne.

Denis Potvin 2018.09.12. 10:28:41

@The Gamer: Ja, értem. Bocs, ezer felé voltam éppen szétesve. Köszi, akkor így módosítom.

The Gamer 2018.09.12. 10:41:15

@Denis Potvin: Bocsánat,hogy ilyenekkel kukacoskodom,de nekem elsősorban tőletek jönnek az infók,és utána szoktam máshol körül nézni.
Lehet volt már ilyen,de ez most nagyon feltünt.
Jobb ezt oda írni,minthogy később valaki ezért cseszeget titeket.
süti beállítások módosítása