9 Nyíl

Snakebite és Chizzy is elszállt, és volt egy 111-es átlag

2018. szeptember 15. 23:16 - Denis Potvin

International Darts Open 2018 - Riesa, második forduló (összefoglaló)

A nap legnagyobb meglepetés Peter Wright búcsúja, aki 4-2-es előnyről kapott ki a már Gary Andersont is verő Ryan Searle-től. Dave Chisnall vereségére is kevesen tettek volna, arra pedig talán senki, hogy a nagyok hiányában Steve Westé lett a nap átlaga, már-már gerweni magasságokban

dninou7w4ae6ixh.jpg

A délutáni szakasz

A német Martin Schindler nyitotta a napot egy egészen szuper játékkal és 6-1-es győzelemmel Kim Huybrechts ellen, Schindler egy 100-a-s és egy 158-as, majd egy 96-os kiszállót is odavert, Huybrechts 0-4 után hozta az első legjét. Darren Webster ezúttal közepesen jó játékkal is legyőzte Mickey Mansellt. Nem igazán voltak komoly legek és nagy kiszállók sem ezen a meccsen. Ma aztán, jött egy briliáns meccs. Mervyn King úgy kapott ki Steve Westtől 6-1-re, hogy King 97,99-es átlagot dobott, West pedig hihetetlen, 111,29-et. Westnek volt 10 és 11 nyilas legje is. Mi ez, ha nem parádé. Stephen Buntingon volt a sor, aki érvényesítette a papírformát, 96,96-os átlaga is kiválónak mondható. Barry Lynn még 0-2-ről visszajött, de megszorítani nem tudta ellenfelét.

Gerwyn Price sem hibázott, de mondjuk John Henderson nem is nagyon kényszerítette erre. A 84,84-es átlaga nem volt túl magas most ehhez a szinthez. Az Austrian Darts Open-győztes Jonny Clayton viszont nagyot meccset a Kovács Patrikot verő Steve Lennonnal. Claytonnak és Lennonnak is összejött 12 nyilas leg, utóbbinak 121-es kiszállóval. A végig kiválóan játszó Lennon az utolsó legben maradt le, így oda lett a siker. Két azonos teljesítmény, de végül James Richardson sikere a napokban szülinapos Dave Chisnall ellen. Richardson lépett el 3-1-re, aztán szoros lett a meccs, egymást előzgették, de inkább Richardson Chizzyt, aki a végére kifogyott a tömegből, az utolsó 10 dobásából csak három ment száz fölé, abból is kettő száz lett. A délután végén Danny Noppert elintézte Jermaine Wattimenát. Noppert 93 fölé jutott.

Az esti szakasz

Ian White lendületben maradt, 108,17-es átlaggal söpörte el Jelle Klaasent, akinek gyakorlatilag esélye sem volt, pedig nem is dobált olyan rosszul. White: 15, 13, 12 (164-ews kiszálló), 12, 15, 14. Ezek voltak White nyilainak száma az egyes legekben. Simon Whitlock a végsőkig húzta James Wilson elleni meccsét, ráadásul Wilson még jobb átlaggal is zárt, de ettől még kikapott. A Varázsló rendre dobált az ötkörösöket, egyszer egy 150-es kiszállóval. Az utolsó legben akármi is lehetett volna, Whitlock oldalán 8, Wilsonén 91 szerepelt, az ausztrál még úgy is nyert, hogy csak az ötödik nyílra jön.

Hasonló nagy meccs döntötte el Max Hopp és Steve Beaton találkozóját. A kezdéseiket rendre hozták, Beaton egyszer 13 nyílból. És a végére sem változott semmi, Beaton egy 118-assal befejezte a meccset. Joe Cullenek volt egy 100-as és egy 143-as kiszállója is, Ross Smith magasabb átlagot is dobott, mégis az előbbi nyert 6-3-ra. Adrian Lewis pedig lesöpörte Terry Jenkinst, A 6-0 önmagáért beszélt, Jenkinsnek most nem ment, 80-as átlagig jutott. Mensur Suljovic is továbbmenetelt. Igaz Ryan Joyce ebben alaposan megnehezítette a dolgát. Főleg úgy, hogy egy 116-os és egy 126 kiszállója, 97,6-os átlaga is volt, sőt egy 12 nyilas köre is.

Az utolsó előtti meccsen pedig robbant a bomba. Ryan Searle, aki nem is olyan régen Gary Andersont és Steve Lennont is legyőzte, most Peter Wright ellen nyert. Pedig Snakebite gyorsan 2-0-ra lépett el, sőt még 4-2-re is a skót vezetett. Aztán beindult a 30 éves angol és négy leget nyert egymás után. Az utolsót 12 nyíllal és 101-es kiszállóval. Zárásnak Daryl Gurney játszotta Robert Marjanoviccsal és SuperChin nem kegyelmezett. Marjanovic nagyszerű játékkal nyitotta a tornát, most viszont nem sok minden jött össze neki, Gurney pedig ezeket kegyetlenül kihasználta. Gurney-nek bár volt kétszer 13 nyilas legje, de egyszer belefutott egy 23-asba is.

International Darts Open, Riesa

Második forduló

Délutáni szakasz

  • Martin Schindler 6-1 Kim Huybrechts
  • Darren Webster 6-4 Mickey Mansell
  • Steve West 6-1 Mervyn King
  • Stephen Bunting 6-3 Barry Lynn
  • Gerwyn Price 6-3 John Henderson
  • Jonny Clayton 6-5 Steve Lennon
  • James Richardson 6-4 Dave Chisnall
  • Danny Noppert 6-2 Jermaine Wattimena

Esti szakasz

  • Ian White 6-2 Jelle Klaasen
  • Simon Whitlock 6-5 James Wilson
  • Steve Beaton 6-5 Max Hopp
  • Joe Cullen 6-3 Ross Smith
  • Adrian Lewis 6-0 Terry Jenkins
  • Mensur Suljovic 6-5 Ryan Joyce
  • Peter Wright 4-6 Ryan Searle
  • Daryl Gurney 6-2 Robert Marijanovic
Szólj hozzá!
Gamecente

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr6114242427

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása